< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
8 yıldır besledikleri köpek, bebeklerini paramparça etti (5. sayfa)
-
-
En azından ispanya bunu kontrollü şekilde yapıyor. Önceden insanlar biliyor. Ama bizde nerede köpek saldıracak bilinmiyor.
-
köpek popülasyonu kontrol altına alınmalı dedimi sözde hayvanseverler ayaklanıyor maddi manevi gram katkıları yok dağda bayırda kırsalda gönlü zengin insanlar karnını doyuruyor şehir dışına atılmasıda tehlikeli otoyolda birden karşınıza çıkıyor hepsi için olmasada saldırgan olanların uyutulması yönünde karar muhtemelen kanunlaşacak.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam cahil misin sen ya? Ciddi ciddi zevk için öldürüyorlar yazmışssın.
-
1 bebek > tüm köpekler. Hepsi acilen itlaf edilmeli. Köpek beslemek isteyenlere de sert kurallar, ihmal durumunda ağır cezalar getirilmeli.
-
Alıntı
metni:Köpekle bebeği yan yana bırakanlar, cinayete kaza süsü vermiş olabilirler. Minik Ezra'nın aldığı darbelerin yanı sıra beyin kanaması geçirerek beyninin şiştiği de öğrenildi.
yani ben ondan haberi kaale almadım bu coniler salak 30 derecede husky besliyorsun neyse de hayatınızda köpek de mi görmediniz öyle uyuz sokakta ya da dogo gibi kocaman deli şeyler değil husky gibi cins bir köpek gelecek bi kafa koyacak bebek beyin kanaması geçirsin!! husky nerede kafa atar ki bir videosunu gösterin şöyle beyin kanatacak kadar? koç mu la bu? düşürmüşler işte yere ya da duvara mı çarptırdılar nedir?
-
Cahil olan sensin.
Kedi, Güvercini öldürüyor bırakıyor, tek bir ısırık bile almıyor. Yese gram üzülmem doğanın dengesi der geçerim.
Yemediği hayvanı ne için öldürüyor? Zevkine kuş mu öldürülür.
Kedi bunu yapar, köpeklerde yapar kedi-kuş öldürür ama yemez. Zevkine parçalar bırakır öyle.
-
Cahil hocam bak doğada bütün hayvanlar duygularıyla değil içgüdüleriyle hareket ederler. Ödürmesinin sebebi de avcılık içgüdüsü. Ödürür yer veya yemez. Ama buna zevk için yazmak cahilliğin doruk noktası resmen.
Allah kullanın diye beyin vermiş, insanoğlu da bilgi kaynağına rahat ulaşın diye interneti icat etmiş. Kendi bildiğini tek gerçek saymayan, sorgulayan-araştıran canlı insandır. Yok bana ağır geliyor ben yapamam diyorsan da yapacak bir şey yok. Ülkemizde senin gibi çok var zaten; bir eksik bir fazla neyi değiştirir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bak cahilliğin kitabını yazmış cahil dost.
Sana cahile anlatır gibi anlatacağım. Omzunun üstündeki saksıyı az zorlarsan sen bile anlayabilirsin bence.
- Doğada hayvanlar yemediği canlının peşinden koşmaz. Boşa enerji tüketmez. Saldırıp öldürdüğü canlıyı da afiyetle yerler.
- Bazı hayvanlar kendine rakip gördüğü canlıyı öldürür ve yemez. Onu öldürmesinin nedeni rakibi olmasıdır, niyeti zaten yemek değildir.
- Yavrusunu korumak veya bölgesini korumak için öldürür. Bunu da yemez zaten amaç yemek değil.
Onun dışında doğadaki doğadaki canlılar zevk için avlanmaz veya bir hayvan öldürmezler. Yapamayacaklarından değil yapmadıklarından.
Aslanlar günde 20 saat uyurlar boşa enerji tüketmezler, her gördüğü canlıya saldırsalardı eğer doğada canlı bırakmazlar.
Gelelim kedilere... Güvercin kedinin ne yemeği, ne rakibi, nede yavrusuna tehdit.
Peki niye öldürüyor doğada rastlanmayan bir olay bu niye öldürüyor??? ZEVK için, canı öyle istedi diye.
Umarım bu kadar uzun bir yazıyı okumaya iq yeter.
Hadi git şimdi biraz kitap oku, belgesel izle. Sendeki Bu cahillikle ömür geçmez yoksa.
-
Hem cahilin bayrak taşıyanısın hem de öfkelisin, kibirlisin. Umarım sülalen de senin gibi değildir. Her ailenin oluyor böyle “Kara kuzusu”.
Belki o örümcek kafana ışık olurum umuduyla okumanı-araştırmanı yani insanı insan yapan farklılığını kullanmanı istedim ama katranı kaynatınca şeker olmuyor işte. Bloğu basıyorum, kendi zamanıma üzüldüm sadece. İyi forumlar…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Köpek besleyeceklerine Meksika üzerinden ABD'ye iltica eden kepçe kulağı besleselerdi daha iyi olurdu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdic -- 6 Haziran 2024; 15:45:10 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İyi de köpek bebeği ağzına alıp sağa sola vurmuş savurmuş olamaz mı? Parçalamak için hayvanların yaptığı bir hareket sonuçta.
Ee tabi aile de belki bir şey yaptı müge anlı gibi olay yeri inceleme gerekir.
Ama her köpek sürüsüne yeni katılan canlıya temkinli yaklaşır. Köpeği yöneten kişi ipleri eline almamışsa ve sahibi tarafından da sürekli köpekten çok seviliyorsa köpek rakip beller saldırır. Bunu barınaklarda çok sık görebilirsin.
Ben şahsen evde kedi köpek beslenmesini doğru bulmuyorum. Köpek dediğin bahçeli evinde evin dışında kulübede olur. Gündüzleri bağlarsın gece salarsın.
Bizim de vardı köpeklerimiz. Fındık beklemeye giderken mutlaka 2 köpek alırdık yanımıza. Sayvan beklerken bizden daha dikkatli olurlardı. Bizim barakaya da asla girmezlerdi.
Dedem höööyt dediğinde durur hareket etmezdi. Bizden birine saldırdığını asla görmedim. Çünkü dedem ve amcalar evin liderinin kim olduğunu yavruluktan itibaren aşılardı. Haa bak yavruluk dedim. Bizim kopeklerimizin hepsi yavruyken geldi büyüdü 12 13 yaşlarında da öldü. Dev gibi köpeklerin bir insana saldırdığını yabancı da olsa görmedim. Sadece eve girerken havlardı o kadar.
Ben şimdiki evde beslenen itlere bakıyorum bi bok bildikleri yok. Oyun köpeği işte. Bizimkiler mesela dedemlerle dağlara gider gelirdi. Av zamani ava giderlerdi. Köpek doğal hayatı da bilirdi bir de bizim onlar için hazırladığımız hayatı da. Bu sebeple saldırgan olmazlardı.
Ben çoğu kişinin köpeğe bakmayı bildiğini düşünmüyorum.
Evde köpeğe bakılmaz hacı. Bahçeye yer yaparsın kalırsa. Soğuk ya da sıcak havaya göre de değişiklik yaparsın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Geçen ATM'de sıra beklerken önümdeki teyzenin kucağındaki minicik köpek yere atlayıp bacağıma saldırdı. (Kışkırtacak bir şey yapmadım, muhtemelen kadına fazla yaklaştığımı düşündü). Bir iki hoplayıp zıpladım, bacağımı kaçırdım. Sonra kadın yakaladı ve özür diledi.
Eğer beni ısırsa, aşil tendonu, toplar/atar damar gibi bir yere denk gelmedikten sonra çok da bir zarar veremezdi. Ama kim ister durduk yerde bacağı ısırılsın? Aşılı bile olsa ne olur ne olmaz gidip bir sürü aşı da olacaksın. İzi de kalacak, günlerce canın da yanacak...
Hadi ısıramadı tamam ama bana korku yaşatmasına ne demeli? Evet küçücük, tekmeyi koysam 10 metre uçacak bir hayvan ama o an benim aklımı aldı mı aldı:)
Öyle kocaman saldırgan köpekten, kötü niyetli sahipten falan bahsetmiyorum. Sahibi tarafından hem tasması tutulan hem kucakta zap edilmiş, ırk olarak görece uysal, bazı kedilerden bile daha küçük bir hayvan ama saldırıyor mu saldırıyor arkadaş!!! O yüzden evcil köpeklere dışarıda mutlaka ağızlık takılmalı. Benim yerimde, kaçamayacak kadar küçük bir çocuk ya da korkuya kalbi dayanamayacak bir yaşlı da olabilirdi.
Geçen gün iki dobermanı tasmasız gezdiren birisine denk geldim. Apartmanın bahçesine sokuyordu, yani belki de tasmalı gezdirdi ama artık kapının önüne gelince çözdü, bilemiyorum. Sonuç olarak o hayvanlar içeriye girmeden bir süre tasmasız olarak benim yanımdan geçtiler. ATM'de sıra beklerken bile rahatsız edilebilen bir hayvan türünün 2 iri kıyım üyesi 5 metre ötemden geçiyor. Korkudan hıçkırsam belki de kim lan bu diyip saldıracaklar. O an üzerimde bir silah olsun istediğim nadir anlardandır. En azından bir saldırı olursa hayatımı kurtarabilirim diye. O herif kendi köpeklerine güveniyor diye ben ecel terleri dökerek yürümek zorunda mıyım?
Büyük ırklarda tasmasız ve ağızlıksız gezdirilen bir köpek görülürse de güvenlik güçleri sorgusuz sualsiz vurabilmeli. Milyonda bir ihtimal bile olsa böyle bir risk göz ardı edilmemeli. Böyle bir hak tanınırsa zaten kimse tasmasız ağızlıksız gezdirmeye cesaret edemez.
Yasaklı köpek sahiplerine verilen cezalar arttırılmalı demiyorum, denetim yapılıp ceza verilse, hayvana da el koyulsa yeterli olacak zaten. Denetim yapılsa, göz açtırılmasa zaten kendi kendine bitecek bir yerde.
-
Konuyu anlayacak kadar bilgin olmasada, cevap bulamayınca arkana bakmadan kaçacak kadar aklın varmış en azından.
Bu da senin seviyene göre büyük bir başarıdır.
Kendine yarattığın cahil fanus dünyanda mutluluklar sana.
-
Keşke uzay yolundaki gibi görünmez kalkanlarımız ve vücudu hastalıklara karşı tarayan aletlerimiz olsaydı da böyle şeyler konuşmuyor olsaydık. Açardık kalkanı giderdik işimize.
-
köpek bebeği ağzına aldıysa anca o 30+ derece fırın gibi evden kurtarayım diye yapmıştır parçalamak için değil. evde yalnızlar mı ya da alıp sağa sola çevirip duvara mı vurmuş hayal kuramadım ben o şekilde. evde köpek beslemeyi bırak adamlar 30 derecede husky beslediklerini zannediyorlar PTSD olmuştur o hayvan 8 senede. bağın bahçen olur ben köpeğe karşı değilim eğitirsin sıkıntı yok ama çantaya koymak için minnacık çivava mıdır nedir esas o parçalar ona özellikle karşıyım her köpek cinsi de beslenmez. aynı şekilde pitbull dogo falan olmaz şehirde hatta bağ bahçen bile olsa ne işe yarar bu cinsler? sivas kangal ilçesine gidip geliyordum ben eniştem oradaki santralde çalışırken. çok sakindir kocaman kangallar ama onlar has kangaldı bi 20 30 sene önce küçücük çoçuklar tekmeleyip üzerlerine biniyordu şimdi ortam köpeğin cinsi değiştikçe türlü türlü senaryolar olabilir.
kötü örnekler var diye komple köpek düşmanı olursak o da yanlış çünkü kedi seven var köpek seven var kediden korkan da var o zaman kedileri ne yapacağız? onları kısırlaştıramıyoruz belediyeler istese bile toplayamıyor. bir ara işe giderken arabanın altından 3 4 kedi önüme atlardı bir iki köpek geldi de dağıldılar yani kedi de çete olur. bim kapısında sırayla dişiler bekliyor sanırım küçük mama alıyor insanlar? hayvanlar rahat bakıyorum hamile gibiler. şimdi kediden köpekten korkan hayvan sevgisi veremediğimiz bir nesil de iyi oılmayabilir. benim akvaryumum var evde balık kuş da beslenebilir kocaman köpekler ya da süs köpekleri yerine ama benim ona da bir itirazım yok yine kişi ortam köpek cinsine göre idare ediyorlarsa hayvana eziyet etmiyorlarsa ama savunmuyorum aynı zamanda. dediğim gibi yeşilliğin varsa ben de beslerdim akbaş gibi iç anadolu'nun yöresel cinslerinden. hiçbir şey değilse ortada dolansın bekçi ve benim tanıdığım kedi köpek besleyenler ne yiyorsa hayvana da aynısını veriyorlardı mama mı vardı eskiden? köpeğim olsa zaten mama falan almam. biraz eski kafalıyım bu kedi köpek konusunda ama akvaryumda vitamin özel yem falan alıyorum aynı şey değil ne maliyet ne hayvan farkı bakımından.
konuya gelirsek bu iş bu kadar şaibeli olmasaydı bu kadar gündem haber olmaz köpeği de anında uyuturlardı. husky çocuklara karşı iyidir aşağıdakini ben yazmadım şimdi aratıp buldum husky besleyen vardı alt komşum. bi ezan okununca bıkana kadar ulumasına takılırdım espri onun haricinde şeker gibi cinstir ya dediğim gibi hayalini kuramıyorum ultra şaibeli bu durum.
Genelde buz mavisi gözleriyle korkutucu olsa da, sevgi dolu bir hayvandır. Her köpek gibi dillerinden terlerler. Özgürlüklerine düşkünlükleri ve inatçılığıyla tanınırlar. Bazılarının göz renkleri farklı olabilir. Çocuklara karşı çok hoşgörülüdür. Aslında herkesle iyi geçinir, ama kuş, fare gibi küçük hayvanları avlamak isterler. Yalnız kalırsa sıkılıp evdeki eşyaları kemirebilirler. Gereksiz yere havlamayan bir köpek ırkıdır, ancak uluyabilirler. Sibirya kurtları sıcağı hiç sevmez ve sıcaklarda bunalır. Sıfırın altında 60 derece sıcaklıkta yaşayabilirler.
-
Sene 2000, evde aldım boktan kalite vcd çözünürlüğünde Yeşil Yol izliyorum, adamın kendi köpeğiyle alakalı bir sahnesi vardı o günden sonra
köpeğin yanında çocuk bırakmamayı öğrendim. Evde çocuğum varsa büyüyene kadar hayvan almam, kedim varsa da bebeği yalnız koymam.
-
Sahipli köpek bile, üstelik 8 yıl beraber yaşadığı aileye karşı, böyle vahşice bir şey yapabiliyor. Sokaklarda doğup büyümüş, insanla sosyalleşmemiş, dilenci hayatı yaşamış bir köpek sürüsü ise tamamen tehlike.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X