Şimdi Ara

8. sınıfa geçeceğim ders çalışamıyorum , motive olamıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
4
Favori
2.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öncelikle desteğin için teşekkürler. Kaç yanlışla kaç puan aldın ? Teog a çalışacaksam anafen yayınları mı almalıyım yoksa zambak yayınları mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canım istediğimde çalışarak %0.09 girdiysem sen de girersin :d
  • yolcuteam.dll Y kullanıcısına yanıt
    Aslında ağırlığa bakmak önemli 5,5 diğeliö biz ona yüzdelik iyi yine 0,69

Ben dersaneye gitmedim kafam raaddı. Okul notların 95 civarı ise ve ağırlıklı 5,5 yanlışın varsa alırsın böyle bir puan ama bu sene galiba 3 yanlış 1 doğruyu götürecek sen türkçeye çalış ve anafen al baya benzer çıkıyo denemelerini de al mutlaka

• Wut is Giriş W kullanıcısına yanıt
    3 yanlış 1 doğruyu mu götürecek? Nerden duydun?

• quote:

Orijinalden alıntı: yolcuteam.dll

3 yanlış 1 doğruyu mu götürecek? Nerden duydun?

Resmi bir açıklama yok.
  • 1s2s kullanıcısına yanıt
    İlk teog zamanı açıklanmıştı belki de ben yanlış hatırlıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Wut is Giriş

İlk teog zamanı açıklanmıştı belki de ben yanlış hatırlıyorum

Yanlış hatırlasan iyi olur

hayırlısı

• quote:

Öncelikle desteğin için teşekkürler. Kaç yanlışla kaç puan aldın ? Teog a çalışacaksam anafen yayınları mı almalıyım yoksa zambak yayınları mı?

İki teogda toplam 13 yanlışım vardı. 479 aldım. Yüzdelik dilimim 1,47

• quote:

Orijinalden alıntı: Nalk

quote:

Hangi derslerden kaçar yanlışın vardı ? Yüzdelim dilim ne oluyor ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nalk

quote:

Hangi derslerden kaçar yanlışın vardı ? Yüzdelim dilim ne oluyor ?

Toplam: 240 sorudan
    2 Matematik
    1 Din
    2 Fen
    2 İnkılap
    6 İngilizce

• Bak bende bu sene senin gibi endişeliydim. Yazın 8.Sınıf Kitabı Alıp Çalıştım. Ama bir yerden sonra baydı. Zaten Çalıştığım yere dershanede 1 haftada gelmiştik. Bak İlk Önce Yazını doya doya yaşa. Çalışmayla uğraşma nasıl olsa geçen seneden sorumlu değilsin. Sene başlayınca sıkı bir şekilde tekrar yap. Hergün yap bunu test çözme fazla. Bak eğer konuyu bilmezsen testi de çözemezsin. Bende öyle fazla çözmedim. Teog Yaklaşırken Test Çözmeye başladım. Günde 50 Soruyu Geçmedi Çözdüğüm Testler. Ama Dershane ve Okul bize deneme üzerine deneme yaptı birde biz alıp deneme yaptık. Yani Her Dönem 100 e yaklaşık deneme çözdüm. Denemelerde 20-30 yanlışım çıktığı oldu. Morelim bozuluyodu ama dert etme o kadar zor değil. Zaten Neredeyse hepsi yorum sorusuydu TEOG da. Ezbercilik yapma konuyu kavramaya çalış. Arkadaşını iyi seçmelisin. Benim arkadaşım hep ders çalışıyodu bende ona bakıp çalışıyodum.(Arkadaşımın 2 Yanlışı Vardı TEOG dan) Sonra küstük onunla 2 ay konuşmadık Notlarım düştü. Sonra barıştık tekrar çalışmaya başladım yükseldi.(Birde ailevik sorunlar yüzünden düşüş yaşadım) Öyle kafaya takma yaparsın. Yazını doya doya yaşa. Telefon ve Bilgisayara Yönelme SAKIN!!! LG G2 aldım telefonu elimden bırakamadım en son telefonu kutusuna koyup 3310 ile idare ettim.(5 ay kutuda kaldı) Biraz daha bekleyip Liseyi kazandığımda alsaydım Şimdi G3 üm vardı o ayrı konu. Bu gibi olumsuzluklara rağmen 471.1893 aldım %2.47 ye girdim Türkiye de. 7 puan daha fazla olsaymış istediğim Niğde Fen Geliyormuş. Şimdi Bor Fen Geliyor. Öyle istedğin okulun fotosunu masana koy da demiycem o örnekler hakikaten saçma olmuş. Tecrübe ile DESTEKLİ!!!

• polatxp635 kullanıcısına yanıt
    Ne için çalıştığını bilmesi onu hem motive eder hem de sıkıldığı zaman çalışma isteği verir. Bir insan ders çalışırken hafif eğik pozisyondadır. Kafasını kaldırdığında ise dik pozisyonda.Dik pozisyona geçtiği zaman çalışmaktan sıkılmış demektir ve karşısında o okulun resmini gördüğü zaman ister istemez bir istek gelir içine
  • Kara_Kartal1903 K kullanıcısına yanıt
    Saçma geldi bana da arkadaş raad tutsun kendini günde en fazla 100 soru ben 70 filan çözüp tekrar yapıyodum. Bir de zor soruları atlama onlar üzerinde yorum yap ikince teogda bu sayede mat fulldü arkadaş zaten 97 ye kötü diyo raad 480 ve üzeri alır gibi geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: polatxp635

Bak bende bu sene senin gibi endişeliydim. Yazın 8.Sınıf Kitabı Alıp Çalıştım. Ama bir yerden sonra baydı. Zaten Çalıştığım yere dershanede 1 haftada gelmiştik. Bak İlk Önce Yazını doya doya yaşa. Çalışmayla uğraşma nasıl olsa geçen seneden sorumlu değilsin. Sene başlayınca sıkı bir şekilde tekrar yap. Hergün yap bunu test çözme fazla. Bak eğer konuyu bilmezsen testi de çözemezsin. Bende öyle fazla çözmedim. Teog Yaklaşırken Test Çözmeye başladım. Günde 50 Soruyu Geçmedi Çözdüğüm Testler. Ama Dershane ve Okul bize deneme üzerine deneme yaptı birde biz alıp deneme yaptık. Yani Her Dönem 100 e yaklaşık deneme çözdüm. Denemelerde 20-30 yanlışım çıktığı oldu. Morelim bozuluyodu ama dert etme o kadar zor değil. Zaten Neredeyse hepsi yorum sorusuydu TEOG da. Ezbercilik yapma konuyu kavramaya çalış. Arkadaşını iyi seçmelisin. Benim arkadaşım hep ders çalışıyodu bende ona bakıp çalışıyodum.(Arkadaşımın 2 Yanlışı Vardı TEOG dan) Sonra küstük onunla 2 ay konuşmadık Notlarım düştü. Sonra barıştık tekrar çalışmaya başladım yükseldi.(Birde ailevik sorunlar yüzünden düşüş yaşadım) Öyle kafaya takma yaparsın. Yazını doya doya yaşa. Telefon ve Bilgisayara Yönelme SAKIN!!! LG G2 aldım telefonu elimden bırakamadım en son telefonu kutusuna koyup 3310 ile idare ettim.(5 ay kutuda kaldı) Biraz daha bekleyip Liseyi kazandığımda alsaydım Şimdi G3 üm vardı o ayrı konu. Bu gibi olumsuzluklara rağmen 471.1893 aldım %2.47 ye girdim Türkiye de. 7 puan daha fazla olsaymış istediğim Niğde Fen Geliyormuş. Şimdi Bor Fen Geliyor. Öyle istedğin okulun fotosunu masana koy da demiycem o örnekler hakikaten saçma olmuş. Tecrübe ile DESTEKLİ!!!

Yazı doya doya yaşayamıyorum hayatım evde boş boş oturmakla geçiyor. Konuları unutmamak için ders çalışacağım. Başka yolu yok.

• Yüzdelik dilim me oluyor?

• Türkiyede diyelim 1 Milyon 470 bin öğrenci arasından %2.47.siyim gibi bir şey Türkiye deki sıralaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: eceyener
    Hayatımda hiç dershaneye gitmedim , çok tembel çok başarısız olmadığı sürece de hiçbir öğrenciye tavsiye etmem.Okuldan sonraki vakti daha iyi kesinlikle değerlendirebilirsin;sonra dershane zorunluluk haline geliyor , nefes alamıyorsun bırakıyorsun.Bir de hafta sonlarını yiyor,hiç gerek yok bence.İnan dershanesiz de aynı başarıyı yakalarsın,yatmak yok tabi.

-Dersi derste dinle,amaaan tekrarını yaparım , bi yerlerden okurum deme.Ders derste dinlenir.Hatta özellikle inkılap dersi için söylüyorum 'not al'.Biz bu sene hiç defter tutmadık inkılapta , dinlediğimizi kendi cümlelerimizle yazdık , eve gidince de kendi tuttuğumuz defterimize yazdık.Eğer defter tutturuyorsa öğretmenlerin , duyduklarını da anlayarak yaz.Kesinlikle faydası oluyor.

-Tekrar defteriyle ilgili konuşayım.Okullarda genelde öğrencilere bunu yaptırıyorlar zaten ama herkes defterinde ne varsa olduğu gibi geçiriyor.Önerim şu , tuttuğun notları deftere yazdıklarına ekleyip kendi cümlelerinle tekrar defterine yaz.Matematikte çözdüğünüz örnekleri mutlaka çözümüne bakmadan tekrar defterine yaz-çöz.

-Konuyu ne kadar iyi anlarsan anla,her şeyi bil,soru çözmeden olmaz.Günde 300 soru çözmek falan değil olay,konuyla ilgili çeşitli zorluklarda çeşitli soru tiplerini anlayıp çözebilene kadar çözmen lazım.Fende kuvvet ve hareket,Türkçede cümlenin ögeleri gibi konular soru çözerek anlaşılıyor.En azından benim için öyleydiler.Ben kendime bi program hazırlamıştım haftalık ama pek uyamadım.Sen de hazırlayabilirsin istersen , günlük tekrarından sonra hangi dersten soru çözeceğine karar vermek için.Sonra eksiklerine göre çözüyorsun zaten,geri kalma yeter.Önerilerim: Bilfen(konu anlatımlılarını da KESİNLİKLE al,özellikle inkılap ve fen),Anafen(multi kitap almanı önermem),Maltepe(fen konu anlatımını kullandım),Körfez,Tudem(bazen zor bazen gereksiz sorular var),Zambak. Çözüm'den uzak durmanı öneririm.Fazla kolay bence.Matematikte zorlanıyorsan Çözüm'den çözersin ilk istersen.
    Bilfen deneme sınavlarını al ve yap mutlaka.
    Anafen'in denemelerini de al kesinlikle.Sene sonunda çıkarmıştı bu sene ama sene sonuna kadar bekleme bulursan onları al sen.
    Konu işlendikten sonra evde konu anlatım kitaplarını aç oku,örnek soruları çöz.Daha sonra test kitaplarına geç.Soruları anlayarak çözersen yapamayacağın konu yok.Ezberleme,anla kesinlikle.

-Din(eğer ki olursa) konusuna gelirsek,Anafen'i al , MEB'in kitabını oku , defter tut ezberlenecek kavramlarla ilgili.Bu seneki gibi olur da yorum sorusu sorarlarsa , dersi dinlemen bile yetecektir,sıkıntı etme hiç.Haftada bir kere 1 saatliğine bakabilirsin bence.

-Hafta sonlarını kendine ayır , sabahtan çalışmaya başlaman ya da soru çözecem diye dışarı çıkmamazlık etmen pek mantıklı olmaz.

-Denemeleri ciddiye al,kopya almamaya çalış:D.Bak ben son güne kadar çok iyi matematik çalıştım,herkes sorusu olunca bana getiriyordu ama sevgili okulum sınava 2 hafta kala ilk defa TEOG düzeninde sınav uyguladı.Yetiştiremedim,elim ayağım dolaştı , biraz zorlanınca korkmaya başladım hemen.2. TEOG matematiğinde tam yapabildiysem o denemeler sayesindedir.

Yani konuyu anla,çözdüğün testleri anlayarak çöz,öğretmenlerinin peşini de bırakma tam olarak anlamak için.Bana 'of ne çok takılıyorsun' diyorlardı ama formül bile kullanmadan en ince ayrıntısına kadar anlayıp çözmek için uğraştım hep soruları.Lütfen çözemiyorum diye sıkıntıya kapılma,internetten araştır,kaynaklarına dön bak bir kez daha,yapamıyorsan öğretmenine sor.Soru çöze çöze halloluyor bütün konular,başka şekilde değil.

www.dersvizyon.com 'u öneririm,soru örnekli konu anlatımları çok yardımcı olmuştu.

Dershaneye gitmedim , 2 kere yurtdışına çıktım , tenise de gittim piyanoya da ,2.dönem tekrar yapmayı bırakmıştım sadece soru çözüyordum ama hep kendime yettiğini bildiğim kadar çalıştım,hiç eksiğim olmadı , hiç de tembellik yapıyormuşum gibi hissetmedim.Sonuç olarak da 494,6 YEP - 796,4 ÖYP puanına sahibim.Ve hazırlanan sorular nerdeyse bütün öğrencileri mağdur etti.Seneye böyle olmamasını umuyorum,emin ol bu senekiler kolay değil kalitesiz sorulardı.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saint penguin -- 17 Temmuz 2014; 17:14:17 >

• Teşekkür ederim. Ama benim okuldaki öğretmenlerin anlattıklarını anlamıyorum. Konuları dershanede öğreniyorum. Sanırım sen özel okulda ögrenim gördün. O yüzden gitmedin dershaneye. Sana katılıyorum soru çözmek şart. Ve ben seneye bi spor klübüne gitmek istiyorum. Hem okul, hem dershane, hem klüp sıkacak ama olsun. Bir de ingilizce dil kursu almayı düşünüyorum çünkü ingilizcem zayıf deneme sınavı ve konu anlatım kesinlikle alacağım. Hedefim de yüksek. 476 puan olan eskişehir fatih fen lisesini istiyorum. Garanti olarak 485 li bişey alsam yeter. Okulum iyi olmadığı için dershaneye gidiyorum. İnşallah ben ve diğer arkadaşlarımız istediği liseleri kazanır. Plan yapmayı düşünüyorum inşallah uyabilrim. Zambak ve anafen almayı düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.