Arkadaşlar. Ehliyeti alkol sebebiyle kaptırdıktan sonra 91 model fiesta aracım yaklaşık 8 ay yattı. zaten elektrik arızası olduğu için ilk haftadan sonra akü bitti. Bir daha da ilgilenmedim. Yani yaklaşık 7-8 ay kontağa dokunulmadı. Şimdi arabaya rektefiye yaptırmayı düşünüyorum. Fakat aküyü değiştirip marşa basmadan evvel burda üstadlara sorayım dedim. Sanayiye gidene kadar(5-6 km) bu arabayı çalıştırıp yürütmenin sakıncası olur mu acaba? Daha evvel yapmam gereken birşey var mı yoksa illa çekici mi gerekecek:)
İhtiyaç var galiba Rektefiye'ye Daha önceden aracın Marşa basıp yürüyorsa sorun yok devam et aracın çalışıyorsa tabiki :)
Yag degisiminin uzerinden 1 sene gectiyse motor icin problem olabilir. Bence tamir ettirecegin ustayla konus. Belki cekmek daha uygun diyebilir.
quote:
Orjinalden alıntı: -YağmurAdam-
Yag degisiminin uzerinden 1 sene gectiyse motor icin problem olabilir. Bence tamir ettirecegin ustayla konus. Belki cekmek daha uygun diyebilir.
hareketsiz kalan bir araç 6 ay veya daha fazla kullanılmadıysa içindeki yağ deforme olmuş balçıklaşmıştır. normalde uzun süre kullanılmayacak araçlar(3 ay veya daha fazla) içindeki yağı boşaltıp o şekilde saklamak daha mantıklıdır.eğer aracı bu şekilde yani içinde yağ ile muhafaza edip çalıştırırsanız kısa sürede motoru elinize alma ihtimaliniz yüksektir.
kolay gelsin..
arkadaşların dediği gibi hem yağı değiştirmek gerekir hemde lastikleri, lastikler aynı pozisyonda dura dura yuvarlaklığını kaybetmiştir. yanaklardaki çelik teller deforme olmuştur.
Teşekkür ederim cevaplar için lastik için arabayı ara ara yerinden oynatmıştım o konuyu biliyorum. Yağı değişip çalıştırmaya karar verdim. artık 5-6 km riske gireceğim. 3 kuruşluk araba zaten bir de ayriyetten çekici masrafı olsun istemiyorum.
sonuçları buraya da yazarsanız bizi memnun edersiniz:)
Ben 8 ay durmuş arabayı çalıştırdım ne elime aldım ne bişey 3 km de yol gittim birşey olmaz.
yağı kontrol et.elinle kayganlığına,rengine bak.problem yoksa bir şey olacağını zannetmiyorum.
topu topu 8 ay yatmış ve gideceğin 5 kmlik yol... hiç bir şey olmaz bu kadar dandik yapıldıysa zaten binme o arabaya
Uaun süre yatan araçların motorlarında karıncalanma (paslanma gibi) olur diye duymuştum.15 günde bir 5 dakika kadar çalıştırılmalı diye biliyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme