Şimdi Ara

780G + HD4850 = Hybrid CrossFireX ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

AMD 780G Chip setli bir anakart ile HD4850 ekran kartını kullanarak Hybrid CrossFireX yapılabiliyor mu ? Yoksa 4850 ile Hybrid CrossFireX yapmak için 790G chip setli bi anakart mı kullanmak lazım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salpa -- 22 Ocak 2009; 18:20:00 >

• hayır dostum. 780G ile yalnızca HD 2400 ve HD 3400 serisi kartlar ile CF yapabilirsin.
  • 790 serisi chipsetler de dahil olmak üzere hybrid cf calistiramazsiniz 4850'yi.

bu arada her halikarda vista'ya ihtiyac oluyor bu is icin, xp ile olmuyor onu da hatirlatmakta fayda var.
  • Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.
    Peki bu hybrid cf nin performansa etkisi ne kadar oluyor ? Değer mi yani.. 790 chip setler için belki bi güncelleme falan yaparlar 4850 ile de kullana biliriz böyle bir şeyin oluru var mı?
  • anlamli bir performans artisi olmaz, hybrid cf nin özelliği kisacasi iki küçüğü birleştirip bir orta yapmaktir. bir küçük ile bir büyük birleşmesi durumu aradaki ucurum performans farki, ölçeklendirme problemleri ve bu gibi sorunlarin, küçük kartin getireceği marjinal farkin rahatlikla negatife dönebileceği anlamina gelmesi sebebiyle uygulanmiyor.

benim dileğim, masaüstünde entegre grafik işlemcinin oyunlarda ise 4850 nin kullanilacaği bir sistem yapmalariydi. cf calismasi onemli degil de bosta dururken cok güç harciyor 4850 ona içim gidiyor.
  • Aşağıdaki adresteki resme baktığımızda :
    http://game.amd.com/us-en/content/images/crossfirex/CF_combo_chart_Nov08.jpg

Resmin alt tarafındaki uyumlu anakart çipsetleri bölümünde, sadece 780G nin yanında Hybrid
    crosfireX ibaresi var 790GX lerde yok Bu durumda Karma Crossfirex sadece 780g çipsetlerde
    ve sadece 4 adet harici kart ile yapılabiliyor. (HD3470, HD3450,HD 2400XT ve hd2400pro)
    790GX en az iki adet pci-ex slot sahibi olduğu için Crossfire (yada farklı model kartlarla CrossfireX)
    yapılabiliyor Hybrid crossfire özelliği yok gibi görünüyor.
    Resmin üst bölümündeki kartlarını birbirleri ile uyumluluğu kısmına göz atarsak, noktalılar tavsiye edilen
    crossfire yada azda olsa crossfireX , noktasız lar ise tavsiye olunmasada yapılabilecek crossfireX ler sanırım
    Tam bu konunun cevabı olmasada, daha önce 3-4 kez sorulduğunu okumuştum, bu vesile ile onlara cevap
    olsun, kırmızı olarak işaretlenmiş kartlar için "Internal ATI CrossfireX İnterconnect" diye aşağıda belirtilmiş
    Ben burdan şunu anlıyorum kırmızı ile işaretlenmiş her kartı bir birleri ile crossfireX yapabiliriz , örneğin,
    x1950pro ile hd4800 serisi bir kartı.
    Noktasız turuncu rengin ne demek istediğini pek anlayamadım, yani bağlantı köprüsü kullanmadan mı crossfire yapmak?
    Neyse biraz uzattım kusura bakmayın.
    iyi akşamlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: mithrelios
    benim dileğim, masaüstünde entegre grafik işlemcinin oyunlarda ise 4850 nin kullanilacaği bir sistem yapmalariydi. cf calismasi onemli degil de bosta dururken cok güç harciyor 4850 ona içim gidiyor.

Bildiğim kadarıyla amd nin öylebir çözümü var.

ATI PowerPlay
    Grafik işlemcisi yük altında değilken veya minimal seviyede kullanılırken, daha düşük sistem ısıları ve fan gürültüsü için güç tüketimini azaltmaya yardımcı olmak amacıyla güç tasarrufu profillerini etkinleştirilen akıllı güç yönetimidir.

quote:

oncu22
    Aşağıdaki adresteki resme baktığımızda :
    http://game.amd.com/us-en/content/images/crossfirex/CF_combo_chart_Nov08.jpg

Resmin alt tarafındaki uyumlu anakart çipsetleri bölümünde, sadece 780G nin yanında Hybrid
    crosfireX ibaresi var 790GX lerde yok Bu durumda Karma Crossfirex sadece 780g çipsetlerde
    ve sadece 4 adet harici kart ile yapılabiliyor. (HD3470, HD3450,HD 2400XT ve hd2400pro)

Aşağıdaki linkte 790GX chip setli anakartta hybird cf özelliği olduğu yazılmış.Fakat en fazla HD3400 serisi kartlarla kullanılabiyor.48XX serisi kartlar için biraz daha bekliycez anlaşılan..

ATI Hybrid CrossFireX
    Hem entegre hem ayrı grafikler, oyunu yepyeni bir seviyeye (ATI Radeon® HD 2400 ve 3400 serisi VGA kartları ile)** taşımak için daha yüksek kare hızları vererek, 3D grafik performansını %70’e kadar arttırmak için aynı anda bir arada çalışırlar.

Hybird cf

• quote:

Orjinalden alıntı: mithrelios

anlamli bir performans artisi olmaz, hybrid cf nin özelliği kisacasi iki küçüğü birleştirip bir orta yapmaktir. bir küçük ile bir büyük birleşmesi durumu aradaki ucurum performans farki, ölçeklendirme problemleri ve bu gibi sorunlarin, küçük kartin getireceği marjinal farkin rahatlikla negatife dönebileceği anlamina gelmesi sebebiyle uygulanmiyor.

Güzel açıklamışsın Bende tam olarak senin gibi düşünüyorum...

Aslında şöyle bir şey olabilir yani olsa iyi olur hatta olmalı ;
    O/b vga 2D(masaüstü) uygulamalarında çalışsa ve o çalışırken hd4850 veya başka bir kart kendini minimum güç çekecek vaziyete getirse, 3D uygulamalar (oyunlar) çalıştırıldığında o/b devreden çıkıp hd4850 devreye girse güç tasarrufu açısından güzel birşey olurdu...

• cf ile uğraşıncaya kadar dfs den jetway 2600xt al keyfine bak kargo dahil 49 lira
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.