Şimdi Ara

8 megabit internette 200 kb indirme hızı normal mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
48.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kablonun o kadar etkileceğini düşünmüyorum. Ben de download gündüz 600-850 kb , gece 750-900 kb arasında seyrediyor.
  • hangsi sitelerden öyle görüyorsun benim en üst gördüğüm değer 770 kb falandı neti aldığımdan beri rapid netload falan bu sitelerden film indiriyordum siz bu değerleri nasıl elde ettiniz hangi sitelerden yani
  • quote:

Orjinalden alıntı: zyka

hangsi sitelerden öyle görüyorsun benim en üst gördüğüm değer 770 kb falandı neti aldığımdan beri rapid netload falan bu sitelerden film indiriyordum siz bu değerleri nasıl elde ettiniz hangi sitelerden yani

770 kb/s öp başına koy Millet onu bulamıyor...

Ben zamunda'dan bi film çekerken 860 kb görmüştüm Rekorum bu yani

• MiIan arkadaşım iyide millet acayip diyor 950 kb ile stabil indiren adam var o da 100 tl veryo bende 100 tl veryom fark ne?hem ben o 770kb 'ı bir kere gördüm oda anlıktı monitöre bakarken bi baktım 770 kb bi anda sevindim sonra 10 kb a düştü sonra ki halimi sen düşün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaansen32 -- 19 Temmuz 2009; 21:37:05 >
  • 8 mbitte 950'yi nasıl görüyorsunuz ? bu download programlariyla cekiyosanız görürsünüz ama normalde zor gibi geliyor. ben bile max 860 lari gördüm , ki bu da sabit deil.

@zyka o Türk sitelerinde tek dosyada 850'ye ulaşamassin. 2-3 dosya ve güncel , bol seederli dosyalarla ulaşirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McCarty -- 19 Temmuz 2009; 21:49:21 >
  •  8 megabit internette 200 kb indirme hızı normal mi?

rekorumu limewire kırdı , yani gerçek hız bu , en az 5 dk bu değerlerde indirdi
  • TL ve zamundada denemek lazım birde o bağlantıyı
  • Ben 2 farklı şehirde "8Mbps'ye kadar"lık internet kullanıyorum. 15GB kotayı geçmediğim halde bir şehirde torrent 800KB'ı geçerken, diğer şehirde ne yaparsam yapayım, hangi torrenti kullanırsam kullanayım 200KB'ı geçmiyor hız? Sizce sebebi nedir?
  • slm.arkadaşlar.bakıyorum hemen herkes hız olayının alt yapıya bağlı olduğunu,hat ne kadar kaldırıyosa o kadar hız verilebildiğini söylüyor.ancak ben 8 megabit e geçemeden önce ttnet müşteri hizmetlerini arayıp hattımın kaç megabit'i kaldırabileceğini sorduğumda (tabi her zaman ki gibi müş.hiz.yetkilisi bilgilerinize bakıyorum dedikten sonra).bizim cadde de ana santral olduğunu hattımın 35 megabit desteklediğini söyledi ve bende ikna oldum 8megabit e geçtim.ancak herşey bundansonra başladıyaklaşık 2 ay sonra hız testi yaptığımda hızımın 110 KB/s yi geçmediğini gördüm,idm ile de denedim en fazla 120-130 oluyo,yani 35 megabit i destekleyen hat 1 megabit i zor görüyor.nasıl?buna bi cevabı olan varmı? hepinize şimdiden teşekkür ediyorum

• Verdiğim linki indirmeyi dene.(Pardus İşletim Sistemi)

Tıkla
  • ben kadıköydeyim adsl hızım 1mbps ancak 120kb üstüne çıkmıyor , ne torrentte ne rapidde ne microsoft sitesinde fix heryerde en fazla 105 çok nadir 120kb oluyor. Bende 8 mbps ye geçmeyi düşünüyorum ama hız yine sabit kalır diye endişe ediyorum
  • Bilinen yanlışlar şunlar:
    1. 8 mb internetim var ama rapidden 100 kb dan fazlasını göremiyorum
    2. 8 mb internetim var ama share(paylasım) sitelerinden 200 kb tan fazlasını göremiyorum.

ve benzeri onlarca yanlış bilinen bilgi var. bende yeni geçtim 8 mb net limitsize. detaylıca bir araştırma yaparak tabii..

1. ilk önce 8 mb geçmeden önce ttnetten hattınıza ölçüm yapılmasını isteyin. 8 mb alabilirmiyim diye.
    2. modeminizden hattınızın snr margin değerlerine bakın. bu değere modeminizin status bölümünde adsl istatistiklerinden bakabilirsiniz.
    Buda benim değerler

down up
    SNR margin 30.3 dB 31.0 dB
    Line Attenuation 4.0 dB 0 dB

SNR Margin 6dB den küçük ise ADSL Bağlantı kurulamaz. 14 dB üzeri değerler "sağlıklı"dır!
    Line Attn. > 60 dB ise Hat Problemli demektir. 40 dB altındaki değerler için hatta sorun yoktur.
    Line Attenuation değeriyle santrale uzaklık ta az çok tahmin edilebiliyor. benim uzaklığım 120 metre. bunun için bir tablo gördüm internette ama şimdi bulamadım. bu değerler nasıl ise hangi hızları alabilirsiniz ve santrale yaklaşık uzaklığınız nedir diye bir tabloydu bu.. 32 mb te kadar destek alabiliyorum ve internet download managerle 1 mb indirme hızlarını görüyorum ama ortalama bir değer olacaksa 900 kb değerini rahatlıkla görüyorum.

3. rapit yada diğer share(paylaşım sitelerinin premium yani paralı üyeliğiniz yoksa o yüksek hızları göremessiniz. ücretsiz indirmeye kalktığınızda yani free unutmayınki download sınırı koyuyolar. rapid 110 kb, kimisi 50 kb, kimiside 200 kb sınırı koyuyor.

4. arkadaşarın çoğu hattınızı sınamanız için microsoftun yükleme merkezininden denemeyi öneriyor. bu doğrudur. ordan dosya çektiğinizde hızınız neyse o değerleri görürsünüz. adsl hız test siteleri yanıltıcı olabilir. bana bile internetin 7 mb diye gösteriyor. 8 mb değerini hiç göremedim adsl hız testi sitelerinde. ama gel gelelim iyi bir share sitesinden tek link dosya çektiğimde 1 mb ti görüyorum. birde şunu unutmamak lazım benim bağlı olduğum telefon kutusuna kadar fiber kablo geliyor. santral en az 2km uzakta ama fiber benim hizmet aldığım kutuya kadar geldiği için kutudan bana kadar olan mesafe 120 metre ve sadece bu kısım bakır. her ilde ve her ilin her yerinde bu altyapı yok malesef.

5. netlimitsizde kopmalar olmuyor bende. us robotiks modemim var.9108 modeli. 3 yıldır kullanıyorum. pirizden hiç çıkmaz meret... nazar değmesin..

sanırım şanslı ttnet kullanıcılarındanım. ama şu avr hattınızın ne kadar desteklediğini mutlaka ölçtürmek için başvuruda bulunun. verdiğim değerleri modeminizden kontrol edin. ve ücretsiz free dosya paylaşım sitelerinden dosya indirirken hattınızın performansını değerlendirme yanılgısına düşmeyin. bu yazıyı yazarken 6,5 gb bi dosyayı yüklemeye yeni başlamıştım. 1 saat 20 dakikada inecek diyordu. son 1 saat. yani hat kaliteliyse kayıp yoksa 8 mb hızı verimli kullanırsınız.

6. ise 15 gb kota olması en olumsuz yönü.. 100 gb olsa anca. zaten netlimitsiz hizmetin en olumsuz yönerinden biride bu.

saygılarımla...

3. eğer b

• sabahtan akşama kadar film indirme hızım böyleydi artık varın kaç film indirdiqimi siz hesapp edin :D

http://img813.imageshack.us/i/catsssj.jpg/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bakalemun090 -- 27 Eylül 2010; 1:36:58 >
  • Buradan hız testi yapın. Buradan pardus indirmeye başlayın ve indirme hızınızı test edin. Bunların ikisi de türkiye lokasyonludur ve bu yüzden yüksek değerler çıakbilir. Birde buradan yurtdışı lokasyonlu olarak hız testi yapabilirsiniz.

• indirdiğin linkler bu kadarını destekliyor sanırım
    normalde 800kbla indirmen gerekli
  • Arkadaşlar aynı sorun bendede var.8 mbite kadar sınırsız ttnet kullanıyorum,eskiden aynı modem aynı pc ile 700-750kb arası download yapabiliyorken şimdi 200kb yi geçmiyor.(Ay başındada aynısı oluyor (adil kullanımı (15gb) doldurmadıgım halde))
  • indirdiğin yere göre değişir.200 kb normal değil..
  • normal değil arkadaşım,
    ama zaten senin sorunun çözülmüş, bende bilgi olsun diye yazayım dedim,
    4 mbit bağlantı ile 405 kb yi gördüm 100 kb upload ediyordum,

seeder sayısı bol olan bir torrent dosyasını çekersen gerçek hızını görebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amanhem -- 12 Ekim 2010; 0:29:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: amanhem

normal değil arkadaşım,
    ama zaten senin sorunun çözülmüş, bende bilgi olsun diye yazayım dedim,
    4 mbit bağlantı ile 405 kb yi gördüm 100 kb upload ediyordum,

seeder sayısı bol olan bir torrent dosyasını çekersen gerçek hızını görebilirsin

Bendeki bu problem bu değil,100 kişinin seed ettiğinide 200 le indiriyorum 10 kişinin seed ettiğinide.Ayrıca sabit sitelerdede en fazla 200 görüyorum.Yani hangi siteden ne indirirsem indiriyim maksimum 200 oluyor 8mbite kadar kullanmama ragmen.Bundan 2 ay önce aynı tarifeyle 700 lere çıkıyorudum.
  • Rapidshare premiumla çalışan bir site oradan ztn maksimum 200kb/s hızla indirirsin, hotfile desen öyle. Torrentte paylaşan kişi sayısına ve paylaşımcıların gönderme hızlarını sınırlayıp sınırlamadığına, onların internet hızlarına göre değişir. Eğer torrentte indirdiğiniz dosya bir sunucuda paylaşılıyorsa ne ala 700kb/s civarı indirilebilir bu durumda.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.