Şimdi Ara

8 bine pc topluyorum ama ekran kartına karar vermedim (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
1
Favori
10.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sonuç olarak i7 8700 [orta halli soğutucu ile]+ rtx 2070 li sistem oluşturmaya karar verdim.

i5 9600k dan vazgeçtim doğru mu karar sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üst düzey sistem topluyorsun 6/6 9600k alınmazdı. 6/12 i7 8700 alman mantıklı. 9700k de düşünebilirsin. Günümüzde 4/4 i5 6600k artık zorlanırken i7 4790k ve 6700k 4/8 olduğu için daha uzun yıllar kullanılıyor. Bu sisteme kdv veya sepet indirimi denk getirebilirsen Rtx 2080 alabilirsin.

8 bine pc topluyorum ama ekran kartına karar vermedim
  • Bu bütçede amd ekran kartı alınmaz. 56 al diyenlerin hangisi acaba bu karta sahip gerçekten.

Daha geçen hafta yeni sistem topladım ryzen 5 2600/msi rtx 2060 gaming z 6700₺ tuttu.

Evet 4-5k lık bir sistem toplayacak olsan amd gpu lar kullanılabilir:580 ve 570 cidden fiyatlarına göre güzel performansı olan kartlar. Ama 8k bütçeyle bence nvidia dan şaşma derim.

Belki şu anda pek kullanılmıyor ve nereye gideceği bilinmiyor ama sırf 500-600 ucuz olsun diye rtx ve dlss teknolojilerinden vazgeçilmez. Ek olarak yazılım konusunda da nvidia ve amd farkını herkes biliyor. Ayrıca yeni nesil bir teknoloji önü daha açık rtx kartların.

• 12.000₺ ye 8700 işlemci.. tercih meselesi tabi. 8700k veya 9700k alıp 400₺ ye waterperformer sıvı soğutma ile 5 yıl o pc ye dokunmadan oyun oynarsın. ekran kartını da en az rtx 2070 alırsın..

4790k nın ddr3 sistem olduğunu unutarak kıyaslama yapmak ne kadar doğru olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: apali42

2080 alacan ani fps düşmesi olacak ha :D
    Ben HD5970'te beş senelik oyunlarda FPS düşmesi oluyor yardım edin diye konu açtığımda aynı böyle dalga geçmişlerdi benimle. Nvidia'nın ajanı olduğumu söyleyen bile olmuştu. Yurtdışı forumları araştıracak kadar ingilizcem var çok şükür. 2080'i olup ağlayan çok.

Buyur:
    https://www.donanimhaber.com/Cok-sayida-RTX-2080-Ti-da-sorun-yasaniyor--104799

8000 bin lira belki daha fazla para vereceğim ama bahtıma ne çıkarsa. Oldu canım.

• rylai2113 kullanıcısına yanıt
    Unuttuğumu nerden çıkardınız? Uzun vadede kullanıldığı için örnek verdim. 9700k de düşünebilirsin demişim zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Max Damage

Ben HD5970'te beş senelik oyunlarda FPS düşmesi oluyor yardım edin diye konu açtığımda aynı böyle dalga geçmişlerdi benimle. Nvidia'nın ajanı olduğumu söyleyen bile olmuştu. Yurtdışı forumları araştıracak kadar ingilizcem var çok şükür. 2080'i olup ağlayan çok.

Buyur:
    https://www.donanimhaber.com/Cok-sayida-RTX-2080-Ti-da-sorun-yasaniyor--104799

8000 bin lira belki daha fazla para vereceğim ama bahtıma ne çıkarsa. Oldu canım.

Alıntıları Göster
    Amazon ve Reddit'te de 2080 ve Ti sürümlere giydirmeyen yoktu neredeyse. Devre kartı tasarımı veya soğutma veya mimari kaynaklı sıkıntılar olduğu belli. Herşeyin en yenisi ve en pahalısı en iyisi olmuyor işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 5 Mart 2019; 18:13:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• rylai2113 kullanıcısına yanıt
    8700k bile yaptığımda istediğim özelliklerde monitör hariç 12.000 yapıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: FooL

8700k bile yaptığımda istediğim özelliklerde monitör hariç 12.000 yapıyor
    parça parça bir çok yerden o parçaları bile toplayarak yapabilirsin. ama sen tek yerden almayı düşünüyorsun yapabilecek bir şey yok. hayırlı olsun diyelim şimdiden
  • 8 bine pc topluyorum ama ekran kartına karar vermedim

• endoplazmik bir kulum kullanıcısına yanıt
    Neden alınmasın? Vega 56’ya sahibim. İlla timespy dan test falan mı atayım? Ayrıca benim ki 7000₺’lik bir pc. Millette de ne amd düşmanlığı oluşmuş be arkadaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ein ausländer -- 5 Mart 2019; 19:29:20 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O sıvı sğutucu hiç olmamış. Bütçeniz monitör dahil mi 12 bin TL.
  • evet monitör dahil

monitör maks 27' 1ms 144hz va veya ips hangisi iyiyse sistem için en ideali fhd veya qhd önerilere açığım

• quote:

Orijinalden alıntı: FooL

evet monitör dahil

monitör maks 27' 1ms 144hz va veya ips hangisi iyiyse sistem için en ideali fhd veya qhd önerilere açığım
    www.vatanbilgisayar.com
    ASUS 27" MG279Q 4ms 144Hz 2K HDMI+DP FreeSync IPS Gaming Monitör - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/asus-27-mg279q-4ms-144hz-2k-hdmi-dp-freesync-ips-gaming-monitor.html

Kullandığım monitor bu.Tabi memnunum fakat fiyat aralığını bilmiyorum .Ne olursa olsun IPS almanı öneririm.

Daha düşük bütçeli alacaksan bile ekran boyutunu düşürebilirsin , hatta 75hz lere bile bakabilirsin ama IPS den vazgeçme

• Kasa bütçesi 10.300 TL filan olmalı ki 1700 TL monitöre kalsın. KDV indirimi bekle bence.
  • ben sadece 6,5 bine 2080 ti alsam olur mu ekran kartına klavye mouse takıp oynarım ssd arddisk 2 gb ramfalanda alırım en ucuzundan 8000 bin olur işlemciye gerek yok zaten yükü üstlenir ekran kartım
  • regujohn kullanıcısına yanıt
    fiyat çok yüksek :( sanırım parayı dolar veya faize koyup biraz beklemek bütçede artarsa daha rahat toplanacak gibi

• Kesinlikle

• tanhu11 T kullanıcısına yanıt
    Mesajimla yazdiginiz seyin alakasi ne anlamadim ? Benim tepkim intelin cop olacagina dair iddiaydi. Ben sadece bugun aldigim islemcinin yarin niye cop olacagini merak ettim. Bu dediklerinizle soyledigimin iliskisi ne? Yeni islemci cikinca eskisi kullanilmaz halemi geliyor ? Geliyorsa amd de olmuyormu bu ? 9 senelik islemci kullaniyorum sikintisiz bi sekilde.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.