Şimdi Ara

8 GB LPDDR5 mi yoksa 16 GB DDR4 mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilindiği üzere LPDDR5 ram bellekler DDR4 belleklerden daha hızlı çalışıyor.

Fakat 16GB DDR4 ram, 8 GB LPDDR5 ram'den ram sayısı olarak daha fazla olduğu için 16 GB DDR4 ram 8 GB LPDDR5 ram'den daha mı hızlıdır? Hangisini tercih etmeliyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir anakart ya ddr4 desteklidir ya da ddr5, farklı tip ram takamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zortak -- 17 Kasım 2024; 20:21:15 >
  • zortak Z kullanıcısına yanıt

Takmayacağım, hangisi tercih edilmeli diye sordum. İlk bilgisayar alırken 16 GB DDR4 mü yoksa 8 GB LPDDR5 mi tercih edilmeli hangisi hızlı olur?

• Arada %50 fark yok öyle 16 alicağima 8 alayim daha hizli olucak diye birşey yok,ramlar cift modul olarak daha sağlikli daha performansli calişiyor.2*8 yada 2*16 şeklinde alinir.tek modul,cift modul farkinda performans farki ozaman olur..8 gb drr devri bitti herhalde min 2*16 gb ram daha sağlikli en azindan drr4 de böyleydi drr5 durumda aynidir büyük ihtimal ile..uzun ömürlü sistem yani üzmiyecek sistem toplanak istiyorsan drr5 2*16 alirsan kafan rahat olur..son olarak CL değerleride önemli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 17 Kasım 2024; 21:9:6 >
  • Ddr6 çıkacak yakında ayrıca 5 ile 4 arasında oyunlarda fark yok gibi bir şey. 4 16 almanı öneririm.

• 4 16 derken 16 GB DDR4 değil mi?

• Novagate N kullanıcısına yanıt

Evet bir de 8gb pc artık bir işe yaramaz 16 iyi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • LPDDR5 Ramler lehimli olduğu için ram arttılamıyor. Cihaz nasıl alınırsa öyle devam eder ram miktarı olarak. 8 gb LPDDR5 16 gb ddr 4ten daha performanslı olmaz. Özellikle 2*8 16 ddr4 / tek 8 gb ddr 5 e göre daha iyi çalışır ddr 4 te.

Bnce LPDDR5 olanlara hiç bulaşmayın ilerde ram takviyesi yapılamaz satması da ram upgrade ı yapılamadığından zor olur elde kalır cihaz. 8 gb olarak kalan cihaz ı kimse kolay kolay almaz.

• Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

Peki 2*8 =16 GB DDR4 ram alsam, ileride soket değiştirip bunu 2*16 = 32 GB DDR4 ram yapabilir miyim?

Bir de dizüstü bilgisayarda Ryzen 5 5625U ile İ3 12450H arasında çok fark var mı?

Öncelikle cihazın anakart ddr desteği ddr 4 olması lazım. 2 slot varsa 2* 8 16 olur genelde çoğu modern laptop izin veriyor buna. 2*16 32 gb için sitesinden 32 gb ı destekliyor mu diye bakmak lazım. Ezbere olmaz. Her anakart 32 gb a kadar desteklemiyor. Yeni laptopsa olabilir ama kontrol etmek lazım.

Ryzen 5625u 6 çekirdek sordunuz intel 12450h İ3 değil İ5 zaten. O da 4+4 8 çekirdek. Ne amaçla kullandınız önemli masa üstü ve net kullanımı içinse ikisi de aynı işi görür. Oyun amaçlı bakıyorsanz iyi bir ekran kartı varsa cihazda i5 biraz daha iyi olabilir. Ekran kartı varsa cihazda yani onunda ne olduğu önemli. Tümleşik kart varsa cihazda normal kullanmda fark etmez çok.

Her iki işlemcide günlük kullanım için yeterli.

Aynen İ5 yazacaktım İ3 yazmışım .

Ryzen 5 55625U olanda AMD Radeon Grafik kartı var. İ5 12450U olanda ise 12. Nesil işlemciler için Intel uhd grafik kartı var. Zaten oyun oynamam belki oynarım bilemedim. iki laptop arasında 3 bin TL fark var değer mi ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 18 Kasım 2024; 16:34:1 >

O zaman tmm :) tümleşik kartla kullanılacakmış. Basit oyunlara ikisinin de entegre grafik kartı yeter. Tahminimce 5625u olan ucuzdur. Günlük kullanım için pahalı olani almaya çok gerek yok. Geriye marka model olarak özellik olarak hangisi ağır basıyor ona bakmak lazım. Birde sorulduğu gibi cihazın maksimum desteklenen ram miktarına dikkat edilmeli. 16 mı 32 gb mı gibi...

Valla hocam birisi şu;

Diğeri de şu;

Birbirine çok yakın cihazlar, sadece işlemci farkı için arada 4 bin TL fark var, bir de ışıklık klavye.

Oyun oynasam bile düşük ayarlarda bir kaç orta seviye oyun Ryzen'li model kaldırır herhalde

HP olandan bnde de var aynı işlemci 5625U. Bana 8gb ram le gelmişti 16 a çıkardım bir tane daha ekleyerek. Fakat hp nin özelliklerinde ıps ekran yazıyor ama tn panel .Alan çoğu kişide doğrulamış bunu. Fakat amd driverda bazı ayarlar renk ayarları yapılınca kontrast , aydınlık , doygunluk gibi ayarlar tatmin edici bir görüntü alınıyor tn ye göre.

Acer ıps ekran biraz daha avantajı o acerin. Hp de beyaz aydınlatma var bnm modelde, ama rgb değil gece işe yarıyor ama beyaz ışık güzel. Klavye yi rahat kullanabiliyorsunuz. Oyunlara geldi mi ben basit net ve video izleme forumlara girmek için kullanıyorum hp yi pili de güzel gidiyor ortalama en parlak halde bile 7 saat gidiyor normal kullanımda oyun hariç.

Basit oyunlar ekran kartı çok istemeyen oyunlar oynanır belli düşük ayarlarda. Beklenti oyun oynayacak kişi için yüksek olmamalı. 60 hz ekran zaten acer da 60 hz.

Ben deneme amaçlı desparados 3 ü düşük ayarlarda full hd de 30 / 35 arası oynadım bir süre. Masa üstü ve 2k 165 hz mönitörlü pc im kadar olmasa da cihaza göre ok yani :) Beklenti yüksek olmamalı dedim gibi bu ekran kartsız cihazlarda.

Günlük işleriniz görür bu HP 250 G9 modeli. M2 ssd de sanırsam 1 tb kadar falan destekliyor. Bana 256 gb lık geldi ben 512 gb a yükselttim dedim gibi basit işlerde kullandım dan kapasite yetiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 18 Kasım 2024; 22:5:38 >

Hocam sizin Hp bununla aynı model olmayabilir çünkü bu 16 GB ram ve klavye aydınlatması yokmuş epey 'de söylemişler alt kısımdaki yorum bölümünde. Onun dışında benim için ips ekran çok önemli, şu an kullandığım Samsung notebookta tn panel var ve biraz yandan seyrederken hiçbir şey görünmüyor desem yeridir.

Eğer Hp olan model ips ekran ise onu alırım büyük ihtimal ama ips yoksa Acer 'e yönlenirim artık .

Bu arada HP satan satıcılardan birisi soruya karşılık ips ekran demiş öteki satıcı tn panel demiş, cihazda hangi ekran var muamma:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 18 Kasım 2024; 22:50:34 >

Evet hp de biraz öyle model çok HP 250 G9 dan sonra 6 /7 rakam ve harf olabiliyor karışıyor yani . Bnde öyle satıcılara sorarak aldım bnm kendi aldığım satıcı soruda aydınlatma yok dedi halbuki F5 e basınca var aynı tuşla kapatabiliyorsun da. Ips sorusunu yetkili servise sormuştum o model için TN demişlerdi aynı şekilde satıcıların yarısı ıps yarısı TN diyor. Ama bnm kullandım TN yani belli.

Ips için bunu hp yetkili servise soru aynı şekilde acer a da sorun tongaya düşmeyin sonra. Ben yazın 9.999 a aldığım için çok ses etmedim bazı özelliklere tabi, o fiyata bu kadar özellik olur diye. Hp modelini alacaksanız servise müşteri hizmetlerine sormadan almayın bnce o zaman ,ıps ön planda ise. Aynı şekilde acer modelini de yorumlarda araştırın veya onu da sorun ıps durumunu.

• LPDDR5 mobil cihazlar icin, DDR4 masaustu cihazlar icin hocam ikisi cok farkli seyler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.