Şimdi Ara

8 günlük orta avrupa gezisine gittim, görüşlerim (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
14
Favori
16.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
143 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • valla helal olsun hocam bize de nasip olsun
  • kafa dengi biriyle gitmeniz gereken yerlere ailenizle gitmişsiniz.
    yazık olmuş.
  • subat'ta gittim budapeste-bratislava-prag'a. Budapeste cok ucuzdu. 10 tl ye yemek falan yiyoduk. bira vs cok ucuzdu. cok severim diyodum, ama bekledigimi vermedi. Bratislava hakkinda da hep olumsuz seyler duyuyordum, cok kucuk ama inanilmaz ucuzdu ve bayagi sevdim. hayatimda ictigim en guzel biralari ictim cok gariptir. (10'dan fazla ulkeye gittim avrupada, bira manyagiyim). Ama en cok Prag'i sevdim. orada acayip seyler yasadim. Biraz daha turistik vs azcik daha pahli diger yerlerden ama yine cok ucuzdu. Prag mukemmel yer.

Konu sahibine kiyafet konusunda edit: bu gittigin ulkeler nispeten fakir ulkeler. yeni yeni gelisiyorlar. macaristanda o akdar kotu giyiniyorlardi ki, sadece temel ihtiyaclarini karsilamak icin giyiniyor gibilerdi ki zaten oyle. Slovakya ve Pragda da boyle bir kesim vardi. Ama sen bi kuzey ulkelere git, italyaya git. Her biri moda ikonu evsizi gocmeni haric super giyiniyorlar. Kilik kiyafet kulturu asiri degisiyor ulkeye gore. Orta avrupada gelismis bir kultur degil.

Akli olan bu 3 ulkeye gitsin. cok ucuz. cok guzel, cok eglenceli.

• quote:

Orijinalden alıntı: sicknessss

subat'ta gittim budapeste-bratislava-prag'a. Budapeste cok ucuzdu. 10 tl ye yemek falan yiyoduk. bira vs cok ucuzdu. cok severim diyodum, ama bekledigimi vermedi. Bratislava hakkinda da hep olumsuz seyler duyuyordum, cok kucuk ama inanilmaz ucuzdu ve bayagi sevdim. hayatimda ictigim en guzel biralari ictim cok gariptir. (10'dan fazla ulkeye gittim avrupada, bira manyagiyim). Ama en cok Prag'i sevdim. orada acayip seyler yasadim. Biraz daha turistik vs azcik daha pahli diger yerlerden ama yine cok ucuzdu. Prag mukemmel yer.

Konu sahibine kiyafet konusunda edit: bu gittigin ulkeler nispeten fakir ulkeler. yeni yeni gelisiyorlar. macaristanda o akdar kotu giyiniyorlardi ki, sadece temel ihtiyaclarini karsilamak icin giyiniyor gibilerdi ki zaten oyle. Slovakya ve Pragda da boyle bir kesim vardi. Ama sen bi kuzey ulkelere git, italyaya git. Her biri moda ikonu evsizi gocmeni haric super giyiniyorlar. Kilik kiyafet kulturu asiri degisiyor ulkeye gore. Orta avrupada gelismis bir kultur degil.

Daha çok Viyana'da yaptım ama bu gözlemi, çünkü Prag zaten turist kaynıyordu, yerel insan daha azdı resmen. Oldukça zengin bir ülke Avusturya, refah seviyesi yüksek.

Bratislava konusunda beni çok üzdün. Orada az zamanımız vardı, oturduğumuz yerde siyah bira verelim burada yapılır dediler, he dedik, sonra aynı, bunu öneren garson elimizde kalmamış dedi normal bira getirdi.

• En önemli şeyi yazmamış konu sahibi. Bütçe ne kadarddı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erasmus zamanında dediğin ülkelere ben de gitmiştim. Söylediklerine birebir katılıyorum hocam.

Avrupa bizi kıskaniyiii

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

quote:

Orijinalden alıntı: piyanist2014

Helâl et yiyorlar mı? Etrafta camî şeriflerden ezan sesi duyuluyor mu? E daha ne oraları övüyorsun?

Hamd olsun, biz açız, paramız değersiz, işsizlik hat safhada ama imânımız var. Dünya lideri Başkanımız var. Lüks villalarda, saraylarda yaşayan efendilerimiz var.

Allah Allah..! Biz Osmanlı'yız. Yakında o Macaristan'ları, Avusturya'ları fethedeceğiz... Efendilerimizin bir buyruğu yeter.

Çok iyi trolleme girişimi yapmış; ama şimdilik cevheri fark eden yok.

Türkiye'de bir sürü restoranda domuz eti falan satılıyor. Müslümanlığa göre helal olmadığı düşünülen bir sürü kabuklu canlı, yemek olarak servis ediliyor. Üstüne üstlük, camî şeriflerden ezan sesi duyulmayan nice evler var keşfedilmemiş... Mesela birinde ben oturuyorum. Alkol... Başlı başına bir rezalet!? Doğrudan, sadece üretim ile, Türkiye ekonomisinde yıllık 2.3 milyar dolarlık bir yeri var. Bunun dolaylı ekonomisi de var. Bir sürü restoran, bar, pavyon, disko, club, otel'in cirosunu doğrudan etkiliyor. Turizm ile doğrudan bağlantılı...

Anadolu gibi bir cevherin, tarihi zenginliğin, kültürel çeşitliliğin, doğa ve deniz harikasının üzerinde otururken, dünya ile bağını komple kesmeden yobaz olmak zor... Dünya ile bağınızı kessek de aç kalırsınız. O yüzden, Türkiye'de yobaz olmak çok zor. Ne büyük ikilemlerde kalıyorlardır zavallı adamcağızlar... Hiç de üzülmüyorum! Beter olsunlar...

Vizite kesilen genelevlerden devlete vergi geliyor ve o vergilerden camilere, diyanete pay aktarılıyor ve daha sonra o camilerde "Zina haramdır, yasaktır" şeklinde vaazlar veriliyor...

Vurguladığın gibi, en yüksek vergi alkolden alınıyor ve o alkolden (haram deniyor hani) alınan vergilerle boş meydanlara Selahattin camileri inşa ediliyor.

Ya aslında, yurtdışında yaşamış olsam tüm bu çelişkili ve trajikomik şeyleri bir Kemal Sunal filmi gibi kahkahayla izler/takip ederim ama ceremesini çekmek işin tadını kaçırıyor.

• ss falan ekle ss eklersen göz atıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

quote:

Orijinalden alıntı: sicknessss

subat'ta gittim budapeste-bratislava-prag'a. Budapeste cok ucuzdu. 10 tl ye yemek falan yiyoduk. bira vs cok ucuzdu. cok severim diyodum, ama bekledigimi vermedi. Bratislava hakkinda da hep olumsuz seyler duyuyordum, cok kucuk ama inanilmaz ucuzdu ve bayagi sevdim. hayatimda ictigim en guzel biralari ictim cok gariptir. (10'dan fazla ulkeye gittim avrupada, bira manyagiyim). Ama en cok Prag'i sevdim. orada acayip seyler yasadim. Biraz daha turistik vs azcik daha pahli diger yerlerden ama yine cok ucuzdu. Prag mukemmel yer.

Daha çok Viyana'da yaptım ama bu gözlemi, çünkü Prag zaten turist kaynıyordu, yerel insan daha azdı resmen. Oldukça zengin bir ülke Avusturya, refah seviyesi yüksek.

Bratislava konusunda beni çok üzdün. Orada az zamanımız vardı, oturduğumuz yerde siyah bira verelim burada yapılır dediler, he dedik, sonra aynı, bunu öneren garson elimizde kalmamış dedi normal bira getirdi.

ben de 24 saat bile kalmadim aslinda. bi hostelde kaldim. o aksam da oradakiler pub crawl yapiyordu katildim onlara. 4 mekana gittik sanirim. Ale biralari cok severim. ilk gittigmiz yerde aldik. Iskoc bi cocuk ilk yudumu aldi "evimde gibi hissediyorum" ded (ingilizler baya iyidir ale biralarda) en son gittigimiz mekanda da bi adamla tanistim. Slovakti adam. Alkolle alakali bir is yapiyormus. Artik salliyor muydu, milliyetci duygularla mi soyluyordu bilmiyorum ama dunyanin en guzel birasi bu diyordu o an ictigimize. Daha dunyanin geri kalanini denememisken oyle cumleler bana cok abarti geliyor ama en azindan benim ictigim en guzel biraydi.

Forumdaki diger butcecilere bir mesajim var. bu isin butcesi mi var arkadasim. herkesin harcamasi farkli. ben 1 hafta kaldim bu 3 yerde, totalda 400 tl anca harcadim. Budapeste'de arkadasta kaldim, bratislavada 1 gece(hostelde 5 €) pragda 2 gece kaldim sanirim (Hostelde 5 €).
    Tum muzeleri falan gezecem diyorsaniz hepsinin bir ucreti var. yemek ucuz oralarda. Turkiyede ne harciyorsaniz orada onu harcayacaksiniz gunluk yasama dair. ben gittigimde cok az param vardi, kredi kartindan cekmeye calisiyordum bir cok seyi. dondugumde slip'e baktim. tek seferde en fazla parayi bratislavada harcamisim. 47 TL. Dunyanin en iyi 100 pub'i arasinda gosterilen bir pubda onlara ozel bir corba, manti gibi bir yemek 2 tane de bira icmistim. Bu standartta bir gelismis ulkeye gitseniz 25 eurodan asagi cikamazsiniz bu dedigim seylerle. Finlandiya'da 12 euroya sokaktan bir yemek + icecek anca alirsiniz. Size basit bir butce hesabi - 500 tl git gel + 300 tl vize + 600 tl pasaport (10 yillik, pasaportu olmayanlara) + yeme icme vs buradaki harcamaniz belki de daha az + bir de gunluk 100 tl MAX hediyelik, muze, zart zurt yazin. konaklama da 5 € dan basliyor, ucu acik.

• quote:

Orijinalden alıntı: bahaman

En önemli şeyi yazmamış konu sahibi. Bütçe ne kadarddı?

Tur adam başı 700 euroydu. Oralarda gezinmeler, konaklama, kahvaltılar, uçak biletleri vs dahil. Onun dışındaki harcamalara emin olamıyorum ne yazik ki, o yüzden çok bi şey yazmak istemedim. En az bi 200 euro tutmuştur diye düşünüyorum o da kişi başı ortalama.

Fakat belirtmek isterim ki 4 yıldızlı otellerde kaldık ve bayram zamanı uçağa binip sonunda döndük. Daha alakasız zamanda gidilip hostellerde kalınsa, tur yerine tek gezilse vesaire bu ücretler çok aşağı çekilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 13 Eylül 2017; 4:52:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReaLGz

Aynı tura ben de gittim ve fiyatlar konusunda nasıl daha ucuz dedin anlayamadım. Prag ve budapeşte daha ucuz çünkü kendi para birimleri var. Viyana ve dresden de herşey bize göre çok daha pahalı euro 4 katı olduğu için tabi.

Çok fazla mesaj var ve ben bu ara biraz meşgulüm o yüzden bakamıyorum. Ucuz diye Dresden'daki saturnde mediamarktdaki elektronik eşyalardan bahsettim. Tax free ile birlikte en ucuza alınabilecek yerler.

• quote:

Orijinalden alıntı: nohouse

Yukarıda çoğu kişi gezi ücreti sormuş hocam. Ben de öğrenmek istiyorum

Bir üstteki mesaja yazdım, hala yeni yeni bakıyorum mesajlara da bir de tam aradaki boşluğumda atayim cevap derken dh çöküp duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lustiel

8 günde 5 ülke gezip apar topar insanlarını kültürünü tanıdım sorularınızı alayım,kafasına bir türlü erişemeyeceğim sanırım :)

Her karşına çıkanda bir kötülük, hinlik aramasan da yeter bence. Benim için önemli bir geziydi bu ve beni şaşırtan ve yanlış duyup bildiğimi öğreten durumları paylaşmak istedim. Artık oralı sayılırım kafasında değilim, ama İstanbul dışına çok az çıkan biri olarak en azından farklılıkları kavrayabileceğimi düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: hassan01

19. Yüzyılda İstanbul'da yaşamış Fransız gezgin A. Brayer'in “Neuf annees â Constantinople” isimli eserinde durumu nasıl anlatıyor. Fransız gezginin Türklere yönelik tespitleri oldukça etkileyicidir.

“Türk çocukları başka memleketlerdekilere benzemezler. Ne gürültü ederler, ne de ağlayıp dururlar. Şark’ta geçirdiğim üç seneye yakın zaman zarfında hiçbir Türk çocuğunun bağırıp çağırdığını işitmedim. Mektebe gittiklerini gördüğüm yavruların tavırları sakin, yürüyüşleri vakuraneydi (ağırbaşlıydı)” .

Birbaşka yazar Guer’de Türk gençleri hakkında şöyle söylüyor;

“Türk toplumunda, baştan çıkmış, yüz kızartıcı işler yapan çocuk nadirdir. Ana ve baba saygısı çok büyüktür. Aile büyüklerinin sözleri dinlenir. Türklerin pek mükemmel görgü kuralları vardır. Hepsine can-ı gönülden riayet ederler”.

Türk dostu olarak bilinen ünlü Fransız yazar, şair ve politikacı La Martine 1897 tarihli eserinde ise Türk çocuklarının dürüstlüğünü şu sözlerle ifade eder;

Çocuklar çok dürüsttür. Sokakta bir şey bulan çocuk derhal sahibini aramaya başlar”.

Gençlerin ve çocukların terbiyelerinden başka Osmanlı toplumu, insanları ve sosyal hayatı konusunda, Avrupalı gezginlerin sayısız tespitleri olmuştur. Bunlardan bazıları şöyledir;

Tanınmış yazar Edmondo de Amicis ise Osmanlı halkını şu ifadelerde ülkesine anlatır;

"Tetkîk ve tespitlerime göre, İstanbul'un Türk halkı, Avrupa'nın en nâzik ve en kibar topluluğudur. Koca şehrin en ıssız sokaklarında dahi, bir yabancı için hiçbir hakaret ve zarara uğrama tehlikesi yoktur..."

Ünlü yazar Du Loir ise yıllarca incelediği toplumsal yapımız üzerine 1650’li yıllarda hazırladığı Seyahatnamesinde Türkler hakkında şu tespitlerde bulunmuştur;

"Hıristiyan memleketlerinde, pek yaygın olan küfürbazlık, öfke ve intikam hissi, Türklerde yoktur.” Türkler ve Osmanlı toplumu bazı kötülükleri değil işlemek o kötülüklerden haberdar bile değillerdir.” "Hiç şüphesiz ki, ahlâk bakımından Türk siyasetiyle medenî hayatı, bütün cihana örnek olabilecek vaziyettedir."

1700'lü yıllarda İstanbul'da yaşamış olan Fransız müellif Motray, anılarını kaleme alırken Osmanlı’ya şu şekilde yer veriyor;

"Türk dükkânlarında, hiçbir zaman tek meteliğim kaybolmamıştır. Ne zaman bir şey unutsam, hiç tanımadığım dükkâncılar arkamdan adam koşturmuşlar, hattâ birkaç kere Beyoğlu'ndaki ikametgâhıma gelmişlerdir."

Fransız generallerden Comte de Bonneval ise, Türkler hakkında şu hükmü vermiştir;

"Haksızlık, mürabahacılık, inhisarcılık ve hırsızlık gibi suçlar, Türkler arasında meçhuldür. Öyle bir dürüstlük gösterirler ki, insan çok defa Türklerin doğruluklarına hayran kalır."

1740 yılında İstanbul’da bulunan İngiliz sefiri Sir James Porter, 1740'ların İstanbul'unu şöyle anlatıyor;

"Gerek İstanbul'da, gerekse İmparatorluğun diğer şehirlerinde hüküm süren emniyet ve asayiş, hiçbir tereddüde imkân bırakmayacak şekilde ispat etmektedir ki, Türkler çok medenî insanlardır."

Comte de Marsigil isimli bir batılı gözlemcinin anlattığı üzere “Türkler hiçbir zaman yere tükürmezler” dediği gibi Batı'da dilden dile dolaşan bir tevatür de şöyleydi; "İstanbul'dan bir şey satın alırken tüccarın menşeine dikkat edin; Yahudi ise istediği fiyatın üçte birini, Rum ise yarısını, Türk ise tamamını veriniz!"

İngiliz yazar Thornton’un pek çok kez zikrettiği bir tespitide de şöyledir; "Türklerin ahlâkı, çocuklukta, iyilik telkini alarak değil, toplumda kötü örnek görmeyerek gelişir...

bırakın artık geçmişi,
    bulunduğumuz zamanda 5 para etmez gençler,toplum, toplumsal değerler.

• Geçmişimizi bilmezsek geleceğimizi inşa edemeyiz.Herkes yerini ve haddini bilsin.Çok imrendiğimiz Amerika ve diğer Avrupa ülkeleri geçmişe gidilirse sadece utanç duyabilir.Bizim böyle bir utancımız yok.Başımız dik, alnımız açık.Daha geçenlerde Polonya savaş tazminatı olarak vahşice öldürülen vatandaşları için Almanya'dan yüz milyarlarca dolar talep etti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hassan01

Geçmişimizi bilmezsek geleceğimizi inşa edemeyiz.Herkes yerini ve haddini bilsin.Çok imrendiğimiz Amerika ve diğer Avrupa ülkeleri geçmişe gidilirse sadece utanç duyabilir.Bizim böyle bir utancımız yok.Başımız dik, alnımız açık.Daha geçenlerde Polonya savaş tazminatı olarak vahşice öldürülen vatandaşları için Almanya'dan yüz milyarlarca dolar talep etti.

En korkulan, en büyük devletken bu hale düşmemiz, önceden küçük, önemsiz sayılabilecek topluluklar ise dünya lideri olmuşsa bu onların utanması bizim ise başımız dik olmamız gereken bir şey değildir. Bu onlar devamlı ilerlerken bizim yerimizde saydığımız, hatta ve hatta geriye gittiğimizi gösterir. Geçmişte yaşayıp sadece geçmişteki başarılarla övünmek acınası bir şey. Ülkemiz ileriye gitsin, gelişsin diye ne yapıyoruz? Bilim yerine camilere ayrılan paralar, gittikçe bağnazlaştırılan eğitim sistemi, tarıma bile destek çıkmayıp bu bereketli topraklarda yaşarken ürünleri dışarıdan getirtmemiz, nasıl bir gelecek bekliyor bizi, söyler misin? Binali Yıldırım ulaştırma bakanı iken çıkıp bu teknolojiyle çok kafayı bozmayacan, üzümünü yiyip bağını sormayacan diyip alkışlar alırken bir nevi Türkiye'nin sömürge ülke olup gelecekte de böyle olacağının işaretini vermemiş midir? Geçmişteki başarılarımız, matematikte çığır açmamız ne işe yarar ki uzuuuunca süre hiçbir şey yapmayıp yapmamaya devam ettiğimiz sürece?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tanetr

Geçen ay Paris Nice Milano ya gittim şehir meydanlarında eli silahlı askerler geziyordu

Bizim ülkemizdeki gibi arap ya da onlar gibi düşünen kişilerin saldırısından korunmak için olmasın? Sebep hep aynı şeye çıkıyor.
  • hocam Slovakya ve Macaristan da teknoloji fiyatları ne durumda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.