Seagate'i güvenilmez bir üretici olduğundan ve bozulma oranı daha yüksek olduğundan önermem. Toshiba olabilir.
Kasamda 4 tane HDD var.2 tane 8TB var biri Seagate biri WD , Seagate cok cabuk bozuldu o halde kullanıyorum bozulana kadar gidecek ama birkac ayda ve hicbirsey yapmadıgım halde bozuldu.Bozulmadan Kastım Reallocated Sector Count vb hatalar veriyor HD Tune ve Seagate 8TB HDD lere ya 1 ya 2 sene yani cok az Garanti veriyordu.Su anda kac yıl veriyor bilmiyorum. Yine 4 TB Seagate ve 2 TB WD var.4TB Seagate de bozuk o da aynı halde Sector Count vs hatası var.Ama 2 WD lerde sorun yok su an icin...
8-10-12-16 TB HDD alacak olsam ki farketmez 1 TB da olsa Seagate almam.Seagate dısında Garanti Suresi En Uzun Olan HDD Hangisi ise onu alırım.Cunku gercekten HDD ler cok hassas, 2 Elektrik kesiliyor ki hemen her gece cat diye gidiyor 2 dalgalanma oluyor bakıyorsun HDD de sıkıntı var.
Tavsiyem en uzun Garantiyi hangisi veriyorsa onu alın.Seagate alacaksanız da pahalı serisi olup 7/24 icin uretilmis bir HDD alın.
Aşağıdaki cihazın içindeki hard diski söküp masaüstü bilgisayarınızda kullanabilirsiniz. Böylece uygun fiyata WD Red muadili 8 TB'lık WD White HDD almış olursunuz.