Bildirim
8 veya 12 CM Ledli KASA FANI TAVSİYE??
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
Thermaltake in ledli kasafanları var thunderblade serisi falan. 21 db. 78cfm 12 cm lik olan. 8cmliginide kullanıourm 12 cmliginide. Cok sessiz denemez ama fan kontrolle cok kullanışlı ve cok guzel fanlar. Kağıt ustunde daha sessiz ledli bulamadım şahsen. Ayrıca verdigin linkler 40 db civarı kabus rakamlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hellrot -- 24 Ocak 2006 8:29:00 > -
Ben Revoltec alacag1m . Sana kullanmad1g1m için öneremem ama bir bak istersen . -
Tt nin çok güzel fanları var -
3 adet Revoltek 12cm fan aldım.
1200rpm.
2 metre uzaktan çalıştığını duymak münkün değil...
Üflemesi de gayet iyi elini yaklaştırdığında elin üşüyor...
Ledlere gelince gerçekten çok parlaklar...
Fan için bir tek (-) not verebilirim. Fan devirini kısınca (ki ses duyulmadığından bir manası yok) ledlerin parlaklığı azalıyor. Bunu önlemek için bazı firmalar çok basit önlemler alırken Revoltek bunu almamış ama olsun.
Son not : Hangi marka alırsan al 2 toplu motoru olan bir fan al. Yani ball bearing. Bunların motoru tek toplulara göre (slave bearing) belirgin şekilde daha sessiz olur.
1400-1500rpm'den sonra 12cm fanlar rahatsız edici bir gürültü yayıyorlar eğer bu seviyede dönen bir fan alacaksan illaki fan kontroller kullanman gerektiğini hesaba katmalısın. -
quote:
Orjinalden alıntı: ***@rmour***
Ben Revoltec alacag1m . Sana kullanmad1g1m için öneremem ama bir bak istersen .
Satir Keyn Tarih 24 Ocak 2006 9:55:19
valla geçenlerde ben de aldım bir tane revoltec bir tane de cm revoltec çok sessiz ama cm nin hızını düşürdüğüm halde revoltec den fazla hava üflüyor ki zaten değerlerde de öle yazıyordu..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InTerCeptor -- 24 Ocak 2006 9:59:51 > -
quote:
Orjinalden alıntı: xl_ocean
quote:
Ben Revoltec alacag1m . Sana kullanmad1g1m için öneremem ama bir bak istersen .
Satir Keyn Tarih 24 Ocak 2006 9:55:19
valla geçenlerde ben de aldım bir tane revoltec bir tane de cm revoltec çok sessiz ama cm nin hızını düşürdüğüm halde revoltec den fazla hava üflüyor ki zaten değerlerde de öle yazıyordu..
CM Revoltec nereden ald1n ?
-
Yazıcıoğlu uygar da bulabilirsin. Bende 12 cm lik thermaltake almıstım. Revoltec le karsılastırıp aldım 2sı arasında secerek, revoltec daha gurultulu olmasının yanında cfm daha dusuktu. Tabi tt daha performanslıydı ve daha sessizdi. Muhtemelen coolermasterda revoltecden kuskusuz iyidir. -
güsel öneriler de,
bi delink verseniz, netten almak için, aramasakk.. -
quote:
Orjinalden alıntı: kebap2
güsel öneriler de,
bi delink verseniz, netten almak için, aramasakk..
arkadaşım bilen bilmeyen yazmış yahu..
http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=rl027
bu ürünü tavsiye ederim oldukça sessiz egzost fanı olarak kullanıyorum çalıştığını bile duymazsın.. -
bende bu ürünü düşünüyorum kasamın yan tarafına takmak için tavsiye edermisiniz???
http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=rl027 -
tabii ki koç..yani amacın sessizlik ve iyi bir hava akımı ise bir de görsellik yanına..bence oldukça tabii zevkler renkler tartışılır ama sessizlik konusunda hassasım onun için mesela cpu fanı falan hep arctic cooling 120 lik arctic cooling fan yok diye bunu aldım gayet de memnunum
quote:
Orjinalden alıntı: ganea
bende bu ürünü düşünüyorum kasamın yan tarafına takmak için tavsiye edermisiniz???
-
quote:
Açıkcası ben bu ürünü hem showroom da denedim evime de 3 tane aldım. Kulağınızı getirip dayamazsanız çalıştığını duyamazsınız. Gürültülü diyenlerin bir yanlışı olmasın...
Bunu beyenmeyip tavsiye sunan arkadaşların önerisini TT olması kafamı karıştırdı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Satir Keyn -- 25 Ocak 2006 3:13:21 >
-
quote:
Orjinalden alıntı: NuriAlcho
quote:
güsel öneriler de,
bu ürünü tavsiye ederim oldukça sessiz egzost fanı olarak kullanıyorum çalıştığını bile duymazsın..
Böyle yorum görmedim . Bilen bilmeyen yazmışmış . O ne demek ya ? Biz arkadaşa yardım etmeye çalışıyoruz . Tavsiye edenlerin bazıları bilmiyo bazıları biliyo bi sen biliyosun di mi ? Kesin olan bu mu ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***@rmour*** -- 25 Ocak 2006 0:55:00 >
-
peki arkadaşlar bu firebal.net güvenilir bir yer midir?
başka link+tavsiye var mı? -
quote:
peki arkadaşlar bu firebal.net güvenilir bir yer midir?
başka link+tavsiye var mı?
Firebal dan alısverıs yapmıslıgım var bir kaç kere. Gercekten işlerini iyi ve zamanında yapan insanlar. ordan güvenle alabilirsin.
teknorama.com.tr de hızlı ve guvenilirdir güzel ürünler var.
dijitalcenter.com a da bakabilirsin.
quote:
Orjinalden alıntı: ganea
Bu fan rakamları kadar ve dusunuldugu kadar sessiz değil dikkat derim. Kontrol yoksa gurultulu gelebılır.
quote:
quote:
güsel öneriler de,
bu ürünü tavsiye ederim oldukça sessiz egzost fanı olarak kullanıyorum çalıştığını bile duymazsın..
Arkadaşım bilip bilmeden ne demek anlam veremedim. Şahsen bilip bilmeden yazmıyorum bir çok fan denedim ve deneyimlerime gore arkadasa yardımcı olmaya çalışıyorum ki burdaki herkez öyle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hellrot -- 25 Ocak 2006 0:56:39 >
-
üstüne ne alınıyosun kardeşim sana mı yazdım ben onu ben revoltec gürültülü diyene yazdım onu dikkatle okursan kime ban çekiyon sen
quote:
quote:
quote:
güsel öneriler de,
Böyle yorum görmedim . Bilen bilmeyen yazmışmış . O ne demek ya ? Biz arkadaşa yardım etmeye çalışıyoruz . Tavsiye edenlerin bazıları bilmiyo bazıları biliyo bi sen biliyosun di mi ? Kesin olan bu mu ?
-
Üstte revoltec in gürültülü oldugundan ben bahsetmiştim.
Bu fanın 8 cm ligi var bende 22.5 db diyor ancak rakamla aynı gürültüde değil bunu anlatmak istemiştim ve daha dusuk db de daha iyi fanlar bulmak mümkün. Görende 13db falan sanacak, sessiz denmişte.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hellrot -- 25 Ocak 2006 14:45:46 > -
Şimdi arkadaş gürültü göreceli bir olaydır..23 db gürültülü denemez çünkü insan kulağı 26 db den öncesini kolay kolay algılayamaz sonuçta kulağını fana dayayıp dinlemeyeceksin..revoltec fan için yorumda bulunamıyorum ama mantık olarak thermaltake demişsin daha fazla akımı vardı ama sessizdi bu fizik olarak da saçma hani paps silenxx falan desen neysede thermaltake fanları da o kadar kaliteli değil..neyse netice itibariyle 22 db oranı kağıt üstünde gürültülü değildir belki senin dinlediğin modelde arıza vardır vs..bu açıdan birbirinizi kırmaya gerek yok..bence imkânı olan gitsin yerinde fanı dinleyerek alsın arkadaş..madem fireball bunu yapıyor ya da kadıköydeki bilgisayarcıyapıyor hellrotun dediği gibi gider dener alırsın çünkü bunlar göreceli meselelerdir.
Benzer içerikler
- ses geçirmeyen duvar kağıdı kullananlar
- termal macun önerisi
- overclock nasıl yapılır
- sıvı metal
- undervolt nedir
- laptop soğutucu öneri
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X