Bildirim
8 bine pc topluyorum ama ekran kartına karar vermedim
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Vega 56 kullanıyorum, memnunum, öneririm. 1070’i kafadan ele zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ein ausländer -- 3 Mart 2019; 21:46:58 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
hocam bende çok cazip buldum 56 yı ama oyunlarda senkrone etmede sıkıntı olmaz değil mi ? -
Once diger bilesenleri belirtirseniz daha iyi olur. Vega 56 yi 2.000 TL civarina bulduysaniz guzel alternatif. Su an avrupa bolgesinde 270 euroya satiliyor bu kart. TR'de de yakinda indirimli satilabilir, takipte kalin.
Eger 2.400 lira ve uzeri ayirdiysaniz RTX 2060 tercih edin. Daha az enerji harciyor ve daha guncel bir kart.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaaNN -- 3 Mart 2019; 22:7:51 > -
8000 ayırıyorsam rtx2060 li sistem kurmanı düşünürdüm.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
cooler maaster 750 w 80+brone -
aslında şu rtx olayı saçmalık ya ben 580 almayı düşünüyordum tam ama 56 oyun performanslarını kıyaslayınca daha mantıklı seçin olacağını düşündüm -
Ray Tracing ozelligini kullanmaniza gerek yok. Vega 56 cok guzel bir kart, sadece fiyati onemli diyorum. -
O zaman ben 56 alıyım , hocam sistemi yazıyım bir yorum yaparsan sevirim .
vega 56 , asus 1151 p b360 ddr4 gaming anakart
intel 1151 v2 core i7 8.nesil coffe lake 1517
gskill ddr4 16 gb 3000 mhz sniper x f4 3000c 16 s ram kamuflaj soğutuculu
coolermaster 750 w 80+ bronze apfc haf 912 combat rc 912 kwa750 atx pc kasası çelik siyah
kingston ssd 240 gb 2,5 a400
seagate 3,5'' 1 t hd -
8 bine intel yerine amd alıp rtx2070 alınır
sistemi incelemek için linke tıkla
-
Hocam neden rtx 2070 ısarı var sizde anlamadım performanslarına bakıyorum ikisinin 56 hem ucuz hemde daha verimli -
vega 56 için nitro plus modeli olmalı ve belirli bir oc yapman gerek bunları yaptıgında rtx2060 ile eşit duruma geliyor yani direk 1070ti oluyor yani rtx2070 e yetişemiyor çok kelepir bulmadıysanız alınmaz hemde fazla elektrik çekiyor
kelepir dedigim fiyat 2200 2300 üstü verilmez -
Hocam o zaman rtx 2060 ve işlemciyi bahsettiğim i7 8700 alıyım daha iyi -
intel almanızı tavsiye etmiyorum çünkü 3 ay sonra yeni işlemcileri gelicek ve eski işlemciler çöp olucak upgrade imkanında yok ve fiyatları fayiş
benim yaptıgım sistemi alın daha iyi 2070 de var -
hocam o zaman pcyi 2 ay sonra alcam zaten yavaş yavaş indirim kovalayarak topluyum . Bu sistemi aslında bir tanıdık bilgisayarcı toplamıştı ama -
tanıdık pc ciden kesinlikle pc alınmaz asıl onlar dolandırıcınn önde gideni burda 2 ay sorna alcagın zaman konu aç ozamanın doviz kuru vs ile sistem tavsiyesinde size yardımcı olur burdaki arkadaşlar eger suan almıcaksanız konu açmanız mansız çünkü doviz sürekli artıyor
elinizde para varsa
ssd hdd power kasa ram ekran kartını alın
ama en önce ekran kartını alın doviz düşükken
en son işlemci anakart alın -
Tamam topladığınız pcyi araştırıp alcam yavaş yavaş teşekkür ederim -
kur yükselcek mi emin misiniz ?
Dostum 2010'da buradaki ulemaların laflarına kanıp 1366 pin triple ram destekleyen o garip ilk seri i7 işlemcili bir sistem kurmuştum. Bir de yine salak gibi ulemalara kanıp ATİ/AMD hd5970 almıştım... Sistemi kurduktan sonra fps düşmeleri, kasılmalar, donma sorunlar yaşayınca buraya gelip çözüm istediğimde ulemaların o parçaların hiçbirini kullanmadığını, sadece oradan buradan ve testlerden gördükleri sonuçlara göre sistem önerdiğini anladım. Olan benim parama ve zamanıma oldu.
O yüzden naçizane önerilerim: -Güncel teknoloji diye diye kafanı bulandırma. Seni kobay olarak kullanacakları kesin olan yeni teknoloji yerine oturmuş ve herkes tarafından kullanılmış önceki versiyon ekran kartlarının en babasını çak gitsin. Yok onun üstüne 200 lira daha koyarsan yeni çıkanını alırsın diye düşünme bu işin sonu yok çünkü. 1070 gayet de alınır. -Sana ısrarla yeni çıkan bir ekran kartını öneren, eski kartları alma diyenlere kullandığı ekran kartını sor. Sana önerdiği kartı kullanıyorsa sıkıntı yok. Ama başka bir kart kullanıyorsa bil ki o adam Youtube'da izlediği videolardan ve oradan buradan gördüğü benchmark testlerinden aldığı verilerle sana kart öneriyor. Uzak dur yani. -Burada 2070 kullanıyorum, iki tane 2080 kullanıyorum diyenlerin çoğu palavracı. Kolay kolay kimse o paraları bir ekran kartına gömmez. Ben zamanın 5970 aldığımda forumda güya 15-20 kişide de vardı ve bana ısrarla önermişlerdi kartı. Daha sonra FPS sorunu yaşadığımda birkaç yanesine mesaj atıp aynı oyunu denemesini istedim bakalım onda da FPS sorunu oluyor mu diye. Tabi ki hiçbirinden ses çıkmadı . Tut ki adamlarda harbiden dedikleri kartlar olsun. O karta o kadar para veren adam emin ol hata varsa gelip burada yazmaz. Yazmaz çünkü şekli bozulur. Kartta sorun varsa bile sallar burada şöyle kaçıyor, böyle uçuyor diye. Sana son tavsiyem. En fazla oynadığın oyunları ve almak istediğin ekran kartının olduğu oyunları Youtube'da arat ve izleyip öyle karar ver. Yani mesela Call of Duty Black Ops 4 with gtx1070 yaz milyon tane video çıkacak önüne. Aç hepsini tek tek izle. Kaç FPS alıyor, ne kadar ısınıyor tümü yazıyor videolarda. Bu kadar yazmamın sebebi de benim başım yandı seninki de yanmasın diye. Para kolay kazanılmıyor çünkü. Dişinden, tırnağından artırdıkların çöp olmasın |
Hocam oyle 2 ay sonra alacam vs diyip konu acmak cok saglikli olmuyor. Okuyun, arastirin, karsilastirma videolari seyredin, almaya yakin butcenizi yazin o donemin sartlari ile PC onerilsin.
Haziran-Temmuz doneminde AMD yeni islemcilerini piyasaya sokacak. 3xxx serisi geldikten sonra 2xxx serisi almak cok mantikli olmaz. Onun icin yeni nesil anakartlari beklemek lazim. Her turlu, dovizin kuru uzerinden fiyat konusursak su an 200EUR seviyesine satilan 2600x islemciler, Mayis-Haziran gibi 160 EUR seviyesine dusecektir, stok eritmek icin indirimler vs yapilir. 2 ay sonra belki bu indirimlerden yakalarsiniz, uygun fiyata alirsiniz, sonrasinda 2020 senesinde cikacak 4xxx serisine gecersiniz anakart bile degistirmeden. Su andan hedef koymak, tahmin etmek zor. Intel almak isterseniz, 1151v2 chipsetli islemcilere intel' in yeni nesil islemcilerini takamayacaksiniz. Buyuk ihtimalle yaz donemi sonrasinda yeni nesil islemciler cikar piyasaya. Hic haber sizinti vs okumadim, bu konuda bilgim yok ama 2019 da sistem kurupta 2018 islemcilerine mahkum kalmak istemezdim acikcasi. Bu sebeple intel tercih etmek, tum sistemi degistirmek sizin icin kolay degilse veya ben bi kere alirim 5sene hayatta dokunmam demiyorsaniz mantikli degil. Ha 5 sene hayatta dokunmam diyipte 6core 6thread(9600k veya 9400f) islemci almakta ne kadar mantikli orasini ayri tartismak gerekli. Tertemiz cok daha uygun fiyata 6core 12 thread 2600 alir, kalan parayi ekran kartina basar RTX 2070 alirsiniz. |
Vega 56 kullanıyorum, memnunum, öneririm. 1070’i kafadan ele zaten.
|
Senin gibi intel botları ne zaman yok olacak? Tabi 9900k cayır cayır yanarken “360mm aio yu al keyfine bak, paraya yapcak bişey yok, amd çöp ehehe” diyen bir tipsin. 2700x çöp, 2600x çöp. Sana göre mükemmel bir işlemci söyler misin bana? Bide gidip 9700k veya 9900k diyormuş bir gülerim var ya. Intel sana maaş ödüyor sanırım. Ryzen kullanıyorum gayet memnunum umarım senin gibi intel fanboyları da bir gün intel paraları bi tarafına bir güzel sokunca intelin paragözlülüğünü görürler. Gelmiş hala 2700x çöpüne para vermezsin umarım diyor. Kullandı da konuşuyor arkadaş.
|
intel almanızı tavsiye etmiyorum çünkü 3 ay sonra yeni işlemcileri gelicek ve eski işlemciler çöp olucak upgrade imkanında yok ve fiyatları fayiş
benim yaptıgım sistemi alın daha iyi 2070 de var |
Yanlis anlamisim kusura bakmayin. Hocam bakin para sizin paraniz, girin Youtube'a i5 9600K vs Ryzen 5 2600 videolarini seyredin. Ryzen 5 2600(veya 2600X) islemci + anakarti kac paraya alabileceginizi hesap edin. (2600 + Anakart = 1800-1900 Lira) i5 9600K + sogutucu(sogutucusuz geliyor) + anakarti kac paraya alabileceginizi hesap edin ( 1900 lira islemci + 200 lira sogutucu + 700 lira anakart = 2800 Lira) sonra aradaki performans farki sizin icin 1.000TL vermeye deger mi karar verin. Olay tamamen bundan ibaret. 9600K Ryzen 5 2600X den daha iyi bir islemcidir, sadece fiyati yuksek ve Intel'in soket destegi vermemesi sebebi ile upgrade edilebilecek bir islemci degil. Bu sebeple tercih etmenizi onermiyorum. Daha ucuza 2600 u alir kullanirsiniz, 2 sene sonra hic zahmet etmeden "sadece" islemciyi sokup yenisini alir takar yolunuza devam edersiniz.
Ekran karti olarakta yorumum ortada, 2500 liraya GTX 1070 alinacagina 2800 liraya RTX 2060 alinir. RTX 2060 daha yuksek performans sunuyor 1070ten ve 1070Ti a yaklasiyor, bazen yakaliyor. 2800 liraya RTX 2060 varken gidipte 3.300liraya neden GTX 1070 TI alasiniz ki? Yukarida da yazdigim gibi ben olsam o fiyatlara ekran karti alacagima, 1800 lira seviyesinde bazilarinin cop diye belirttigi ama GTX 1070ten daha iyi performans sunan Vega 56 veya denk gelirse 1070 Ti alirdim. Monitor olarakta Apex, PUBG, CSGO gibi FPS ve rekabetci oyunlar oynayacaksaniz AOC C24G1 modeli uygundur. Yuksek performans sunar, genis FreeSync araligi var. Eger Tomb Raider, Witcher gibi gorsel solen agirlikli oyun oynarim diyorsaniz ve butceniz genisse 2K 144Hz guzel bir monitor bakabilirsiniz. AOC AGON gibi. |
Bir de şu var. Bu üye dışarıda tanımadığı ya da çok az muhabbeti olduğu biriyle konuşurken gülerek ve vıcık bir şekilde mi iletişim kuruyor? Biraz görgü sahibi olan biri samimi olmadığı kişilerle iletişimine dikkat eder. Bu üyenin durum vahim.
|
2004 yılından beri forumdayım. Her bölümde kullanılacağını ben de biliyorum. Seviye denen bir şey de var yani.
|
Kendini düzgün şekilde ifade edemiyorsan sorunu kendinde ara. Burada bir çok kişi İntel sistem öneririyor. Ben de öneriyorum. Önerenler senin gibi millete bot demiyor. Millete sataşacağına sistem önersen konu da sapmaz.
|
Benzer içerikler
- intel iris xe graphics
- intel hd graphics 3000
- yüksek duyarlıklı olay süreölçeri nedir
- wattman hatası nedir
- zotac ekran kartı alınır mı
- ekran kartı resetleme
- rtx 5090
- fsr 3.1
- nvidia otomatik ayarlama
- rtx 50 serisi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X