Şimdi Ara

8.1 Güllemesi sonrası %100 HDD Kullanımı ve Performans düşüşü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 4 gün önce windows 8.1 e geçtim. Çok ilginçti gerçekten. Adamlar istemediğim halde başka seçenek sunmadılar. Geçtikten sonra aşırı derecede kasma sorunu yaşıyorum. Oyunlarda aldığım fps ve ping arttı. Ne yapmam gerektiği hakkında çok fazla bilgim yok. Yardım ederseniz çok sevinirim. Bu arada Samsung ATIV Book kullanıyorum.

• Sıfırdan mı kurdun
    Güncelleme falan mı yaptın
    Hatalı kurulmuş olabilir drvr hatası olabilir

Win 8 kasacak bir sistem değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiSKE

Sıfırdan mı kurdun
    Güncelleme falan mı yaptın
    Hatalı kurulmuş olabilir drvr hatası olabilir

Win 8 kasacak bir sistem değildir.

Ben kendim kurmadım. Güncelleme ile geçti. Win 8 değil 8.1 kasıyor.
  • Tamam anladım aynı temel alt yapı zaten
    Görev yön ram ve işlemci kullanımını bir kaç resim eklersen fikir verebiliriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiSKE

Tamam anladım aynı temel alt yapı zaten
    Görev yön ram ve işlemci kullanımını bir kaç resim eklersen fikir verebiliriz

Yardımcı olur umarım resim.

• PC özellikleri nedir?
    Disk boyutlarını da yazar mısın?
    Veya disk yonetimi resmi de koyabilirsin.

Disk kullanımında tuhaflık var, kullanım az olduğu halde % 100 gösteriyor

Peki hiç kasmadığı bir zaman var mı?
  • Intel i5-3230M CPU 2.6GHz(CPU) , 8 GB Ram , Intel HD 4000 Ekran kartı , 1 TB HDD var. 8.1 e geçtikten sonra kasmadığı bir zaman olmadı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Windows 8 mimarisinin klasik ama bir o kadarda can sıkıcı meşhur sorunundan başka bir şey değil. anakartın biosu ile ilgili bir saçmalıktan inaret durum. diski ssd yaptığın anda sorun kesin çözülüyor. sebebi nedir bulamadım ama mekanik diskli sistemlerin çoğunda bu sorunu yaşatıyor. ama birçok modelde ise mekanik disk varken bile bile 30 sn içinde sistem hazır hale geliyor sanırsam bu Windows 8 anakartların biosun da aradığı ama bir türlü bulamadığı bir özellik nedeni ile bunu yapıyor. sıfırdan formatladığında belki düzelebilir ama devam ederse elin mahkum ssd disk takıp elveda diyeceksin bu soruna. bende 2 tane asus cihaz var x550 model 1 tanesi 4. nesil i5 işlemci diğeri 3. nesil 3. nesil olan fırtına gibi ama 4. nesil olan aynı sendeki sorundan muzdaripti ssd sonrası her şey normale döndü ama 3. nesil işlemcili olanda disk halen mekanik ve hiç bir sorun yok. aynı durum Windows 10 sürümlerinde de mevcut.

• Win 8 iyi bisey olsa ben de kullanirdim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • güncellemelerle mi oldu bilmiyorum ama bende HDD kullanımı ile ilgili sorun yaşıyorum son birkaç haftadır.
    örneğin indirdiğim bir diziyi seyrederken gayet güzel bir şekilde izlerken birden görüntü hafif gidiyor ekrandaki görüntüler anlık birbirine giriyor ve hemen toplanıyor, o sırada kasanın HDD ışığına bakıyorum normale göre bariz bi şekilde fazla yanıyor (anlık olarak)
    aynı şekilde oyunlarda müzik dinlerken vs olabiliyor. Hiç birşey yokken hdd kullanımı aniden %100'e çıkıp sistem çakılıyor sonra anında toplarlasa da olan film zevkime oyun zevkime oluyor.
    birkaç haftadır araştırıyorum, windows 8/8.1'in HDD kullanımı ile ilgili ciddi sıkıntılar var. ben birkaç bişey denedim fakat çözüme kavuşturamadım.
    önerebileceğiniz bişey varmı acaba?

Anakart: MSI Z97 Gaming 3 / HDD: Seagate Barracuda ST1000DM003 1TB 7200

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 29 Mart 2015; 21:16:10 >
  • HD Tune değerlerini de paylaşayım.

Benchmark değerlerinden pek anlamam fakat mavilerin çakılıp tekrar yükselmesi iyi bişey değilmiş okuduğum kadarıyla. Ne yapmak gerekiyor bu durumda, HDD değiştirmeden çözmenin yolu var mı acaba?

• Hizmet ana bilgisayarına sağ tıklayın sonlandır deyin pc kapatılacak falan der tiki işaretleyip sonlandır deyin 1 2 sn sonra düşer kullanım pc kapanmıyor.
    Bende de 600mb civarı ram yiyor her sefer bazen 1gb civarı oluyor 8.1e geçince oldu bende de.
  • Güncel. Sorun hala devam ediyor.
  • Win 8 driverları ile 8.1 arasında farklar var. Öncelikle driverları güncellersen iyi olur.
  • Bende de aynı sıkıntı mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdas70

Win 8 driverları ile 8.1 arasında farklar var. Öncelikle driverları güncellersen iyi olur.

Bütün driverları güncelledim geçen gün. Sorun hala devam ediyor.
  • Güncel. Sorun hala devam etmekte.
  •  8.1 Güllemesi sonrası %100 HDD Kullanımı ve Performans düşüşü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tihilu -- 16 Nisan 2015; 1:05:21 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.