Şimdi Ara

8 bine pc topluyorum ama ekran kartına karar vermedim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
1
Favori
10.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Winter Is Coming

amd botları 8k lık pc de 580/590, vega 56 çöpü ile 2600 balonu önermişler yine
    Önerirler çünkü çöp olacak para kendilerinin değil. Bu çocuk onların önerdiği sistemi toplayıp sorun yaşayınca kim sallayacak? FPS düştüğünde, grafikler bozulduğunda, oyunun ortasında birden masaüstüne attığında git PSU'nu değiş, anakartına baktır, SSD'ni yükselt diye çocuğu iyice masrafa sokacaklar. Hepsini yaşadım, tecrübe konuşuyor.
  • Winter Is Coming kullanıcısına yanıt
    hocam tüm sitelere bakıyorum herkes darboğaz olur 2 k almazsan 2070e diyor hani bende öyle düşünmeye başladım çünkü 2070 yerine 1070 ti alırım daha ucuz olur . ama fps olarak 2070 yine 1070tiden daha fazla oyuna katkı sağlıyor diye düşündüğüm için bende şimdi 1080 p ye karar kıldım . Hocam ama 1400 tl ye şu markayı buldum
    www.hepsiburada.com
    AOC Q2778VQE 27" 1ms (Analog+DVI+HDMI+Display) QHD Oyuncu Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/aoc-q2778vqe-27-1ms-analog-dvi-hdmi-display-qhd-oyuncu-monitoru-pm-bd804572
    1080 p 1 ms 144 mhz ile aynı para aynı özellik 2.el alcam ne dersin ?

• Max Damage M kullanıcısına yanıt
    Hocam algılayamadım art niyetli kişiler mi diyorsunuz yani sistemi önerenler ben bu konularda yeni olsamda çabuk kavrıyorum konuları . Yada daha çok araştırma mı yapmamı istiyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nolonger

hocam tüm sitelere bakıyorum herkes darboğaz olur 2 k almazsan 2070e diyor hani bende öyle düşünmeye başladım çünkü 2070 yerine 1070 ti alırım daha ucuz olur . ama fps olarak 2070 yine 1070tiden daha fazla oyuna katkı sağlıyor diye düşündüğüm için bende şimdi 1080 p ye karar kıldım . Hocam ama 1400 tl ye şu markayı buldumhttps://www.hepsiburada.com/aoc-q2778vqe-27-1ms-analog-dvi-hdmi-display-qhd-oyuncu-monitoru-pm-bd804572 1080 p 1 ms 144 mhz ile aynı para aynı özellik 2.el alcam ne dersin ?
    monitöre darboğaz mı

hangi cahil uydurdu bunu

attığın monitör alınmaz sen bunla oyun oynayacaksın oyun için hiç bir özelliği yok ve monitör tn panel.

2070 ile fhd 144hz alınır uyguna da bulursan gsync monitör de alabilirsin.

2019 da 1070ti 1070 vs alınmaz.

ryzen 2600 de alınmaz çok çekirdekli ama saf gücü 8400 ayarında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 4 Mart 2019; 13:8:15 >

• quote:

Hocam algılayamadım art niyetli kişiler mi diyorsunuz yani sistemi önerenler ben bu konularda yeni olsamda çabuk kavrıyorum konuları . Yada daha çok araştırma mı yapmamı istiyorsunuz ?
    Art niyet demeyelim de marka tutkunluğu ve savunuculuğu diyelim. Ben sistemi toplarken de tıpkı bugün söylenen şeyler söyleniyordu. Ben i5'li ve Nvidialı bir sistem toplayacakken o paraya i7'li sistem kur, AMD 5970 al dediler. Aldım ve hayrını göremedim, param çöp oldu. Keşke i5 alıp yanına da gtx580 taksaymışım diyorum şimdi.

Kısacası eski teknoloji diye kafanı takma. Öyle bir şey yok. Stabilite ve verim konusunda önceki GTX 1000 serisi gayet de alınabilir diyorum.
  • Max Damage M kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten o konuda işlemciden kısıp ekran kartına yatırıp yaptık arkadaşın yaptığı sistem gözüme iyi gözüktü internetten fpsye bakıyorum fiyatına göre baya iyi fps alıyor tüm oyunlarda
  • quote:

internete yazdım bir sürü konu çıktı mesela ; https://www.technopat.net/sosyal/konu/rtx-2070-1080p-monitoerde-kullanilmali-mi.600098/
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/rtx-2070-1080p-coezuenuerluekte-darbogaz-yapar-mi.620134/
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/rtx-serisi-1080pde-darbogaz-mi-yapiyor.637853/
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/1080p-coezuenuerluek-icin-rtx-2070-ve-r7-2700x-sistem-toplama.622818/
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/rtx-2070-1080p-coezuenuerluekte-darbogaz-yapar-mi.620134/page-2

hocam herkes 2k diye diretiyor yoksa darboğaz olurmuş
    kardeşim monitöre darboğaz mı olur allah aşkına kim uyduruyor bunları

diyecek birşey de bulamadım dersem hakaret olacak çünkü

monitöre darboğaz olayı olmaz. senin cpu ve gpun alacağın değeri belirler.

umarım ilerde sistemde m2 ssd yok darboğaz olmuş diyen tipler türemez

jkxhjasfasg hocam bunlar ne muhabbeti yapıyor o zaman cidden şu konuyu objektif olarak bir masaya yatırmak lazım yoksa herkes farklı bir şey söylüyor ve evrensel bir yargı oluşmuyor teknoloji öznellik kazandı kafamda
  • Nolonger N kullanıcısına yanıt
    Bunlar?

Monitor darbogazi sudur, siz gidipte RTX 2070 ile 60Hz monitor alirsaniz, ekran kartiniz isterse 300FPS uretsin, siz monitorunuz sebebi ile sadece 60FPS lik kismindan faydalanabilirsiniz. Full HD 144Hz monitor aldiniz diyelim, ekran karti olarak RTX 2080 Ti taktiniz. Ekran kartiniz 200FPS uretiyor. Ama siz o monitorde sadece 144FPS gorebilirsiniz. Bu durumda Full HD 144Hz monitor kullandiginizda 150FPS ureten RTX 2070 ile RTX 2080 Ti sizin icin birebir ayni karttir, ayni performansi alirsiniz, arada hicbir fark gormezsiniz. Ama RTX 2080 Ti a 2.000TL fazla para vermis olursunuz. RTX 2070 ile de 144FPS gorursunuz, RTX 2080 TI ile de. Bu sebeple ekran karti alirken "overkill" yapmamak icin monitor darbogazindan bahsedilir. Sizin oynayacaginiz oyunlar ve kac FPS hedeflediginiz ile ilgili bir konu bu.

@Winter is Coming; bilmedigin baska konu varsa rica ederek yazarsan vaktim oldugunda bilgilendiririm.

hocam bide ssen bana bir sistem toplasana
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Bunlar dediğim technopat linkleri var ya ordaki insanlar size değil yoksa hocam :) o kadar yardım ettin terbiyesizlik yapılır mı karşılığında nankölük olur
    çok açıklayıcı oldu harbiden 1070 e 1080 p 144 hz 1 ms monitör almak en mantıklısı bunu anlamış oldum sağda solda 2k diye diretenler teknolojiden cidden anlamıyorlar bu bildiğin bağnazlık ya
    Bu arada hocam winterla aynı şeyleri söylüyorsunuz ^^
  • quote:

Orijinalden alıntı: ein ausländer

Vega 56 kullanıyorum, memnunum, öneririm. 1070’i kafadan ele zaten.
    şu yoruma itibar edip kart alacak insanlar bide geçmiş olsun :(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

jkxhjasfasg hocam bunlar ne muhabbeti yapıyor o zaman cidden şu konuyu objektif olarak bir masaya yatırmak lazım yoksa herkes farklı bir şey söylüyor ve evrensel bir yargı oluşmuyor teknoloji öznellik kazandı kafamda

tekrar yazıyorum monitör darboğaz yapacak bir parça değildir.

psu-cpu-gpu dışında hiç bir parça darboğaz yapmaz.

psu tarafından darboğaz psunun cpu ve gpu nun toplam tükettiği watt cinsinden enerjiden az olması sonucunda psunun bu enerjiyi karşılayamamasından olur.

cpu tarafından darboğaz gpu cok güclü cpunun yetersiz olmasından kaynaklanır.

gpu tarafından darboğaz ile cpu nun tam tersi.

Darboğazı en iyi minimize den 2070e güzel bir ilemci önerir misin amd2600 fiyatı yüzünden almayı düşünüyorum ?
  • Nolonger N kullanıcısına yanıt
    Yanlis anlamisim kusura bakmayin. Hocam bakin para sizin paraniz, girin Youtube'a i5 9600K vs Ryzen 5 2600 videolarini seyredin. Ryzen 5 2600(veya 2600X) islemci + anakarti kac paraya alabileceginizi hesap edin. (2600 + Anakart = 1800-1900 Lira) i5 9600K + sogutucu(sogutucusuz geliyor) + anakarti kac paraya alabileceginizi hesap edin ( 1900 lira islemci + 200 lira sogutucu + 700 lira anakart = 2800 Lira) sonra aradaki performans farki sizin icin 1.000TL vermeye deger mi karar verin. Olay tamamen bundan ibaret. 9600K Ryzen 5 2600X den daha iyi bir islemcidir, sadece fiyati yuksek ve Intel'in soket destegi vermemesi sebebi ile upgrade edilebilecek bir islemci degil. Bu sebeple tercih etmenizi onermiyorum. Daha ucuza 2600 u alir kullanirsiniz, 2 sene sonra hic zahmet etmeden "sadece" islemciyi sokup yenisini alir takar yolunuza devam edersiniz.

Ekran karti olarakta yorumum ortada, 2500 liraya GTX 1070 alinacagina 2800 liraya RTX 2060 alinir. RTX 2060 daha yuksek performans sunuyor 1070ten ve 1070Ti a yaklasiyor, bazen yakaliyor. 2800 liraya RTX 2060 varken gidipte 3.300liraya neden GTX 1070 TI alasiniz ki? Yukarida da yazdigim gibi ben olsam o fiyatlara ekran karti alacagima, 1800 lira seviyesinde bazilarinin cop diye belirttigi ama GTX 1070ten daha iyi performans sunan Vega 56 veya denk gelirse 1070 Ti alirdim.

Monitor olarakta Apex, PUBG, CSGO gibi FPS ve rekabetci oyunlar oynayacaksaniz AOC C24G1 modeli uygundur. Yuksek performans sunar, genis FreeSync araligi var. Eger Tomb Raider, Witcher gibi gorsel solen agirlikli oyun oynarim diyorsaniz ve butceniz genisse 2K 144Hz guzel bir monitor bakabilirsiniz. AOC AGON gibi.

• quote:

Darboğazı en iyi minimize den 2070e güzel bir ilemci önerir misin amd2600 fiyatı yüzünden almayı düşünüyorum ?
    bu bütce aralığında gpu 2070 olması kaydı ile 9400f veya 2600/2600x den başka seçenek yok.

size tavsiyem ucuz bir anakart ile 9400f almanız. 9400f 2600/x den çok daha iyi bir cpu.
    Cannn arkadaşın dediği gibi hocam 1000 tl fark o performans aralığına verilmez bence videoları izliyorumda arada çok bir fark yok
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.