Şimdi Ara

8 valf ve 16 valf palio

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
35.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 8 valf ( 60 bg) veya 16 valf ( 80 bg )palio arasında yakıt farkı var mı ? ayrıca 2005 triptronik 1.2 - 16 valf palio nun yakıt durumu nedir ve kullanan var mı acaba ? Yardımcı olabilirmisiniz .

• Yapay Zekanın Yanıtı

Palio 8 Valf mi 16 Valf mi Nasıl Anlaşılır?

Fiat Palio'nun valf sayısı aracın performansını ve yakıt verimliliğini etkileyen önemli bir özelliktir. Palio'nun kaç valf olduğunu anlamak istiyorsan şu adımları izleyebilirsin:

• Motor Kapağına Bak: Motor kapağında genellikle valf sayısı yazmaktadır. Örneğin, "16V" veya "8V" ifadelerini arayabilirsin.
    • Teknik Özellikleri Kontrol Et: Aracının teknik özelliklerine ulaşabilir ve valf sayısını buradan öğrenebilirsin.
    • Tribün Kapağını Aç: Tribün kapağını açarak silindir kapağını görebilirsin. Palio'nun 8 valfleri varsa, dört emme ve dört egzoz valfi göreceksin. 16 valfleri varsa, sekiz emme ve sekiz egzoz valfi göreceksin.
    • Teknik Verilere Bak: Bazı modellerde, aracın valf sayısı teknik verilere, örneğin araç kullanım kılavuzuna yazılmış olabilir.

Palio modellerinin valf sayısına ilişkin ek bilgiler:

• Palio 1.4 modeli hem 8 valf hem de 16 valf seçenekleriyle mevcuttur.
    • 16 valfli Palio modelleri genellikle daha yüksek performans ve yakıt verimliliği sunar.
    • Valf sayısı arasındaki farkı belirlemek için yukarıdaki adımları takip edebilirsin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ben de 2006 albea speedgear var 1.2 16v 80 beygir şehir içi trafikte 100 kmde ortalama 8 litre yakıyor. Speedgear tiptronik ve tam otomatik vites kullanımı çok rahat, palio da aynı zaten, tavsiye ederim. Ben honda civic otomatikten sonra bu aracı aldım ve doğrusu bu kadarını beklemiyordum fiattan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senerbozdag

ben de 2006 albea speedgear var 1.2 16v 80 beygir şehir içi trafikte 100 kmde ortalama 8 litre yakıyor. Speedgear tiptronik ve tam otomatik vites kullanımı çok rahat, palio da aynı zaten, tavsiye ederim. Ben honda civic otomatikten sonra bu aracı aldım ve doğrusu bu kadarını beklemiyordum fiattan.
    Çok teşekkür ederim şu an bende 2000 palio s var da , memnun olduğum için yine palio almak istiyorum triptronik viteslerde çok hoşuma gidiyor . Belkide albea tercih ederim bakcaz artık çok sağol, selamlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: org

Çok teşekkür ederim şu an bende 2000 palio s var da , memnun olduğum için yine palio almak istiyorum triptronik viteslerde çok hoşuma gidiyor . Belkide albea tercih ederim bakcaz artık çok sağol, selamlar...

Alıntıları Göster
    benim arabayı verelim size
  • quote:

Orijinalden alıntı: senerbozdag

benim arabayı verelim size

Alıntıları Göster
    Olabilir , ne kadar ve kilometresi nedir ben istanbul avrupa yakasındayım .
  • quote:

Olabilir , ne kadar ve kilometresi nedir ben istanbul avrupa yakasındayım .

Alıntıları Göster
    VALVE fi yüksek olan araçlar daha az yakar daha atiktir daha seridir açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BAy Ciddi

VALVE fi yüksek olan araçlar daha az yakar daha atiktir daha seridir açıkçası.

Alıntıları Göster
    Fiat ın resmi sitesinde 16 valf olanın yakıt değerleri 8 valf e göre yüksek çıkıyor anlayamadım ama sanırım kullanıcıları dikkate almak daha mantıklı .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Fiat ın resmi sitesinde 16 valf olanın yakıt değerleri 8 valf e göre yüksek çıkıyor anlayamadım ama sanırım kullanıcıları dikkate almak daha mantıklı .

Alıntıları Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren9090

Alıntıları Göster
    2006 1.2 8v palio var sehirçi ortalama 8 lt yakıyor 100 km. de sehirdısı 90 km sabit kullanımda ise değer ortalama 5.6 lt.
  • bende 2003 1.2 16V var. ben çok memnunum hem yakıtı iyi hemde seri. 8V in yakıtının daha az olduğunu sölüyolar ama bence %33 lük beygir farkına değer. tabi ihtiyaçlarına göre seçim yapman daha doğru.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulut4003

bende 2003 1.2 16V var. ben çok memnunum hem yakıtı iyi hemde seri. 8V in yakıtının daha az olduğunu sölüyolar ama bence %33 lük beygir farkına değer. tabi ihtiyaçlarına göre seçim yapman daha doğru.
    Bende şu an 2000 model 1.2 8v 75bg. palio var şehir içi 10 litre yakıyo 16 v otomatik olanın yakıtı daha yukarı çıkmasın bana yeter aslında .
  • quote:

Bende şu an 2000 model 1.2 8v 75bg. palio var şehir içi 10 litre yakıyo 16 v otomatik olanın yakıtı daha yukarı çıkmasın bana yeter aslında .

Alıntıları Göster
    1.6 16v palio vardı bende ,varduı diyorum çünkü çok yakıyordu dayanamdım sattım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-058B8D3E6

Alıntıları Göster
    bizde 2000 model 1.4 70bg palio weekend el var lpg li araç kmde 120-130 bin lira arası yakıyor lpgli olduğu için çekiş gücüde az
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: hakanto

çok yakıyor ama hakkını vererek yürüyor.

220 kadran dayayıp çok selektör çektik mersolara bmw lere .

1.6 16v standart 103 ve 120 hp olarak iki tip.70 Hp değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sephiroth

quote:

Alıntıları Göster
    arabam.com'da 1,6 Palio Sporting'in testini okudum. Güzel arabaymış ya. 0-100'ü 9,1 sn. 90-120 si 6,4 sn. son hız 220 km/h.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    arkadaşım bende 1.6 70 hp demedim.. BİZDE 1.4 MOTOR 70 HP VAR DEDİM

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

quote:

orası doğru ,gerçekten çok iyi arabaydı 3. viteste herkez aynalarda kalıyordu

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

quote:

orası doğru ,gerçekten çok iyi arabaydı 3. viteste herkez aynalarda kalıyordu

Alıntıları Göster
    palio feel den bizde çok memnunuz,hamur gibi araba .

• quote:

Orijinalden alıntı: okyaypay

palio feel den bizde çok memnunuz,hamur gibi araba .

Alıntıları Göster
    bu palio weekendler nasıl arabadır almaya degermı konforu nasıldır? kasıs cukurlarda tofas kartal gibi yayık gibi sallarmı donanımı nasıldır en onemlıdıs cok yakarmı? benım ıcın cok guzlu olması lazım degıl uygun olsun 1.4 fln bunların 8 ve 16 supaplıları var weekend ıcın hangısını almaya deger yardımcı olabılırmısınzı kartalı satıp weekend almayı dusunuyorumda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bal_975

bu palio weekendler nasıl arabadır almaya degermı konforu nasıldır? kasıs cukurlarda tofas kartal gibi yayık gibi sallarmı donanımı nasıldır en onemlıdıs cok yakarmı? benım ıcın cok guzlu olması lazım degıl uygun olsun 1.4 fln bunların 8 ve 16 supaplıları var weekend ıcın hangısını almaya deger yardımcı olabılırmısınzı kartalı satıp weekend almayı dusunuyorumda

Alıntıları Göster
    arkadaşlar 8v ve 16v motorların farkı şudur;
    8v avantajları;1-)maksimum torkunu düşük devirlerde verdiği için şehiriçi kullanımda daha az yakıt tüketimi
    2-)arızalanması halinde biraz daha eski teknoloji olduğu için düşük tamir giderleri
    dezavantajları;1-)yüksek devirli kullanımda uzunyolda yüksek yakıt tüketimi
    2-)daha zayıf motor gücü (sollamalarda özellikle)

16v nin avantajları;
    1-)daha rahat nefes alan motor ve daha canlı güçlü motor
    2-)daha yeni teknoloji şehirlerarası yolda daha düşük yakıt tüketimi

dezavantajları;
    1-)maksimum torkunu 4000 devir civarında ürettiğinden şehir içinde yüksek yakıt tüketimi(8v'e göre)
    2-)arıza halinde daha yüksek tamir giderleri

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.