Şimdi Ara

Katalitik Konvertör Arıza ışığı Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aracıma Brc LPG taktırdıktan bir ay sonra araç egsoz muayenesinden geçmedi. Usta Katalitik konvertör arızası deyince sanayide Universal bir Katalitik konvertör taktırdım. Tam muayeneden geçti diye sevinirken arıza ışığı yandı. Eksoz emiyonu kontrol ettirin yazıyor. Aracın gidişinde bir değişiklik fark etmedim. LPG taktırdığım yerde arıza ışığını sildirdim. AFR ayarını tekrar yaptırdım. 60 km sonra yine yandı. Ne yapmamı önerirsiniz. Lütfen bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum. Megane 4, 1.6 2017 model, 19 bin km de, 16 binde LPG takıldı.

• İlk önce benzinde biraz sürün, yakıt haritası düzelsin AFR ayarını öyle yaptırın. Ayrıca 16-17 bin km'deki arabanın katalitik konvertörünü söktürmeniz çok talihsiz olmuş. Umarım çıkan parçayı ustaya bırakmadınız.
  • 2 numaralı o2 sensörü üniversal katalitikten dolayı hata gösteriyor.Orijinal katalitik takmanız gerek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oksijen sensörü verilerini paylaşabilirsen kesin bir şey söyleyip sana yardımcı olurum. 1. Ve 2. Oksijen sensörlerinin voltajları. Herhangi bir obd2 cihazı ile öğrenebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum şimdi ben bu hatadan en kestirme nasıl dönebilirim. Uyanık sanayici esnafı orjinal katalizörü de vermedi.
    Aracı böyle arıza ışığı yanarak mı kullanacağım, hiç istemediğim birşey
    Katalizör çıkışında sensör var galiba, iptal etsem ne olur.
    Aracımda şu an bir arıza yok mu, sadece universal katalizörün farklı veri sunması mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: jowood1

Dostum şimdi ben bu hatadan en kestirme nasıl dönebilirim. Uyanık sanayici esnafı orjinal katalizörü de vermedi.
    Aracı böyle arıza ışığı yanarak mı kullanacağım, hiç istemediğim birşey
    Katalizör çıkışında sensör var galiba, iptal etsem ne olur.
    Aracımda şu an bir arıza yok mu, sadece universal katalizörün farklı veri sunması mı?
    Hocam gaz ayarı bozuksa benzin ayarını bozuyor. Sonra o bozuk benzin ayarına dayanarak gaz ayarı yapsanız da ayar bozuk olacak. O yüzden önce bi' 60-70 km kadar benzinle binin, aracın yakıt haritası düzelsin, gaz ayarını işi iyi bilen bir yerde ondan sonra yaptırın.

İlk denemeniz gereken bu olsun. Universal katalizör de iş görecektir diye düşünüyorum.
  • jowood1 J kullanıcısına yanıt
    Amacın sadece ışığı söndürmekse sensör yanıltıcılar var alır taktırısın. Ama önce oksijen sensörlerinin değerlerine bakman lazım belki adam sana bozuk katalizör sattı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ÖlüyenYörüler kullanıcısına yanıt
    Katalitik Konvertör Arıza ışığı Yardım

Hocam, bu egsoz muayenesinden geçmeyen ve ardından taktığım katalizör ile muayene den geçtiğim sonuçlar, bize bir bilgi verir mi?

• Lambda değerleriniz çok aşırı saçma gözükürken normale dönmüş.
    Peki aracınızı yetkili servise götürmeyi düşündünüz mü? Yeni bir aracın ilk muayenesinde kalması da saçma çünkü.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Lpg var diye bakmadılar maalesef.

• 17.000 km de katalitik bozulmaz. hiç söktürmeyip benzinde kullansaydınız lambanız yanmayacaktı. geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.