Adalet diye birşey var. Bu nedenle bir insanın suçunu başkasına atamazsınız. Ama köpeklere uygulanan bir adalet yok. Bu nedenle sokakta köpek olmamalı. Yüzbinde bir olmuş diyorsunuz, mesela seri katiller de yüzbinde bir oluyor ama insanlar buna karşı önlem amaçlı AVM girişlerinde silah kontrolü yapıyorlar. Köpeklerin dişleri silah. Kontrole bile gerek yok direk tehlikeli. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 5 Haziran 2024; 11:49:51 > |
8 yıldır besledikleri köpek, bebeklerini paramparça etti (4. sayfa)
-
-
Kediler güç yetirebildiği tüm canlıların anasını bile ağlatır.
Defalarca güvercin vb zararsız hayvanları zevk için parçaladıklarını gördüm. Bakın yemiyorlar da zevk için parçalıyorlar.
Doğaları bu. Hayvan hayvandır, hayvanlığını yapar. Bu kedilerin kötü olduğunu göstermez, kedininde bir hayvan olduğunu gösterir.
Bebekler kedilerle aynı boyda veya daha büyük olduğu için kedi kolay kolay kendiyle aynı boyda canlıya saldırmaz.
Buna rağmen kedilerin öldürdüğü bebek vakaları dünyada var. Genelde boğarak öldürmüşler.
milliyetÜlke şokta! Kedi 9 aylık bebeği boğarak öldürdühttps://www.milliyet.com.tr/dunya/ulke-sokta-kedi-9-aylik-bebegi-bogarak-oldurdu-6092574www.trthaber.comKedi 2,5 Aylık Bebeği Boğduhttps://www.trthaber.com/haber/dunya/kedi-25-aylik-bebegi-bogdu-66547.htmlZaten aklı olan hiçbir insan kedi veya köpek ile ufacık bebeği aynı evde yaşatmaz.
Sonuçta hayvan bu 5dk.lık bir dalgınlığa bakar herşey.
-
konuyu çarpıtma (whataboutism) taktiği uyguluyorlar. Dediğin gibi dünyada 8 milyar insan var. Bunların içinden suçlular çıkabilir, çıkıyor da. Suçluları adalet sistemi cezalandırıyor. Peki köpekleri kim cezalandıracak. Köpek severlere göre köpekler suçlu değil ve cezalandırılamaz. Suçlu belediye, başka insanlar vs olabilir ama asla ve asla suçlu köpek olamaz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Talihsiz bir olay olmuş bizim ülkemizde de çok fazla saldırı olayı olmaya başladı kontrol altına alınması şart daha da kötü şeyler olmadan
-
sizin mantığınıza göre bütün insanlarında yok olması gerek o zaman 1 canlının yaptığından diğerlerini mesul tutuyorsunuz yorumları okudum. Eminim ki şurada boş adam dolu dünyaya bi çivi çakmamış ama gelmiş köopoklor soylo boule laf konusuyor. ne gareziniz var olm hayvanlara ?
-
Al o zaman
www.trthaber.comKahraman kedi merdivenlerden düşmek üzere olan bebeği kurtardıhttps://www.trthaber.com/haber/dunya/kahraman-kedi-merdivenlerden-dusmek-uzere-olan-bebegi-kurtardi-439910.htmlwww.ntv.com.trSokak kedisi bebeği donmaktan kurtardıhttps://www.ntv.com.tr/yasam/rusya-bu-olayi-konusuyor,Wrxrn52HbEGAdwO6sM22Wgwww.trthaber.comBebeğin hayatını kedi kurtardıhttps://www.trthaber.com/haber/yasam/bebegin-hayatini-kedi-kurtardi-162818.htmlBöyle bire bir örnekler hiçbir şey ifade etmiyor boş yapmayın
-
Hocam söylediğiniz şeyle koyduğunuz haberler arasında herhangi bir bağlam ve alaka yok onu baştan söyleyeyim. Evet kediler küçük ve hareket eden şeylere inanılmaz duyarlılar. Artık avcı içgüdülerinden midir bilmem. Zira kediler oyun oynamayı da sever. Kedi var kedi var. Pek çok kedi besledim ben de. Kedi vardır oynattığında pati atar sinirlendirsen bile kolunu bacağını tırmalamaz, tırnağını çıkarsa da kanatmaz can yakmaz sinirlendirdiğin ve şansını zorladığın hâlde. Kedi vardır oyun oynatırken kolunu bacağını yarıp atacak kadar kendi kaybeder. Bir de hiçbir şeye kılını kıpırdatmayan (cins ev kedileri genellikle ama nadiren sokak kedilerinde de bu oluyor.) Kedi vardır kendi boyu kadar lağım faresi kovalayan, kedi vardır fındık faresiyle oynayan veya fındık faresinden bile korkan veya arkadaş olan. (Evet civcivle, kuşla, fareyle arkadaş takılan yan yana yatan kediler var, yoo cins de değil sokak kedisi) Kediler bu konuda değişik canlılar yani avcı işgüdüleriyle oyun oynamak arasında bir yerlerde çoğu. Biraz oyun istiyor abisi der gibi oldu farkındayım ama hakikaten öyle. Bizim kediler misketle oynardı, bi pati atıyor misket uçuyor bir yere hop misketle dans ediyordu. Veya iple, kalemle filan oynatıyorduk. Zaman zaman ellerimizi de kullanıyorduk cırmık yeme riskini alıp ve hayvan bunun bir canlı olmadığının farkında. Farkında diye düşünüyorum yani. Ya da bazen böyle çıldırıp kendi kendine boş boş koşturuyor, kuduruyor, çok görmüşsünüzdür durduk yere sağa sola koşturup oynayacak bir şey varmış gibi şımarıp hareket eden kedi. Evlerde besleyenler bilir veya dışarda illaki görmüşsündür. Neyse.
Koyduğunuz haberle neden kedinin avcı içgüdüsünün alakası olmadığını söyleyeyim. Haber başlıklarında kedi bebeği boğdu gibi etken bir fiil kullanılmış. Başlığı görünce dedim nasıl boğdu mümkün mü, kedi bebeğin gırlatığını mı ısırdı da öyle mi boğdu. Yok ne kedinin doğasına uyan bir davranış ne de kedi bunu kasıtlı yapabilir. Hayvan kurt değil, kurt büyüklüğünde değil. (Diye büyük ebatlı kedigiller yapabilir onlar zaten vahşi hayvan ve konu dışı) Kediler bebeğin yüzüne oturmuş, havasız kalmasına sebep olmuş. Şimdi birkaç bilgi paylaşalım kediler biraz salak hayvanlardır insan gibi düşünürsek, çok şapşal hayvanlardır 1 IQ filan biraz da bu yüzden komiktirler. Ve aynı zamanda kediler özellikle soğuk havalarda sıcağı sever. Muhtemelen hava soğuktu bu iki haberdeki kediler de bebeğin üstü, yanı, yatağı sıcak diye oraya çıktı, ısınmak için. Ama işte bebeğin yüzüne çıkarsa havasız bırakıp ölümüne sebep olabilir gibi bir düşünce takdir edersin ki 1 IQ'luk hayvandan beklenebilecek bir kasıt bir akıl olamaz. Bunun avcı iç güdüsüyle zaten alakası yok. Hayvan orada bir şey avlamaya ya da öldürmeye çalışmıyor ki. Sıcacık yeri yatağı bulmuş oraya çöküyor. Haberlerin ikisi de kış aylarında yayınlanmış. Olayın gerçekleşme zamanları da yakın tarihlerde olsa gerek. Yani yüksek ihtimalle tam da dediğim gibi gerçekleşti. Bir de böyle şeyler milyonda bir milyarda bir gerçekleşir, genel geçer değildir. Ama evet yine de evde bebek varsa evcil hayvan konusunda dikkat etmek gerekir. Buna katılıyorum.
@Zayıf Batarya Hocam ben de epey kedi besledim. Olmaz ama yine de dikkat etmek gerekir. Hayvan bu anlamaz. Kediler oyun oynarken bazıları kendilerini çok kaybediyor. Yıllar evvel arkadaş bizim kediyi iple oynatırken -o sıra eğilmiştim- kafamın üzerinden geçirdi. Kedi de halitle ipi takip ediyor kafama atlamıştı eşek sıpası. Yüzüm yere bakmasa belki tırnağı yüzüme gelecekti. Belki gözüme. Hadi bu ekstrem örnek. Mesela bizim kediler koltuğun, çekyatın arkasına geçtiğinde çekyatla duvar arasında kediye baktığımda kedi yine oyun-avcı moduna geçiyordu. Bu sefer orada kovaladığı ipin yerinde benim kafam duruyor. Bu tehlikeli oyunu reflekslerime güvenip oynadım ama çok sakat. Yüzüne atlıyor hayvan seni öyle koltuğun arkasından yarım yamalak görünce. Zaten gözlerinden kulaklarından anlıyorsun toplayacağını. O yüzden diyorum hayvan isteyerek yapmaz ama ya kazara olursa... Kediyle oynarken yüzü gözü iyi kollamak gerekir. Yüze nişan almayacak şekilde oyun oynatmak gerekir. Hiç haberini görmedim duymadım böyle bir şeyin yani kedi birinin gözünü çıkardı filan ama ya olursa diye düşünüp önlemek almak gerekir. Söz konusu bebeklerse özellikle. Bebektir anlamaz, çünkü.
Yalnız mesela bazı videolar görüyorum çok görüyorum hatta sosyal medyada. Ebeveynler bebekleriyle kedileri yan yana koyuyor. Bebek anlamıyor kediye pat pat vuruyor veya çiğniyor hayvanı, sinirlendiriyor. Kediyi oyuncak hamur gibi kullanıyor. Bazı kediler aşırı sabırlı rahatsız olsa da hiçbir şey yapmıyor veya sadece miyavlayıp terk ediyor. Bazıları tırnaksız pati atıp miyavlayıp gidiyor. Ama ya daha fazlası olursa. İşte bilinçli ebeveyn olmak gerekir. Çocuğun laftan anlayacağı yaşta ona evcil hayvanların oyuncak olmadığı bilincini aşılayıp çocukla hayvanı o şekilde aynı ortama koymak gerekir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Köpekleri bebekle yan yana bırakanın gram aklı yoktur
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Köpekle bebeği yan yana bırakanlar, cinayete kaza süsü vermiş olabilirler.
-
Köpek cağızın dişlerini fırçalamamışlar bebeklerini yedikten sonra bi de utanmadan ağlıyorlar. Aileye köpeğin dişini fırçalayıp ikinci bir bebek hediye etmedikleri için ağırlaştırılmış müebbet verilmeli.
[O değilde it taparlık moduna girince hayal dünyası sadistik seviyede çok genişliyor onu anladım. Ruh hastası oldukları aşikar]
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1000 yıl sonrası:
Alıntı
metni:Garson! Garson! Ben bi bebek daha alayım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 5 Haziran 2024; 21:56:0 > -
Bebek duzgun beslendigi icin kemikleri oldukca gelismis ve kopegin dislerine zarar vermistir.
Hayvan taparlar derhal bebegin ailesine dava acip itin dislerinin gordugu zarari tanzimini talep etmelidir.
zavallı köpek kim bilir nasıl bir zorbalığa maruz kaldı ki bu duruma geldi.
köpeğin acil psikolojik desteğe ihtiyacı var lütfen köpeğe psikolog atayalım.
bazı canlı düşmanları bu olayı farklı yere çekip köpek düşmanlığı yapacaklar şimdi. yahu siz orada mıydınız? köpek neden saldırmış köpeğe sordunuz mu? ben köpeklerle hep muhabbet ediyorum hiçbir köpek durduk yere saldırmıyor, kendileri söylüyorlar köpekler yahu siz de muhabbet edin onlarla, öfkenizi atın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçen forumda birisi yazmıştı. Bunlar sonuçta hayvan ve içgüdü yazılımı yüklü. Ne olursa olsun bu devreye girerse herkese her şeye saldırır bir köpeğe hiç bir zaman tam olarak güvenemezsiniz demişti. Çok doğru.
aynen. köpek bekçi içgüdüsü ile yaşar yani kendi "sahibi" olan insanın evini korur. ve köpek de uyku sersemi oluyo. köpek anlık olarak bebeğin evin içinden biri olduğunu unutup, yabancı gibi görüp saldırabilir.
geçen sene Kuşadası sahilde gece plajda herkes grup yapmış oturuyor. saat 02 falan. bi köpek geldi bizim dibimize oturdu. bizi sahip belledi yani. sonra yürürken yakınımızdan geçen kişiler olduğunda köpek birden havlayarak kalkıp onları kovalar gibi üstlerine gidiyo ve ardından kuyruk sallayarak yanımıza oturuyo tekrar. ben de köpeği kovaladım ki bizi sahip bellemeyi bıraksın. aynı köpek gitti farklı bi grubun dibine oturdu. gene oradan geçeleri kovalamaya kalktı. sırf denemek için kendim kalkıp oranın yanından geçer gibi yürüdüm, bana da havlayarak ayağa kalktı. sahibine yağ çekiyor "bak seni koruyorum bana yemek ver" diye.
haberdeki köpek de sahibinden yemek almak için evin içinde yabancı gördüğü herşeye saldırma içgüdüsüne sahip.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 6 Haziran 2024; 6:0:19 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bizim burdaki eşsek çobani öldürdü tekmeylen.Eşsekler cok tehlikeli.
ben şunu anlamıyorum neden hayvan besliyorsunuz
-
koçlar her yıl kaç tane çobanı öldürüyor haberi bile yapılmıyor besili bir koç insanı devirdimi o boynuzları balyoz gibi vuruyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Allahtan sokakta başıboş koç, eşek, boğa yok. Tek darbede öldürürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 6 Haziran 2024; 9:37:58 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X