Şimdi Ara

8 Fan ve hava akımı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, malum yaza girdik, sıcaklık sorunu olmasın diye yeni bir kasa aldım soğutmaya yönelik kasaya 8 fan takılabiliyor. Ön ve arkada takılı geldi ek olarak ben 6 tane daha aldım. İşte burada yardımınıza ihtiyacım var. Havayı nereden içeri nereden dışarı vermeliyim? Bir de fanın kablolu olan tarafı havayı üflüyor diye biliyorum yanlışsam düzeltin

Kasanın linki -> buradan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sniper05 -- 5 Haziran 2012; 19:06:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sniper05

Arkadaşlar, malum yaza girdik, sıcaklık sorunu olmasın diye yeni bir kasa aldım soğutmaya yönelik kasaya 8 fan takılabiliyor. Ön ve arkada takılı geldi ek olarak ben 6 tane daha aldım. İşte burada yardımınıza ihtiyacım var. Havayı nereden içeri nereden dışarı vermeliyim? Bir de fanın kablolu olan tarafı havayı üflüyor diye biliyorum yanlışsam düzeltin

Kasanın linki -> buradan

ön ve yan taraftan içeri giriçek üst ve arkadan dışarı cıkıcak

• quote:

Orijinalden alıntı: oNrr

quote:

Orijinalden alıntı: Sniper05

Arkadaşlar, malum yaza girdik, sıcaklık sorunu olmasın diye yeni bir kasa aldım soğutmaya yönelik kasaya 8 fan takılabiliyor. Ön ve arkada takılı geldi ek olarak ben 6 tane daha aldım. İşte burada yardımınıza ihtiyacım var. Havayı nereden içeri nereden dışarı vermeliyim? Bir de fanın kablolu olan tarafı havayı üflüyor diye biliyorum yanlışsam düzeltin

Kasanın linki -> buradan

ön ve yan taraftan içeri giriçek üst ve arkadan dışarı cıkıcak

Tabandaki peki hocam

• onuda dışarı ver
  • Linkte farklı fan komnbinasyonlarının sonuçlarına dair bir konu var epey fikir verecektir bir gözden geçirin;

http://www.hardwaremax.net/guides/hardware/305-der-perfekte-airflow.html?start=2
  • Linki vermişsin ama kendin bakmamışsın.Zaten en makul olan şekli orada belirtmişler.
  • tabandaki iceri vermeli ki ekran kartı hava alsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Doğru kasa hava akışı hk.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • benim önde 3 fan var hdd ve bölmelerden hava akıpta cpunun oraya gelene kadar ısınıpta geliyor zaten hatta gelemiyor bile üsttende veriom mecbür
  • quote:

Orijinalden alıntı: sansartr

Linki vermişsin ama kendin bakmamışsın.Zaten en makul olan şekli orada belirtmişler.

Doğru demişsin hocam Birde tabandan içeri demişsiniz ama halıdan toz toplamasın bir de resime göre dışarı ver diyor Bir de resime göre şöyle bir şey var 2 yerde içeri giriyor hava 3 yerden dışarı çıkıyor biraz saçma değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sniper05 -- 6 Haziran 2012; 10:56:24 >

• Yarı saçma diyelim akım konusunda bu örnek...
  • Dostum kasanin fiyati nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arka ve üst kısımdan dışarı diğer yerler içeri standartı budur zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkeger

tabandaki iceri vermeli ki ekran kartı hava alsın.

• Tabandakini içeri ver kesinlikle. Hem gpu hemde cpu hava alır. Sonuçta gpu fanı kasadaki havayı pcb den geçirip arkadaki deliklerden dışarı atıyor. Toz içinse öndeki ve tabandaki fanlara filtre takmalısın. Yandakilere o kadar da gerek yok.
  • Bana göre giren havanın çıkan havadan daha az olması gerekir. Diğer türlü içerde sıcak hava kalır. Alttakini dışarıya verecek şekilde ayarla. Böylece hdd nin ısısı işlemci ve ekran kartına gitmeden atılmış olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Bana göre giren havanın çıkan havadan daha az olması gerekir. Diğer türlü içerde sıcak hava kalır. Alttakini dışarıya verecek şekilde ayarla. Böylece hdd nin ısısı işlemci ve ekran kartına gitmeden atılmış olur.

tam tersi değilmi kardeş senelerdir girişler çıkışlardan daha çok şuanda 3 çıkış 1 giriş olarak kullanıyorum ben gerçi normalde 5 giriş kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheOrdeR

quote:

Bana göre giren havanın çıkan havadan daha az olması gerekir. Diğer türlü içerde sıcak hava kalır. Alttakini dışarıya verecek şekilde ayarla. Böylece hdd nin ısısı işlemci ve ekran kartına gitmeden atılmış olur.

tam tersi değilmi kardeş senelerdir girişler çıkışlardan daha çok şuanda 3 çıkış 1 giriş olarak kullanıyorum ben gerçi normalde 5 giriş kullanıyorum

Giren hava daha çok olursa kasanın içinde akım oluşmaz. Ama çıkan hava daha çok olursa kasadaki deliklerden taze hava çekilir ve oluşan sıcak hava kasa içinde dağılmadan dışarıya atılır. Şimdiki kasalarda egzoz fan yerleri daha çok. Genelde önde ve yanda birer tane giriş olurken arkada 1 üstte ise 2 tane egzoz fan oluyor. Egzoz fanları sadece sıcak havayı dışarı atmaz ayrıca giren soğuk havayı da yönlendirir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TheOrdeR

quote:

Giren hava daha çok olursa kasanın içinde akım oluşmaz. Ama çıkan hava daha çok olursa kasadaki deliklerden taze hava çekilir ve oluşan sıcak hava kasa içinde dağılmadan dışarıya atılır. Şimdiki kasalarda egzoz fan yerleri daha çok. Genelde önde ve yanda birer tane giriş olurken arkada 1 üstte ise 2 tane egzoz fan oluyor. Egzoz fanları sadece sıcak havayı dışarı atmaz ayrıca giren soğuk havayı da yönlendirir.

valla kardeş ben yeni aldım xpredator arkada ve üstte 1 er çıkış 5 giriş vardı yanlış yani alla alla dediğin gibi yaıcam bakalım

•  8 Fan ve hava akımı hakkında

resimde tabandan dışarı vermiş ama ekran kartının fanı ile ters düşer sen alttan da içeri ver bir fan kontrolcü ile ayarlar gerisini dışarı atanları ve öndeki fanları full çalıştır yada düşük olsun ama aynı seviyede olsun.

alttakileri de diğerlerinin yarısı kadar içeri doğru çalıştır.

tabi bu onerim ses artmasın diye rahatsız etmicekse alttakiler %50 diğerler %100 ama bence o kadarı gereksiz tabi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.