Şimdi Ara

8 bine pc topluyorum ama ekran kartına karar vermedim (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
1
Favori
10.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Çöp elbette abartı bir kelime ve ben kullanmaktan hoşlanmam.daha hızlı değer kaybedecek artık alınmaz demek daha doğru olur.bugun mesela 7700 k hala iş yapıyor diye sıfır sistem toplayana 7700 k önerirmisiniz.yeni işlemci çıkınca eskisi kullanılmaz hale gelmiyor fiyatlarına ayar çekilmesse eskisi alınmaz hale geliyor demek daha doğru olur.

Birde forumda birkac yerde gördüm.eskisi değer kaybetmesine diye yenisi daha pahalı olur falan yazılmış.burda AMD tekel değil intelle rekabete girmiş bir firma.elinde imkan varsa intelin beşyüz dolara sattığı CPU yu 200 300 dolara falan satabilirse 1600 2600 u falan dusunmez.piyasadaki pazar payına bakar kendi pazar payına bakar hesabını kitabını yapar.ona göre fiyat belirler.

İ

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • son olarak şunu sorayım şimdilik 2600 + rtx 2080 sistem alıp, anakartı yeni nesili destekleyen iyi bir sistemle kursam yeni ryzen lar gelince de iyi ryzen ile güncellersem mesela 3700x + rtx 2080 gibi nasıl olur sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FooL -- 6 Mart 2019; 10:59:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RX serisi biraz fazla güç tüketir
    nVdia serisi daha az güç tüketir.
    (elektrik faturası açısından değerlendirdim)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mez

Bu mesaj silindi.
    Hiç birşey bildiğin yok, boşuna nefes tüketme. Monitör dahil 2070 alınabilecek bir bütceye 1660ti öneren birisin.
    Üstüne birde klavyeden artislik yapıyor :) dayak felan yazıyor bak sen ufaklığa çen büyüyünce Polat Alemdar mı Olcan abisi.

Daha da konu üzerinden yazmayacağım sıkıntılı isen özelden yazarsın.

• Winter Is Coming kullanıcısına yanıt
    Hadi git işine, artiz. Hesap kitap bilmezsin, baba parası ile gelip burada artizlik yaparsın. 8 bine 2070 ve monitor dahil sistemi anca rüyanda toplarsın. Daayk mevzusuna gelince deyimlerden haberin yoksa bunu cahilliğinde ara abisi. Al yavrum bu
    ekşi sözlük
    ya sayı saymayı bilmiyor ya da dayak yememiş
    https://eksisozluk.com/ya-sayi-saymayi-bilmiyor-ya-da-dayak-yememis--2097863
    buradaki ilk entriyi oku. Yine de cahilliğin gitmez ama bi dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mez -- 10 Mart 2019; 22:41:54 >

• mez kullanıcısına yanıt
    8 bine pc topluyorum ama ekran kartına karar vermedim

üstün körü monitör dahil sistem
    1660 ti li sistem bu
    2070 li sistem toplarsan ustune 1500 tl daha koy.
    Evet ya sayı saymayı bilmiyorsun ya da hic dayak yemedin adamım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mez

Hadi git işine, artiz. Hesap kitap bilmezsin, baba parası ile gelip burada artizlik yaparsın. 8 bine 2070 ve monitor dahil sistemi anca rüyanda toplarsın. Daayk mevzusuna gelince deyimlerden haberin yoksa bunu cahilliğinde ara abisi. Al yavrum buhttps://eksisozluk.com/ya-sayi-saymayi-bilmiyor-ya-da-dayak-yememis--2097863 buradaki ilk entriyi oku. Yine de cahilliğin gitmez ama bi dene.
    Bak abisi zahmet bile etmiyorum hazır toplanmışı var

1000-1200 e monitör parası kalıyor.

Eline para geçtikçe 8gb ram ile ssd alır 400-500e bakar keyfine.

Zira bu konu tartışıldığı zaman aynı fiyata intel sistem indirimdeydi.

Şimdi de bu sefer sen neden toplamıyorsun da hazır sistem paylaşıyorsun da dersin. Hazır toplanmış sistem her zaman daha avantajlı fiyatıdır. Keza sistem toplama gibi basit bir olayı atom parcalıyormuş edalarında anlatıyorsunuz hele özenle seçtim lafı yok mu :)
    Bazı sistem parcalarında teknik detaylarına Oc kapasitesine bakılır bu konular istisna tabiki.

o zaman hazır sistem var ne demeye ugrasıyorsun diyeceksin, tamam şimdi oldu. Hazır sistemlerde daha uygun ve piyasaya göre f/p odaklı parcalar kullanılıyor firma da katkı yapıyor olabiliyor. Fakat soruyu soran şahıs hazır sistem tavsiyesi istememiş yorumlarım da ona göre benim.
    https://www.itopya.com/master-k500l-inm-intel-i5-9600k-msi-rtx-2070-armor-8g-16gb-ram-256gb-m2-ssd-gaming-bilgisayar/
    monitor haric fiyatı 8500 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mez -- 10 Mart 2019; 22:58:41 >
  • teknobiyotikten hazir sistem falan alinmaz. Forumda acilmis teknobiyotik konularini yada sikayetvar a hic mi bakmiyor bu insanlar. Teknobiyotik kusurlarini anlatmaya kalksam simdi baslasam yarim saat yazmam lazim. Fakat su kadarini soyleyeyim. Teknobiyotikten toplanan sistemlerin iade urun olup olmadigini, calisip calismadiginin testinin bile dogru durust yapilip yapilmadigini bilmiyorsunuz ve sonunda muhattap olacaginiz yer Akortek ve teknobiyotik... vereceginiz para kadar dusunmeniz lazim. insanlar THH yi kazaniyor bunlar havale parasi diye 600 lira kesmeye calisiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 10 Mart 2019; 23:7:2 >
  • https://www.teknobiyotik.com/tb-9gXSmbg6x6ffDuGGX/

arkadaş buyur totalde üstte topladığın 1660ti li sistemden çok daha performanslı bir sistem

144hz monitor dahil 7700tl

TeknoBiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    Acer 23.6" ED242QRAbidpx 1920x1080 4ms 144Hz HDMI / DVI / DP Full HD Freesync Curved Monitör
    https://www.teknobiyotik.com/acer-23-6-ed242qrabidpx-1920x1080-4ms-144hz-hdmi-dvi-dp-full-hd-freesync-curved-monitor.html

AMD Ryzen ™ 5 2600 3.4GHz (Turbo 3.9GHz) 6 Core 12 Threads 19MB Cache AM4 İşlemci (Wraith Stealth Soğutuculu) -Tray
    https://www.teknobiyotik.com/amd-ryzen-tm-5-2600-3-4ghz-turbo-3-9ghz-6-core-12-threads-19mb-cache-am4-islemci-wraith-stealth-sogutuculu.html

Asus TUF X470-PLUS GAMING AMD X470, 3200Mhz(O.C.) DDR4, AM4 Socket, HDMI/DVI-D, M.2 USB 3.1 ATX Anakart
    https://www.teknobiyotik.com/asus-tuf-x470-plus-gaming-amd-x470-3200mhz-o-c-ddr4-am4-socket-hdmi-dvi-d-m-2-usb-3-1-atx-anakart.html

Ramden 2 adet alınacak

Palit GeForce RTX2060 GamingPRO OC 6GB 192Bit GDDR6 Ekran Kartı (NE62060T18J91062A)
    https://www.teknobiyotik.com/palit-geforce-rtx2060-gamingpro-oc-6gb-192bit-gddr6-ekran-karti-ne62060t18j91062a.html

Aerocool Cylon RGB Akrilik Pencereli Kart Okuyuculu USB 3.0 Siyah ATX Oyuncu Kasası
    https://www.teknobiyotik.com/aerocool-cylon-on-rgb-aydinlatmali-akrilik-panel-usb-3-0-siyah-atx-oyuncu-kasasi.html

Adata SU650 120GB 520-450MB/s SSD (ASU650SS-120GT-R)
    https://www.teknobiyotik.com/adata-su650-120gb-520-450mb-s-ssd-asu650ss-120gt-r.html

Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM 210MB/s 64MB Cache Sata3 Masaüstü Disk ST1000DM010 - Hard Disk - Bilgisayar Bileşenleri
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/hard-disk-hdd/seagate-barracuda-hdd-1tb-3-5-7200rpm-210mb-cache-sata-3-masaustu-disk-st1000dm010.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 10 Mart 2019; 23:18:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mukarnas

teknobiyotikten hazir sistem falan alinmaz. Forumda acilmis teknobiyotik konularini yada sikayetvar a hic mi bakmiyor bu insanlar. Teknobiyotik kusurlarini anlatmaya kalksam simdi baslasam yarim saat yazmam lazim. Fakat su kadarini soyleyeyim. Teknobiyotikten toplanan sistemlerin iade urun olup olmadigini, calisip calismadiginin testinin bile dogru durust yapilip yapilmadigini bilmiyorsunuz ve sonunda muhattap olacaginiz yer Akortek ve teknobiyotik... vereceginiz para kadar dusunmeniz lazim. insanlar THH yi kazaniyor bunlar havale parasi diye 600 lira kesmeye calisiyorlar.
    Hazır sistem hakkında bilgim yok birkaç sene önce kendime sistem toplamıştım, kasa ilk gün yenisi ile değiştirildi, bozulan psu da sıfır ile değiştirdiler. Bir sıkıntı yaşamadım şu ana kadar.

Ben günceli konusuyorum. Suan boyle. arkadasin psu calismiyor, bunlara gonderiyor ve sorunsuz diye geri yollaniyor. biz burdan psu tester yardimiyla bozuk oldugunu ispatliyoruz bu sefer sen bunun board unu kirmissin diyerek garanti kapsamindan cikariyorlar, psu da gozle gorulur hic birsey yok. Yani daha neler var neler. yeni konu acip sorabilirsin. bak bakalim nasil yorumlar gelecek. en son humbolt hocanin yorumunu okudum. toplu igne dahi almam ordan diyor.

bu arada yukarda topladigin sistem de corsair vs650 nin sari etiketli olani var. onun gri etiketlisi cikti sarilar sorunlu, bir kac yila ariza verdigini icin artik degistirildi. malzeme kalitesi arttirildi falan diyorlarda ben inanmiyorum. ripple degerleri olsun, malzeme kalitesi olsun vasat bir psu. gerisi tercih meselesi, genel olarak oluru var yani. yanliz ssd samsung 860 evo 250gb 270 lira civarina dusmusken adata falan alinmamasi daha iyi olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 10 Mart 2019; 23:37:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mukarnas

Ben günceli konusuyorum. Suan boyle. arkadasin psu calismiyor, bunlara gonderiyor ve sorunsuz diye geri yollaniyor. biz burdan psu tester yardimiyla bozuk oldugunu ispatliyoruz bu sefer sen bunun board unu kirmissin diyerek garanti kapsamindan cikariyorlar, psu da gozle gorulur hic birsey yok. Yani daha neler var neler. yeni konu acip sorabilirsin. bak bakalim nasil yorumlar gelecek. en son humbolt hocanin yorumunu okudum. toplu igne dahi almam ordan diyor.

bu arada yukarda topladigin sistem de corsair vs650 nin sari etiketli olani var. onun gri etiketlisi cikti sarilar sorunlu, bir kac yila ariza verdigini icin artik degistirildi. malzeme kalitesi arttirildi falan diyorlarda ben inanmiyorum. ripple degerleri olsun, malzeme kalitesi olsun vasat bir psu. gerisi tercih meselesi, genel olarak oluru var yani. yanliz ssd samsung 860 evo 250gb 270 lira civarina dusmusken adata falan alinmamasi daha iyi olurdu.
    ssd konusu bütceye bakar ekstra 150 lira daha vererek evo 860 alabilir. psu olarak fsp baktım göz ucuyla bulamadım nasılsa sistem tavsiyesi değil sadece örnek diye direk karşıma çıkanı koydum. fsp olsa kasa psu fsp eklerdim.

bu arada psu geçen yaz bozulmuştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 11 Mart 2019; 0:17:6 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.