Şimdi Ara

7870XT VERDİM 7950 ALDIM ÇOK BÜYÜK PROBLEMLER VAR :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 7870XT ekran kartım gerçekten çok memnumdum fakat coil whine sesi başlayınca iade ettim sapphire 7950 de indirimdeydi ondan aldım bende aldığım günden beri 7870xt in yarı performansını vermiyor oyunlarda fps acayip düştü ve bazen oyunlar açılıyor tam performans alıp mutlu oluyorum 5dk sonra ya kasmaya başlıyor yada oyun donup yanıt vermiyor :/ tekrar mı garantiye vermeliyim biosuna kadar güncellemeyi denedim bir çözüm bulamadım :/ yardım edin performansı alamıyorum neden olabilir

• kartın sıcaklık değerleri oyun esnasında yükseliyor olabilir.aldığınız kart sıfır mı?soğutucusu eğer çıkartılıp geri takıldı ise tam oturmamış olabilir montaj esnasında.bu sebepten kartın sıcaklığı artıp sistemde yavaşlama meydana geliyor olabilir.

bu arada işlemci sıcaklığı ne durumda diye 2.planda sorayım cunki 7870xt ile normal kullabildiğinizi yazmışsınız.
  • Belki de PSU ucu ucuna yetiyordu, 7950 takınca salıverdi.

Spirit rises haklı olabilir, msi-ab ile sıcaklık ve frekans kontrolü yapınız, son sürücüler sorunlu dediler isterseniz başka sürücü deneyiniz.

Eski kart takılı iken yüklü olan sürücüyü silip bu kart takılı iken yeniden yükleyiniz.
  • bilgisayara format atip deneyin atmadiysaniz. ve güncel driveri kurun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sisteme sıfırdan windows kur.

psu kaç watt sistem konfigürasyonu ne?

bios güncelle?

furmark testinde sıcaklıklara bak?

hepsinden önce clean install işe yaramıyor mu?
  • Sicaklik degerleri cok iyi gpu cpu. 400r corsairin 750w psu su var bios guncelledim sadece formati denemedim aksama artik tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • formatlık bir olay olmaması gerek. driver fusion ile temizleyip son whql driverı tekrar kur bakalım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 8.1 im bu arada zaten 1 surum var yinede 3, 4 kez yaptim bioshock full grafik 5dk kasmiyor 2. Wave dusmanlar gelmeye yakin 20fps dusuyor. 11directx hatasi verdi. Amd hatadan kurtardi program durduruldu tarzinda sag altta yazi cikti simdi siliyorum driveri birdaha deniycem

• driver fusion ile display>amd ile temizlik yapıp restart çekin sonra yeni versiyonu yükleyin, ilk yapmanız gereken budur.

• Yaptim hocam ayni

• Up up

• iZmiR. kullanıcısına yanıt
    Oyunda msi afterburner programı ile bak gpu hızı düşüyormu.Ekran kartının markası nedir?
  • bende böyle birşey yapacaktım iyiki yapmamışım
  • Driverlarla ilgili olabilir , eskisi ile aynı şeyi kullansada yüklenirken farklı şeyler kopyalıyordur.Formatladıkdan sonra tekrar denemelisin.
  • sıcaklık 55 derece gpu kullanımı %90 dan aşağı inmiyor pc boşta
  • ekran kartı mal olmuş durduk yere ısınıyor garantiye göndericem ::&
  • Format değil driver kesin bu bende de ac4 kasıyordu eski sürüm driver yükledim düzeldi

• ekran kartı 3 state ten biri olan load durumunda kalmış

300
    500
    1000 misal

boşta 300 videolarda 500 çoğu zaman olmaz bile bu şekilde gidicek
    bu sorun driver alakalı bi sorun kartla alakalı değil.

ilk önce ekran kartı kayıt listesinin temizlenmesi lazım.

display driver uninstaller bunla bütün güncel amd ile ilgili ne varsa silincel ardından 13.11 i indirip onu yükle olmazsa gel bidaha başka yollara bakarız.

Bide oyuna girmeden bi gpu-z yi aç okusun bi 1 dakika kadar ss al çekip at bakalım durum ne

Bir yol daha regedit i aç hkeylocalmachine/system/controlset001/services/amdkmdag indiğinde sağ taraftaki satırlardan : enableulps ve enableulps_na o değerler "1" ise onları "0" yap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 4 Ocak 2014; 0:10:35 >
  • arka tarafta çalışan daha önce görmediğim bir uygulama vardı powermon du galiba adı o sistemi çok yoruyordu kapatıyorum birden bir rahatlama geliyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.