Şimdi Ara

8 bine pc topluyorum ama ekran kartına karar vermedim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
1
Favori
10.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bilemiyorum suan normal fiyatlar böyle degişme vs yok sitede
  • AMD işlemci ve kartlara bir türlü ısınamamış biri olarak kişisel tercihim rtx 2070 olurdu o bütçeye. Minimum ne kadar bilmiyorum şu an ama marka olarak Galax gibi bir tık daha ucuz markalara da bakabilirsiniz GTX 970 var bende Galax 3-4 senedir kullanıyorum tık demedi gayette güzel çalışıyor. 1.5 katı fiyatına Asus almak cokta mantıklı gelmiyor bana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nolonger N kullanıcısına yanıt
    Doviz kuru cok buyuk bir degisken. EUR dusununce su an 2600 islemcilerin fiyati 150-160 euro zaten. Dusse dusse 110-120 ye duser 30-40 eur icin hayatta beklemem 2 ay, alir gecerim, ki gecen hafta 2600x aldim 200eur fiyatla. Mayista 160euroya alabilirim belki ama 2 ay full keyif kullanmak daha onemli benim icin.

TL olarak dusunursek, su an 1100 liraya satilan 2600 islemciler Mayis ayinda 1300 lira da olabilir 900 lira da. Indirim olur dedigim gidipte 500-600 liraya dusmeyecek sonucta. 200 lira icin 2 ay beklemektense alir gecerim, fiyatin artma riski de beni etkilemez boylece. B450 tomahawk cok iyi bir anakart. 2700X i bile cok rahat besleyebilecek, OC yapabilecek bir anakart. Rahatlikla yeni nesil Ryzenler icin de yeterli olacaktir. Ozetle temeli saglam kurarsaniz Tomahawk gibi bir anakartla, su an 1100 lira civarina 2600 alir, yanina tas gibi bir RTX 2070 alirsiniz, kullanirsiniz. 8000TL harcamak sizin icin sorun degilse tabii.

Farkli bir yaklasimla gelirsek, doviz kurunun esnekliginden korkuyorsaniz, ekran karti gibi bilesenleri 2.el tercih edin. Forumda mining yapilmamis GTX 1070 Ti, Vega 56 gibi kartlari 1600-1800 liraya bulabilmeniz lazim. Monitorunuz de bu konuda onemli ama su an RTX 2070 fiyati bana cok cok yuksek geliyor. Ekran kartina gidipte 450-500 EUR uzeri para vermek cilginlik. 200-250 EUR seviyesinde 1070Ti performansi almak mumkun olmali. 250EUR un TR karsiligi vergi vs eklenince 1700 lira gibi dusunursek bu fiyata 2.el cok guzel fiyat/performans dengesiyle 1070Ti veya Vega 56 alinabilir.

EDIT: @Asko56 nin kurdugu bu sistem, ekran karti disinda benim de alacagim sistem olurdu. SSD' yi kesinlikle 500GB alirdim sadece.

Ekran kartina ise 2.000 liradan fazla para vermezdim, 2.ele yonelirdim acikladigim gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaaNN -- 4 Mart 2019; 0:43:26 >

• CCaaNN kullanıcısına yanıt
    yorumu geç gördüm kusura bakma evet 8 bin limit var zaten almayı düşünüyorum daha monitörde alacam onunda tavsiyesini verirseniz çok sevinirim teşekkür ederim baya bilgilendim sayenizde çok iyisiniz ^^
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    kafamda şöyle bir kasa var
    www.biosis.com.tr
    COOLERMASTER 750W 80+ Bronze Aktif PFC HAF 912 Combat RC-912-KWA750 mid Tower ATX PC Kasası Çelik Siyah USB 3.0 En Uygun Fiyatlarla | Biosis Bilgisayar
    https://www.biosis.com.tr/coolermaster-750w-80-bronze-aktif-pfc-haf-912-combat-rc-912-kwa750-mid-tower-atx-pc-kasasi-celik-siyah-usb-3-0
    ne dersin ?

• 1070 altı alma.
    hocam bende 720 p monitör vvar 1080p alcaktım 1 ms lik o dar boğaz olayı ne ?
  • Seçimden sonra dolar uçar ben 7-8 falan bekliyorum, şuan pc topladın topladın seçimden sonra unut pc toplamayı..
    hocam çok kısa açıklmak gerekirse alacagın kart bmw m3 monitör tüplü şahin monitörün ekran kartı hızına yetişmesi için satıp üst seviye en düsük 1080p 75 hz ideal monitör 1080p 144hz yada 2k 75 hz alınabilir
    RTX 2070 aliyorsaniz monitor olarak 2K 144Hz dusunebilirsiniz.

Alacaginiz monitor 144Hz olsun ve FreeSync destegi olsun, bunlara dikkat edin. Ayni ozellikte gozuken ucuz monitorlerin hep bir falsosu oluyor, o yuzden bilindik markalarin monitorlerini tercih edin.

AOC C24G1 - 1080P 144Hz favorim.https://www.itopya.com/aoc-24-c24g1-2xhdmi-dp-vga-144hz-1ms-freesync-full-hd-curved-gaming-monitor-/

VIEWSONIC VX2458
    inventus
    VIEWSONIC VX2458-MHD 24 LCD, 1920x1080, AMD Free Sync 1ms 144Hz, DisplayPort, 2xHDMI LCD ekran - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=10035

Isi biraz daha sova dokeyim derseniz 27" 2k 144Hz monitorlere yonelin.
    TeknoBiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    AOC 27" AGON AG271QX 2560x1440 144Hz 1ms DP / HDMI / DVI / VGA FreeSync Gaming LED Monitör - Çevre Birimleri
    https://www.teknobiyotik.com/cevre-birimleri/aoc-27-ag271qx-2560x1440-144hz-1ms-dp-hdmi-dvi-vga-led-gaming-monitor.html

hocam bu aoc 24 tam aradığım monitör efsanesin ya iyi ki sormuşum çok saolun
    2k çok pahalı cidden
    hocam son bir sorum daha var topladığın sistemde kalitesiz bir parça yok değil mi ? marka olarak biraz ddaha iyi olması işime gelir
    Dostum 1800 tl ag2410x buldum 24 inch 2k 1ms 144 hz nasıl alıyım mı ?
    Zaten her parçayı özenle seçiyorum kalitesiz parça yok hepsi alanımda fiyat performans

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    www.hepsiburada.com
    AOC Q2778VQE 27" 1ms (Analog+DVI+HDMI+Display) QHD Oyuncu Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/aoc-q2778vqe-27-1ms-analog-dvi-hdmi-display-qhd-oyuncu-monitoru-pm-bd804572
    şu var bide baya ucuz 2k . 1400 tl ye alcam ne dersin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nolonger -- 4 Mart 2019; 12:45:8 >
  • amd botları 8k lık pc de 580/590, vega 56 çöpü ile 2600 balonu önermişler yine
  • Winter Is Coming kullanıcısına yanıt
    hoocam 2070te karar kıldı iyi değil mi ?
  • Dostum 2010'da buradaki ulemaların laflarına kanıp 1366 pin triple ram destekleyen o garip ilk seri i7 işlemcili bir sistem kurmuştum. Bir de yine salak gibi ulemalara kanıp ATİ/AMD hd5970 almıştım... Sistemi kurduktan sonra fps düşmeleri, kasılmalar, donma sorunlar yaşayınca buraya gelip çözüm istediğimde ulemaların o parçaların hiçbirini kullanmadığını, sadece oradan buradan ve testlerden gördükleri sonuçlara göre sistem önerdiğini anladım. Olan benim parama ve zamanıma oldu.

O yüzden naçizane önerilerim:

-Güncel teknoloji diye diye kafanı bulandırma. Seni kobay olarak kullanacakları kesin olan yeni teknoloji yerine oturmuş ve herkes tarafından kullanılmış önceki versiyon ekran kartlarının en babasını çak gitsin. Yok onun üstüne 200 lira daha koyarsan yeni çıkanını alırsın diye düşünme bu işin sonu yok çünkü. 1070 gayet de alınır.

-Sana ısrarla yeni çıkan bir ekran kartını öneren, eski kartları alma diyenlere kullandığı ekran kartını sor. Sana önerdiği kartı kullanıyorsa sıkıntı yok. Ama başka bir kart kullanıyorsa bil ki o adam Youtube'da izlediği videolardan ve oradan buradan gördüğü benchmark testlerinden aldığı verilerle sana kart öneriyor. Uzak dur yani.

-Burada 2070 kullanıyorum, iki tane 2080 kullanıyorum diyenlerin çoğu palavracı. Kolay kolay kimse o paraları bir ekran kartına gömmez. Ben zamanın 5970 aldığımda forumda güya 15-20 kişide de vardı ve bana ısrarla önermişlerdi kartı. Daha sonra FPS sorunu yaşadığımda birkaç yanesine mesaj atıp aynı oyunu denemesini istedim bakalım onda da FPS sorunu oluyor mu diye. Tabi ki hiçbirinden ses çıkmadı . Tut ki adamlarda harbiden dedikleri kartlar olsun. O karta o kadar para veren adam emin ol hata varsa gelip burada yazmaz. Yazmaz çünkü şekli bozulur. Kartta sorun varsa bile sallar burada şöyle kaçıyor, böyle uçuyor diye.

Sana son tavsiyem. En fazla oynadığın oyunları ve almak istediğin ekran kartının olduğu oyunları Youtube'da arat ve izleyip öyle karar ver. Yani mesela Call of Duty Black Ops 4 with gtx1070 yaz milyon tane video çıkacak önüne. Aç hepsini tek tek izle. Kaç FPS alıyor, ne kadar ısınıyor tümü yazıyor videolarda.

Bu kadar yazmamın sebebi de benim başım yandı seninki de yanmasın diye. Para kolay kazanılmıyor çünkü. Dişinden, tırnağından artırdıkların çöp olmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: Nolonger

hoocam 2070te karar kıldı iyi değil mi ?
    iyi güzel.

2k monitor önerenler olmuş 2070 tam anlamıyla 2k kartı değil. fhd 144hz monitör daha iyi olur.

online oyunlarda monitörün 60hz olsa dahi oyun içinde alacağın maksimum fps önemli.

2070 e monitör 2k olsun diyen adam net birşey bilmiyordur.

olsun ama monitör 1ms

gerci 1 ms de değil 1ms grey to grey
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.