Şimdi Ara

Egr valf fişini çekmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
17.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba bir konuda bilgilerinize ihtiyacım var;

Civic vtec2 aracimda inceden bir silkeleme var sabit hızla giderken yada yoğun trafikde çok düşük hızlarda kendini belli ediyor. Egr valf fişini çıkardığımda sorun kalmıyor ancak motor daha sesli ve titreşimli çalışıyor gibi.

Sizce bu fisi çıkarmanın ne zararı/faydası olur

Bir istirhamim olacak egr nin ne oldugunu dahi hiç bilmeyen arkadaşlarımın abi adam koymuş sen onun fişini niye çekersin şeklinde cevap vermemeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozer -- 20 Kasım 2012; 10:43:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

EGR Valf Fişini Çekmek

Egzoz gazı devridaim (EGR) valfi, egzoz gazlarının bir kısmını yeniden motora yönlendirir ve bu da emisyonları azaltmaya yardımcı olur. Ancak bazı durumlarda, EGR valf fişinin çekilmesi tavsiye edilir.

EGR Fişini Çekersek Ne Olur?

EGR fişini çekmek, EGR valfinin devre dışı kalmasına neden olur. Bu, aşağıdaki sonuçları doğurabilir:

• Artan Performans: EGR valfi, motora yönlendirilen egzoz gazlarının miktarını azaltarak motor performansını artırabilir.
    • Düşük Emisyonlar: EGR valfi devre dışı bırakıldığında, motora yeniden yönlendirilen egzoz gazlarının miktarı azalır. Bu, emisyonları azaltabilir.
    • Artırılmış Yakıt Verimliliği: EGR valfi, motor verimliliğini artırarak yakıt verimliliğini iyileştirebilir.

EGR Fişini Çekmek için Adımlar:

EGR fişini çekmek basit bir işlemdir:

1. Motoru kapat ve soğumasını bekle.
    2. EGR valfini bulun. Genellikle motorun üst kısmında bulunur.
    3. EGR valfi soketini bulun.
    4. Soketi valften çek.

EGR İptal Edildiğinde Ne Olur?

EGR valfi iptal edildiğinde, devre dışı kalır ve artık egzoz gazlarını yeniden motora yönlendirmez. Bu, yukarıda belirtilen sonuçlara yol açar.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

• EGR fişini çekmek bazı araçlarda geçici hata kodlarına neden olabilir.
    • EGR fişini çekmek emisyon testlerinde başarısızlığa neden olabilir.
    • EGR valfi fişinin çekilmesi her araç için uygun değildir. Aracına özel bilgileri üreticiye danışmalısın.

Sonuç:

EGR valf fişini çekmek, performansı artırma, emisyonları azaltma ve yakıt verimliliğini iyileştirme gibi bazı faydalar sağlayabilir. Ancak, araca özgü hususları göz önünde bulundurmak ve üretici talimatlarına uymak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bende yaklaşık 4 ay önce bi illet oldu allahım arabamı hergün fiber bezlerle silerken şimdi yıkatma isteği bile kalmadı araba vites attıktan sonra düşük devirlerde çok sikleme kerkilme yapıyor egr yi iptal ettirdim azaldı ama bitmedi 10 dk sürüşümde 1 kere bile yapsa çok rahatsız ediyor egr den kesinlikle egrinin fişini çekmekle iptal ettirmek arasında hiç bi fark yoktur. bu arada egr yi iptal ettirmek sadece arıza lambası ışıgının sönmesine yardımcı olur yani ben ışığa takılmam diyorsan sök fişini yada git temizlet araya saç conta yapsınlar iptal ettir. eğer farklı bi yöntem vs. bulursan banada geri dönersen çok memnun olurum
  • Egr valfinde problem olduğunda Gaz yememe rolanti titremesi gibi problemler meydana gelir + kötü yakıt alımından egr arızası alabilme olabilitesi bulunmaktadır.
  • Egr yi bugun söktük arkadaşlar neredeyse pislik bile cikmadi ayrica 12v verdik egr çalışıyor şak diye çıkıyor kesme ucu. Aynen hasta olduğum arabamdan soğudum. Acaba ısınınca mi calismiyor. Servise gitsem hangi ihtimal varsa komple değiştirip korkunç fiyat çıkaracak adim gibi eminim. Egr devrede değilken araba yaptığı yakıt karışımında bir değişiklik yapmıyor mu acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gopluumit

Egr valfinde problem olduğunda Gaz yememe rolanti titremesi gibi problemler meydana gelir + kötü yakıt alımından egr arızası alabilme olabilitesi bulunmaktadır.

benim arabada da rölanti silkelemesi var ama usta egr veya subap arızası olabileceğini söyledi, ama arıza lambası yanmıyor normalmidir? birde benim arabada yukarıdaki arkadaşların bahsettiği tarzda bir şikayet yok sadece rolantide titreme yapıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: dedilerki

egr iptal edilirse motor daha kolay hararet yapabilir.

egr neden iptal edilir? ve nasıl iptal edilir? egr selonoid kısmından iptal edilmelidir ve sadece fişini çekmek yetmez.

egr iptal edilirse soğutma sistemine takviye yapmanız gerekecek.

benim merak ettiğim asıl şey şu. hadi iptal ettin diyelim. manifold bağlantısını ne yapacaksın? egr iptali nerden tutsan elide kalacak ve sakıncalı bir durum.

hocam egr fişini çektiğinizde zaten egr valfi elektrik almadığı için kanalı açamıyor, ben valfi çıkarıp inceledim. aracın soğutma sisteminde bir arıza yoksa hararet yapacağını sanmıyorum ben... cunki bir sure kullandım en ufak bir kıpırdama yada fan açma dahi görmedim...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

quote:

egr iptal edilirse motor daha kolay hararet yapabilir.

egr neden iptal edilir? ve nasıl iptal edilir? egr selonoid kısmından iptal edilmelidir ve sadece fişini çekmek yetmez.

egr iptal edilirse soğutma sistemine takviye yapmanız gerekecek.

benim merak ettiğim asıl şey şu. hadi iptal ettin diyelim. manifold bağlantısını ne yapacaksın? egr iptali nerden tutsan elide kalacak ve sakıncalı bir durum.

hocam egr fişini çektiğinizde zaten egr valfi elektrik almadığı için kanalı açamıyor, ben valfi çıkarıp inceledim. aracın soğutma sisteminde bir arıza yoksa hararet yapacağını sanmıyorum ben... cunki bir sure kullandım en ufak bir kıpırdama yada fan açma dahi görmedim...

dostum zaten egr nin görevi fakir karışımı yeniden yakmak ve harareti düşürmek. yani bu mekanizmanın görevi zaten harareti düşürmek.

hocam harareti düşürmek değilde NO yu azaltıp emisyon değerlerini düşürmek için yanma sıcaklığını düşürüyor olmasın?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • güncel
  • Araç kaç model ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizkubi

Araç kaç model ?

2002
  • güncel
  • merhaba arkadaşlar
    2006 model 75.000 km de ford fusion 1.6 tdci aracım var
    fatrklı zaman aralıklarında her zaman değil çok yoğun beyaz duman atıyordu, soğuktan atılan duman değil baya atıryordu
    durumu nford yetkili servisteki ustaya anlatınca enjektörlerden olabileceğini söyle di
    kendi ustamdfa enjektör olabileceğini söyleyince kendi ustama bıraktuıım
    egr ile ilgili bi role ( bakı-r tel sarılı bi bobin ) değişti bi kızdırma bujisi değişti egre değişti ( ustam enjektörden değil mi elektrik voltajında bi sorun var diyince bu işlemleri yaptı )
    bu işlemlerden sonra araç gaz yememye başladı 4000 deviri geçmiyor , araç bilgi,sayara bağlanınca egr arızası veriyaor , emanet bi egr takıldı yine arıza verdi
    sizin fikirlerinizi almak istiyorum
    teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.