Şimdi Ara

78XX REGÜLATÖRLERİ PARALEL BAĞLAMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    7805leri paralel bağlayıp her birinin çıkışına 0.22 R 5 Watt direnç koyuyordum 12 volt veriyordum sorun olmuyordu şimdi 7812 ile bir devre yapıyorum fakat 24 volt verince çok ısınıyormuş toplam 6 adet 7812 paralel bağladım 5 amper çekeceğim soğutucuda bağlayacağım bu devrenin girişine direnç atıp 24 voltu 20 yada 18 voltlara düşürsem ısı azalacaktır nasıl bir direnç koyabilirim?

Aşağıdaki bağlantı TO-3 e yapılmış ben bu direnç bağlantısını TO-220 e yapıyorum

• Regülatörleri paralel bağlayacağına , bir tane alıp çıkışına istediğin kadar transistör bağlasana.2N3055 olabilir mesela.
  • bertan88 kullanıcısına yanıt
    Elimde bu şemalar var fakat ben dediğim devreden iki tane yaptım herşey hazır emek ve para boşa gitmesin diye uğraşıyorum.24 volt 5 amperi 20 veya 18 volt 5 ampere düşürmek için girişe direnç bağlayım diyorum nasıl bi direnç bağlayabilirim?

• lm 338k kullanın cok dolambaclı yollara gırmıssınız
  • Direnç ile olacak değil.Çok yüksek wattlı direnç gerekir , boşu boşuna kayıp olacak.7812 nın 35-40V a kadar giriş gerilimi vardır.6 tanesini paralel bağlayıp , soğutucuya bağladığınızda sorun olmaz.Devrede çok fazla kayıp var.(24v)-(12v)=12v , (12V)x(5A)=60W > 60W kayıp var devrede , çok yüksek bir değer.Böyle devreleri step-down ile yapsanız çok daha iyi olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bertan88 -- 2 Ağustos 2013; 1:10:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bertan88

.7805 nın 27V a kadar giriş gerilimi vardır.

7805 regülatörün 35 volta kadar giriş gerilimi yok mu?
  • Oraya yanlış yazmışım "7805" yerine "7812" yazacaktım.

7805 için 35V çok fazla , en fazla 25 v vermelisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet-ayvalik

Elimde bu şemalar var fakat ben dediğim devreden iki tane yaptım herşey hazır emek ve para boşa gitmesin diye uğraşıyorum.24 volt 5 amperi 20 veya 18 volt 5 ampere düşürmek için girişe direnç bağlayım diyorum nasıl bi direnç bağlayabilirim?

7812 yerine 7818 kullanıp, entegrenin orta bacağına diyot bağlarsan tam 18 volt alırsın. Diyot bağlamazsan 17,3 Volt alırsın.

Gerilim regülatörleri paralel bağlanmaz.

Saygılar...

• bertan88 kullanıcısına yanıt
    12volt gerilimde bile ısınmaya başlıyor haklısınız.
  • hocam 7812 nin girişine minimum ne kadar gerilim vermek gerekiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7812 nin dropout voltajı 2v.En az 14v verebilirsin.Biraz araştırırsan dropout voltajı 0.5v olanlarda var.
  • hm bende ki o yüzden çalışmıyor 12volt regule için kullanacaktim sağolun hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.