Şimdi Ara

8.500 TL Altı Telefon Önerisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
92
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar.15 yaşında ÖĞRENCİYİM.Uygun fiyatlı giriş segment bir telefon arıyorum.Benim için,İyi bir pil performansı,Gündelik işler için yeterli performans (Oyun oynamam), 4 ila 5 sene kullanabileceğim ve bana NFC özelliği sunan bir telefon lazım.Bana belirttiğim fiyat civarında önerebileceğiniz modelleri yazarsanız çok makbule geçer.Şimdiden iyi forumlar

• Merhabalar Burak

Mesajına tam anlamıyla yanıt vermeden önce bazı konularda açıklama yapmanın iyi olacağını düşünüyorum.Öncelikle yazdıklarında yola çıkarak 6/128 ve üstü konfigürasyon sunan modellere bakman gerek.4 GB Ram Özellikle Android gibi bir yazılım için fazla düşük kalıyor artık.Kısa bir süre sonra donma ve kasma gibi sorunlar yaşama ihtimalin çok yüksek.Aynı zamanda 64 GB Dahili depolama seçeneğini de tercih etme çünkü uygulamalar gitgide ağırlaşıyor ve Öğrenciyim ibaresini kalın bir şekilde yazdığından da anlaşıldığı üzere buna dikkat etmen çok daha iyi olur.İkinci olarak,Güncelleme taahütlerini iyi bir araştırmalısın,Örneğin Samsung tarafında Galaxy A0 Serisi dışında (Ayrı bir parantez açmalıyım,Bu dediğim Güncelleme desteği A5 ve A3 serisinde 3.Nesil,A2 serisinde 4.nesil ve A1 serisinde 5.nesilden itibaren geçerli) her model 4 Android Ve 5 sene sistem desteği (Güvenlik ve özellik güncelleştirmeleri) alıyor Ancak Realme Ve Xiaomi gibi Çin menşeili üreticiler senin istediğin fiyat aralığında yalnızca 2 Sene Android ve 3 sene Sistem desteği sağlıyor.Üçüncü olarak,Dikkat etmen gereken en önemli kısım yani donanımda ise İşlemcinin depolama biçimine,Üretim mimarisine ve barındırdığı çekirdeklere bakman gerekiyor.Sana tavsiyem,12 nm gibi eski teknoloji barındıran işlemcilerden uzak dur.Bu altyapıyı kullanan işlemciler,Kasma ve donma sorunlarının yanı sıra aradığın kriterlerden birisi olan iyi pil ömrünü sağlayamaz.Bu işlemcilere örnek olarak Mediatek tarafında Helio G80 ve G99 dışında diğer alt modeller,Snapdragon tarafında ise 665-720G gibi işlemcileri örnek verebilirim.Bir diğer konu ise depolama biçimi.Kısaca Yalnızca UFS 2.1 ve üstü depolama biçimini kullanan işlemcileri almalısın Çünkü Emmc 5.1 Formatı kullanan telefonlar ucuz olabilir ancak (Gayet ciddi ve bu sorundan muzdarip olmuş birisi olarak söylüyorum) 5 veya 6 ay içinde performans ve pil ömrü konusunda sıkıntı yaratır.Bunun sebebi,Emmc 5.1 formatı genel anlamda şuan kullanılan sistemler için pek yeterli hızlara ulaşamaz ve zamanla bu yükü kaldıramamaya başlar.Barındırdığı çekirdeklere gelirsek.Cortex A53 gibi oldukça eski çekirdek barındıran işlemcileri tercih etmemelisin.Bu tarz çekirdekler,Yaşlarından dolayı fazla güç tüketir ve pil ömrünü olumsuz etkiler.

Sorunun yanıtına gelirsek,Sana bu noktada önerebileceğim telefonlar:

-Galaxy A24 6/128 (Güncel olarak 7-700 ila 7-900 arası)

-Galaxy A15 6/128 (Güncel olarak 8-199 ila 8-300 arası) (Teknik olarak Galaxy A24 modelinin yeniden üretime girmiş modeli oluyor A15,Temel farklılıkları soracak olursan,OİS stabilizasyonu EİS İle değiştirilmiş ve pil ömrü dahada artmış bir model)

Bu iki model dışında Realme 10 Ve Tecno pova 4 gibi modeller de var,Ancak Pek tavsiye etmiyorum çünkü Yazılım tarafında pek başarılı değil (Özellikle infinix ve Tecno) ve İnfinix gibi bazı markalar ise pek bilinmemelerinden sebep hem aksesuar hemde tamir konusunda sıkıntı çıkarıyor.Bana soracak olursan Sıfır istiyorsan yükarıda saydığım iki model,İkinci el düşünüyosan Google pixel serisinden bir cihaz bakmanı öneririm.Umarım anlatımım yardımcı olmuştur.İyi günler dilerim :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.