Şimdi Ara

8 gb (Kullanılabilir miktar: 3,95 GB)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Anakart Asus M5A97
    İşlemcim : AMD FX 6100
    2 adet ram var corsair.

bilgisayar ilk açıldığında takılı ram'i 8 gb olarak görüyor ve çalışıyor. bir müddet sonra ekran donup ses çıkararak kitleniyor, bazen reset atıyor bazen o şekilde kalıyor. manuel reset atınca kullanılabilir ram 3,95 GB olarak görünüyor ve bu şekilde çalışmaya sorunsuz bir şekilde devam ediyor ta ki pc kapanıp yeniden açılana kadar. yabancı donanım siteleri dahil internetteki hemen hemen her çözüm yolunu denedim bir sonuç alamadım. fikirleriniz ve tecrübeleriniz çok önemli. şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MassMurderer -- 26 Haziran 2016; 12:10:42 >

• 64 bit kullanıyorsun sanırsam.

Ramleri çıkarıp tekrar takın ve ayrıca yerleri de değiştirin.

100-400 mb olur ama bu kadar olmaması gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Audi383848 -- 26 Haziran 2016; 12:14:41 >
  • Audi383848 kullanıcısına yanıt
    evet sistemim 64 bit. ramlarin slotlarını bütün kombinasyonları deneyerek çıkartıp yeniden taktım. sonuç aynı. ilginize teşekkür ederim.
  • isletim sistemi sorunu gibi duruyor.remleri tem tek memtest86+ programi ile deneyin tek rem 5 6 saat testte kalsin.gerekirse bir gece kalsın.hata cikmiyosa ikisindede isletim sisteminden olabilor bir ihtimal.ama remin teki sanki sistemden bir anda iptal oluyor gibi bir durum. anakart biosunuda guncelleyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MassMurderer kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer işletim sistemini değiştirdikten sonra olduysa eğer atıyorum 7den 10 geçtikten sonra olduysa farklı biyerden indirin Windows yada Windows 10 home ise Windows 10 pro kurun ben böyle çöznüştüm

• Bios da güncelleme yapın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknoloji.Doktoru

Hocam eğer işletim sistemini değiştirdikten sonra olduysa eğer atıyorum 7den 10 geçtikten sonra olduysa farklı biyerden indirin Windows yada Windows 10 home ise Windows 10 pro kurun ben böyle çöznüştüm

işletim sistemini değiştirdikten sonra oldu evet. en son anakartın pilini çıkarıp reset attım ve ramlerin soketlerini tekrar değiştirdim. bir müddet yapmadı. şu an yüklü ram 8 gb kullanılabilir ram 6,95 olarak görünüyor. 1 gb rami sisteme ayırdığını belirtiyor. 3 gündür 3 defa pc kitlendi. fakat açılması uzun sürüyor ne hikmetse. ram soketlerinin yanındaki kırmızı led sürekli yanıyor ve bip sesi çıkarıyor kesik kesik. bir- kaç saat sonra sorunsuz tekrar açılıyor. sıkıntılı bir problem ve neden kaynaklandığının pek bir ismi yok. belki w7 ye tekrar dönerim bilmiyorum. w10 çok hoşuma gitti çözüm bulabilirim umarım. son olarak bu sistem 4-5 aydır kurulu bende son 1 ay bu problemi yaşamaya başladım. ilginize teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    8 GB ram 4 GB gözüküyor
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Audi383848

Bios da güncelleme yapın.

bios en güncel sürümde hocam. ilginize teşekkür ederim.
    Eğer içinde çok bilgi veya silmek istemediğiniz şeyler varsa bişiye depolayıp format atmanızı tavsiye ederim ben bu şekilde çözdüm 1 ayda 3 format attım

• quote:

Orijinalden alıntı: jackal___61

isletim sistemi sorunu gibi duruyor.remleri tem tek memtest86+ programi ile deneyin tek rem 5 6 saat testte kalsin.gerekirse bir gece kalsın.hata cikmiyosa ikisindede isletim sisteminden olabilor bir ihtimal.ama remin teki sanki sistemden bir anda iptal oluyor gibi bir durum. anakart biosunuda guncelleyin.

ramlarin sağlamlığına güvendiğimden memtest86+ ile test yapmadım. bu yolu öneren bir kaç yazı okudum fakat denemediğim tek yol bu diyebilirim. en yakın zamanda denerim. ilginize teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknoloji.Doktoru

Eğer içinde çok bilgi veya silmek istemediğiniz şeyler varsa bişiye depolayıp format atmanızı tavsiye ederim ben bu şekilde çözdüm 1 ayda 3 format attım

saklamak durumunda olduğum dosyaları zaten sistemin kurulu olduğu diskte tutmuyorum. taşınabilir hdd ve ayrıca depolama için uygun donanımım var. ramlari test edip farklı ramler ile de denedikten sonra olmadı tekrar aynı sistemi sıfırdan kurup denerim o da olmadı w10'un farklı bir sürümünü bu da olmazsa w7 ye dönerim sanırım. ilginize teşekkürler tekrardan.
    Dediğim gibi win 10 sevdiyseniz bütün sürümlerini deneyin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.