Şimdi Ara

8 Şehit Daha! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
294
Cevap
0
Favori
8.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kubilay_Turk

Para eline geçince kudurdu demek ki bana parası yok ayağı çekme Ahzap 50 mehirlerini((PARA)verdiğin ile başlar bu arada bizim ahlak yapımızda Evlatlığı evladı ayırmak yoktur.O kadar düşmedik artı olarak seni dava edebilirim belli bir Zümreyi aşşağılayıp Toplumun ahlak yapısına direkt müdehale etmekten ?

Şimdi gak-guk etmeye mi başladın. Hz Zeynep'e attığın iftira boş çıktı. Sıra Hz Hatice'ye geldi.

Beni dâvâ edecekmiş. Hem kel, hem fodul. İki konuda bunca tartışmanın tek sebebi sensin. Müfteri olmasan ve İslâm'a hakaret edicim mesajlar yazmasan, bunların hiçbiri yaşanmayacak, hiçbir tartışma çıkmayacaktı.

Sen Kur'an ayetlerini saptırmaya devam et. Ben de onları çürütmeye:

quote:

Mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak verdiği cariyeleri, seninle beraber hicret eden amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını, teyzelerinin kızlarını ve Peygamber nikahlanmayı dilediği takdirde müminlerden ayrı, sırf sana mahsus olmak üzere kendisinin mehrini Peygambere hibe eden mümin kadını almanı helal kılmışızdır. Bir zorluğa uğramaman için; müminlerin eşleri ve cariyeleri hakkında onların üzerine neyi farz kılmış olduğumuzu bildirmiştik. Allah bağışlayandır, merhamet edendir.

Burada, Peygamber efendimize mihirlerini vermek şartıyla evlenebileceği kişiler sıralanmış. Evet, başka...

Bak bu da 1998 yılıda Kız Kulesi'nin restore edildiğine dair kanıt. Dünyadan bîhabersin:http://www.restoraturk.com/koruma-ve-restorasyon/310-kiz-kulesi-restorasyonu.html

• Kubilay_Turk;
    bir sürü mesajında dine saldırıyorsun ve hakaretler yağdırıyorsun.
    Sanırım sorunların ve takıntıların var.
    Kimse senin veya başkalarının inanıp inanmaması ile ilgilenmez.
    Başka şeylere inanabilirsin veya hiç bir şeye inanmazsın ve bunu kimse sorgulayamaz.
    Ancak sen de inanan kişilere, onların değerlerine, kutsallarına saygılı olmalısın.
    Üslubun ve tarzın çok yanlış.
    Açıkca hakaret olan bir mesajını şikayet ettim ama aynen at koşturmaya devam ediyorsun.
    Forum yönetiminin düşünce tarzı seninkiyle çakışıyor olabilir ancak bu senin saygısızlığını devam ettirmeni gerektirmez.
    Biraz dikkatle kendini kontrol edebileceğine inanıyorum.
  • Ya bir de şunu anlatamadım. Türklerin İslama girişi Kuteybe zamanında azdır. Kişisel olarak girenler vardır. Kalabalık gruplar halinde İslama girmeleri Talas Savaşından sonradır.

Kuteybenin yaptığı zulum İslama uymaz. Peygamberin Mekkeyi fethindeki tutumun zıddıdır Kuteybenin tutumu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

quote:

quote:

quote:

quote:

Evladlık İslam da var mı Kubilay?

Muhammedin bir anlık zeynep hevesi yüzünden yok tebrik etmek lazım çok iyi örnek olmuş müslüman topluma evlatlıklara bile bir kin bir nefret umarım insanlık degerleriniz yücelir kısa zamanda.

Şaman Türkçe yi düzeltmişsin diye sevindim yine bozdun

Nikim yukarıda Shaman Profilide açık düşmeyin artık ?

Şaman ı kapat.Ya da Kubilay ı. Biri yeter. Yoksa fake durumu olur.

Akli dengen mi bozuk ? Arkadaşımın profili uzun süredir açık.Şimdi yavaş yavaş yol al.İp kontrolü vs yapıldı merak etme kuralları senden iyi biliyorum.

8 Şehit Daha!

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

quote:

Evlendide sonuçta parasını bastırıp sürüsüne bereket evlendi para gani herifte tabiii yüklü para kaldı ilk karısından buda Ahzap ayetinin devamı benim gibi o dönemin araplarının bile midesi kaldırmamış bu Ahlaksızlığı.

Benim yazmamı istemiyorsan, cevap hakkı çıkmaması gerek. İstiyorsun ki yaptığın iftiralarına karşılık kimse önünde durmasın. Muta nikahını işaret ediyor diye ayet koydun, çürüttüm. Hz Zeynep için iftira attın, çürüttüm. Hz Hatice ile de aynısını yaptın, gerekli cevabı verdim.

Çok evliliğinin sebebini öğrenmek istiyorsan, Ahmet'in yukarıda verdiği linklerden birinen bakabilirsin. Ancak, senin amacın bunları öğrenmek yerine İslâm'a olduğu için, yaptıklarını normal karşılıyorum.

Şimdi de bu ayetleri yazmışsın ama bunlarda (sana göre) ahlaksızlığa dair ne var?

İlk âyeti kastediyorsan eğer, bunu bütün müslümanlar için söyleyebilirsin. Özetle, Allah'ın helal kıldığı herhangi bir şeyi, sanki yasakmış gibi hareket etmeyin diyor. Sen kendi gelenek ve göreneğine göre o hakkı kullanırsın ve ya kullanmazsın, o ayrı konudur...

Korumak için islamı yaymak için evlendi dimi? Hani o koyduğunuz sitelere Tahrim 5 i koymuştum buna karşı cevap verememişlerdi.Cevap şu oldu Allah boşanma ehliyeti verdi ama eee ama Peygamber efendimiz boşanmadı.Yanındamıydın dedim sustu.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Evladlık İslam da var mı Kubilay?

Muhammedin bir anlık zeynep hevesi yüzünden yok tebrik etmek lazım çok iyi örnek olmuş müslüman topluma evlatlıklara bile bir kin bir nefret umarım insanlık degerleriniz yücelir kısa zamanda.

Şaman Türkçe yi düzeltmişsin diye sevindim yine bozdun

Nikim yukarıda Shaman Profilide açık düşmeyin artık ?

Şaman ı kapat.Ya da Kubilay ı. Biri yeter. Yoksa fake durumu olur.

Akli dengen mi bozuk ? Arkadaşımın profili uzun süredir açık.Şimdi yavaş yavaş yol al.İp kontrolü vs yapıldı merak etme kuralları senden iyi biliyorum.

8 Şehit Daha!

2 Gün önce 4 gün ceza aldım.O süre içerisinde bile olsun Shaman profili bu forumu giriş yapmış mı bir araştırttır Forum yöneticilerine sen Müslüman mı sandın bizi ?

• Kubilay_Turk konuşman aynı. Yaw Kuteybeyi anlatışında aynı. Değilim diyorsan mesele yok

İki nick beraber konuşup sohbet etmezse mesele yok. Önemli olan arkadaş doğru söylemiş demesin
  • quote:

Kubilay_Turk konuşman aynı. Yaw Kuteybeyi anlatışında aynı. Değilim diyorsan mesele yok

İki nick beraber konuşup sohbet etmezse mesele yok. Önemli olan arkadaş doğru söylemiş demesin

Arkadaşım ceza aldığım zamanlar da bile o Profil açık olduğu halde girmedi Foruma diyorum İp vs kontrol edilebilir diyorum.Özür dileyeceğine hala pişkin pişkin yazıyorsun.Apartman arkadaşımı benden iyi mi tanıyacaksın ?
  • quote:

Korumak için islamı yaymak için evlendi dimi? Hani o koyduğunuz sitelere Tahrim 5 i koymuştum buna karşı cevap verememişlerdi.Cevap şu oldu Allah boşanma ehliyeti verdi ama eee ama Peygamber efendimiz boşanmadı.Yanındamıydın dedim sustu.

Peygamber eşlerinin kimler olduğunu iyice araştırmış olsaydın, bunun cevabını zaten bulmuş olurdun.

Bahsettiğin âyet meâli aşağıda. Özetle yazılan şu: Eğer o (Hz Muhammed) boşanacak olursa, bunlardan biriyle evlenebilir denmek istemiş. Hitap edilen kişiler ise Peygamber eşleri. Hepsi bu.

quote:

Eğer (o) sizi boşarsa, onun Rabbinin, onun için sizin yerinize, sizden daha hayırlı olan müslüman (Allah'a teslim olmuş) kadınlar, mü'min kadınlar, kanitin olan kadınlar, tövbe eden kadınlar, kul olan kadınlar, oruç tutan kadınlar, dul ve bakire olan kadınlardan zevceler (eşler) ile değiştirmesi umulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 11 Ağustos 2012; 18:14:12 >

• quote:

quote:

Peygamber eşlerinin kimler olduğunu iyice araştırmış olsaydın, bunun cevabını zaten bulmuş olurdun.

Bahsettiğin âyet meâli aşağıda. Özetle yazılan şu: Eğer o (Hz Muhammed) boşanacak olursa, bunlardan biriyle evlenebilir denmek istemiş. Hitap edilen kişiler ise Peygamber eşleri. Hepsi bu.

quote:

Eğer (o) sizi boşarsa, onun Rabbinin, onun için sizin yerinize, sizden daha hayırlı olan müslüman (Allah'a teslim olmuş) kadınlar, mü'min kadınlar, kanitin olan kadınlar, tövbe eden kadınlar, kul olan kadınlar, oruç tutan kadınlar, dul ve bakire olan kadınlardan zevceler (eşler) ile değiştirmesi umulur.

Çok normal Allahın muhammed sizi boşayabilir demesi ktabında.

• Evli olan herkes boşanabilir. Bunda anormal olan ne ki?

Bu bir yana, o âyeti iyi anlamak için, sûrenin sebeb-i nüzûlüne bakmak gerekir: Peygamber efendimiz, eşlerinin yanında muhtelif sürelerde kalıyor. Ancak Hz Zeynep'in ona ikram ettiği bal şerbeti dolayısıyla (o şerbeti sevmesi sebebiyle) daha fazla zaman geçirmesi ve bu durumun eşleri arasında kıskançlığa sebep olması, ardından Hz Hafsa'nın bunu peygamber efendimizize söylemesi, ardından Hz Muhammed'in Hz. Hafsa'ya o şerbeti bir daha içmeyeceğine dair yemin etmesi ama bunu kimseye seylememesini istemesi ancak onun bunu söylemesi akabinde peygamber efendimizin onlardan bir ay kadar uzak kalmaya yemin etmesi üzerine peygamber eşlerine uyarı olarak gelmiştir.

Kimse kimseyi durduk yere boşamaz. Hele hele bir peygamber asla. Ki, Allah ona böyle bir hak tanıdığı halde bile boşamamıştır.

• Her
    fakir
    asker
    doğar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

quote:

Orijinalden alıntı: invisible_jn

quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

quote:

Orijinalden alıntı: 01deadman01

quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Orduyu siyasiler yönetiyor'da eline silah alıp dağa mı çıkıyor siyasiler. Bölgedeki operasyonları yürüten askeri bürokrasidir ve hala maalesef Türkiye'de Ordu siyaset tarafından tam manasıyla yönetilemiyor, keşke öyle olsa.

Daha milletin parasını hangi kalemlere, nereye harcadığını soramadığınız bir kurumdan söz ediyoruz.

Osman Pamukoğlu tipindeki adamlar başkalarının kan ve göz yaşı üzerinden siyasi prim yapmaya çalışan zavallı kişilerdir. Neyin nasıl olması gerektiğini biliyorsa görev yaptığı süre içinde neden yapmamış ta şimdi çıkıp ajitasyon ve demogaji yaparak hükümete efeleniyor.. Türkiyede Terör sorunu biterse yok olacak şeyleri sıralayım : MHP, BDP, Osman Pamukoğlu tipindeki halkın milli dugularını sömürerek var olmaya çalışan acemi siyasi parti liderleri, Silah, uyuşturucu kaçakçıları, şehitler üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışan asalaklar ve onları destekleyen köşe yazarları..

Ayrıca din sömürüsünün kralını maalesef TSK yapıyor. Her fırsatta Laik ve Atatürkçü kimliğine vurgu yapan ordu, pür İslami bir kavram olan Şehitliği kullanmaktan çekinmiyor.. Sahi Laik ordu ile şehit kavramı nasıl bir araya geliyor.. Eh dindar - yoksul halkın çocukları öldüğünde onlara dönüp " çocuğunuz şehit oldu işte, daha ne istiyorsunuz " diyecek bir referans noktası lazım değil mi ?

Nicki ve yazdıkları bukadar çok çelişen ve saçmalayan birini daha görmedim ben hayatımda....

bende.. pkkya gelmiş geçmiş en büyük darbeyi osman pamukoğlunun yaptığından bihaber adamı en verimli yerinde emekli eden tsk değil oanki hükümet.. adam harbiye orduevinde yaşıtları ile tavla oynamadı içki masalarında oynamadı dağda idi..katıldığı operasyonun sayısı belli değil

evet parti kurdu ama kasasında sıfır tl ile internet sitesini ünili öğrencilerin yaptığı hostingine kadar öğrencilerin aldığı
    kurulan bölge ofisindeki tüm giderlerin gönüllülerin cebinden çıkan devletten 1kuruş ödenek almadan bişiler yapmaya çalışan bir parti lideri ee arkanda oğullarını 65bin dolar burs veren iş adamları yok gemicik sahibide değil anca yüz1seviyesinde oy alabildi

8 Şehit Daha!

http://www.objektifhaber.com/osman-pamukoglunun-semdinli-analizi-1474-video/

Ben binde 2 oy diye biliyorum... Bu arada o kadar büyüttünüz bunu kan uykusunda gördük diye. Bunun gibi yüzlerce subay var

Amma büyüttnüz bu adamı abicim be, babasının hayrına mı görev yapıyorduı, senin benim paramla maaşını tıkır tıkır almadı mı, halada milletin sırtından emekliliğini alıyor, parti kurmasaydı ben mi kur dedim, siyasi partilerin hangi şartlada hazineden yardım alacağını bilmiyor myudu, parasının olmadığını biliyordunuz madem yardım etseydiniz, sadece oy vermekle olmuyor..

hayır bu adam ne yapsaydı daha? doğuda destek veren kürtlerin tamamınımı öldürseydi destek verne dış güçler ki bunlar en büyük devletler onlarmaı savaş açsaydı? kendi yetki sınırları ve doğan paşanın verdiği yetkiyi en iyi şekilde kullandı ve tüm zamanların en iyi mücadelesini ordu olarak verdi verditti süperman değilya...
    maaşını tıkır tıkır alan milletvekilleri devletin tüm uçak araça gereçleri mercedes s500lerden inmeyen bakanlarınıda bir sorgulasanız siyasi irade şuan görevini yapıyormuda bunlar suçlu?
    içinde bizden fazla hain çıkaran bir millet dünyada yoktur övünün

• quote:

Evli olan herkes boşanabilir. Bunda anormal olan ne ki?

Bu bir yana, o âyeti iyi anlamak için, sûrenin sebeb-i nüzûlüne bakmak gerekir: Peygamber efendimiz, eşlerinin yanında muhtelif sürelerde kalıyor. Ancak Hz Zeynep'in ona ikram ettiği bal şerbeti dolayısıyla (o şerbeti sevmesi sebebiyle) daha fazla zaman geçirmesi ve bu durumun eşleri arasında kıskançlığa sebep olması, ardından Hz Hafsa'nın bunu peygamber efendimizize söylemesi, ardından Hz Muhammed'in Hz. Hafsa'ya o şerbeti bir daha içmeyeceğine dair yemin etmesi ama bunu kimseye seylememesini istemesi ancak onun bunu söylemesi akabinde peygamber efendimizin onlardan bir ay kadar uzak kalmaya yemin etmesi üzerine peygamber eşlerine uyarı olarak gelmiştir.

Kimse kimseyi durduk yere boşamaz. Hele hele bir peygamber asla. Ki, Allah ona böyle bir hak tanıdığı halde bile boşamamıştır.

Korumak için alıyodu ya hani kendine özel sürüsüne bereket Cariyeleri saymıyorum bile birde Allah Evlatlıkların Evlatlık olduğu belli olsun diye evlatlığının karısını ona verdiydi ya ?Cidden bu konudan benim midem bulanmaya başladı savunduğunuz şeyleri bir kafanızda tartın yazık cidden yazık.

• quote:

Korumak için alıyodu ya hani kendine özel sürüsüne bereket Cariyeleri saymıyorum bile birde Allah Evlatlıkların Evlatlık olduğu belli olsun diye evlatlığının karısını ona verdiydi ya ?Cidden bu konudan benim midem bulanmaya başladı savunduğunuz şeyleri bir kafanızda tartın yazık cidden yazık.

Açıklık getirdiğim konularda bile, onları hiç okumamış gibi yazıyorsun. İşine geleni okuyor, işine gelmeyeni okumuyorsun.

Aklına ve ve ağzına geleni yazıyorsun. Bak ne demişler senin gibiler için:

cahil ile sohbet etmek güçtür bilene
    çünkü cahil ne gelirse söyler diline

• konu 8 şehit konuyu din tartışmasına çevirmeye çalışan gereksiz insanlar var Kubilay_Turk ırkçlığını başka forumda yap sanane milletin dininden imanından.
  • Kubi banlanmışsın çok üzüldüm Türkçülük Otağın'daki sorularıma ne cevap vereceğini merakla bekliyordum 18'inde görüşelim.
  • Yaptığı onca kaharetin her biri için çok değil, 4'er gün verilmiş olsaydı, şimdi en az 2 ay banlanmış olacaktı. Verilen ceza çok düşük. Hiçbir mesajı yoktu ki içinde hakaret olmasın. Bazılarınız görmemiştir belki. Yazdığı ama ceza almamak için sonradan editleyerek ikinci cümlesini sildiği mesajının ilk hali aşağıda.

Konu Dışı'nda bile bu kadar seviyesiz yazışmalar olmuyor. KB bölümünde saygı çerçevesinde yazmayanlara uzun süreli bölüm cezası verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ancak onlar alışkınlar fake hesap kullanmaya. Zamanında aldıkları başka hesaplarla girip, onunla yazmaya devam ederler ne de olsa. IP ban şart. Birazdan onun yerine başka biri bayrağı devralıpta yazmaya başlarsa şaşırmayın.

quote:

Dinciden ne beklenirdi Evladının karısına yazılan Muhammed kimdi ki bunlar ne olsun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 11 Ağustos 2012; 20:50:49 >

• yine virus gibi dolanmis buralarda o adam, Kubilay_turk anla kimse istemiyor seni bu forumda irkciligini git facebok sayfanda yap
  • konuyu resmen batırmışsınız.Din tartışmasına dönmüş.
    Şehitleri unutup yine din kavgasına başlamışsınız.
    Çok kötü.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.