Şimdi Ara

8 Yıllık Sandisk Ultra II 240GB SSD - Değerlerim normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sahip olduğum SSD: SanDisk Ultra II 240GB.

Kullanımda olduğu süre: 8 yıl.

Bana söylenen uygulamayı (as SSD benchmark) indirip test ettim sonuçlarım fotoğraftaki gibidir, değerlerinde bir sıkıntı var mı? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

8 Yıllık Sandisk Ultra II 240GB SSD - Değerlerim normal mi?

NOT : Şu an HD Tune adlı uygulama ile de test ediyorum, sonuçlarda:

+Health kısmında her şey "ok" düzeyinde ve error scan kısmı tamamen yeşil.

• 8 yıl uzun bir süre bugüne kadar da çalışması gayet iyi bu şekilde. Programa göre okuma hızı hala iyi tabi yazma hızı zamanla düşmüş, ama bunlar bu kadar yıla göre normal. Şu an programda ok verdiği için gittiği yere kadar gider bu şekil. Okuma ve yazma hızları bir miktar daha düşer tabi zamanla. Ultra modeli olduğu için daha uzun ömürlü olmuş ssd.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

Yanıt için çok teşekkürler. Bu yaz yeni bir SSD almayı düşünüyorum öneriniz var mıdır?

Sistemim;

+Asus Strix Nvidia GTX970 4GB - (496.49 Installed Driver)

+(2x) 8 GB HyperX RAM

+Intel-i5 6600K 3.8ghz

+Motherboard GIGABYTE Z170-D3H

• @Mnsr6 rica ederim. Kapasite 500 gb olarak seçilirse iyi olur yeterlilik açısından. Yine kaliteli olsun diyorsanız tercihler şunlar olabilir . 1 - Samsung 870 evo 2- Crucial mx 500 3- Sandisk ultra 4- Kingston kc 600 veya Uv 500 serileri iyidir. Kapasite yi kendiniz belirlersiniz artık. 250 gb - 500gb - 1tb modelleri mevcut. Fakat yaz a kadar bunların fiyatları piyasa ve kur yüzünden çok uçar malesef, bütçe olduğunda şimdilerde almanın faydası olur.

• Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

Toplam yazılan veri miktarını merak ediyorum crystal disk info görüntüsünü atarsan iyi olur forum arşivlerinde kalsın 8 yıl uzun bisüre hele ssd yeni yeni türediği yıllarındaki ssd ler sıkıntılıdır çok çabuk bozulur du benim bitane sandisk ssd vardı 60gb 170 lirayamı ne olmıştım 1 yıl sürmedi gitti çöpe o yıllar Windows u kurmuştum......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MamiZone -- 14 Şubat 2022; 23:42:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.