Şimdi Ara

80 k maaşla başka şehirden istanbul'a gidilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya yaşadığım şehirde en fazla 50 veriyorlar ben parasında da değilim de istenilen iş yükü çok fazla oluyor.

Şu an istanbul'da 3-4 ülkede firması olan süper bir yer buldum şansıma oldu valla. Konuştuk toplantı yaptık mülakat sonucu istanbul'a yerleşebileceksiniz tamam dediler ve istenilen iş yükü de tam istediğim gibi süper.

O kadar süper ki firma, kurumsal elit yanı olsun her şey çok güzel görünüyor zaten plazanın girişini görmem yetti.

Ulan napsam bilemiyorum orda yeni bir düzen müzen iş yeri başakşehir'de. Nerde ev tutarım ederim istanbulu'da bilmiyoruz tek başıma yaşamakta bana göre değil iki yumurta kıramam.

Antalya'dan sonra nasıl olur burda ailem de var arkada kalcak gözüm. Hay arkadaş ya şu yaşadığım şehirde olsa ne olur yani.

• İlçesine bağlı İstanbul'un bazı ilçelerinde kiralar normal.

• OptikForm kullanıcısına yanıt

yani iş yeri başakşehir'de ben nerden tutabilirim uyguna valla napcam ya aileme de demedim bir de yutrdışında 4 ülkede yerleri var orlara da gidebilirmişim.

• Antalya'da kalmanı siddet ile oneririm. Dert-tasa sahibi olursun. Hele Antalya'dan sonra. Yapma - etme. Ama sen bilirsin

• 80 k maas güzel bir miktar ama kirada oturucaksın 15-20 arası bir kira gideri olur fatura ulasim derken 5 te onlara gider şu anki maas ile aynı olur hersey eğer kira ödemiyorsan ailenin yanında kalmak daha mantıkli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yurt dışına kaç git, dilini geliştir tecrüben artar ne yapacaksın istanbulda

• cem1907 C kullanıcısına yanıt

kira yok burda. yani aslında bazı çok değerli taşınmazlarımız var. bunlar olunca ömür boyu çalışmama gerek kalmayacak bir durum oluşuyor.

taşınmazlarımızdan birisine hastane teklifi geldi fakat peder reddetti çok uçuk rakam aslında ama arsa fiyatını yarıya kapamak istediler. o yarı fiyatın ne kadar büyük bir değer olduğunu anlayınca insan ister istemez hak veriyor.

ama işin özü antalya'yı da hiç sevmiyorum evet burda bir tane can dostum var çok geziyoruz eğleniyoruz ama sıkıcı bir şehir. yani vasıflı da biriyim boş durmak istemiyorum çalışmak yeni yerler, yeni ülkeler, yeni iş ağları bunları da istiyorum ki bu iş yerinde hepsi var. araştırmak keşfetmek kendimi alanımda daha da geliştirmek bir şeyleri bulmak daha heycan veriyor.

geçen sene çalıştım burda yine alanımla ilgili. hatta iyi bir firmaydı ki bu firmada yaptığım işler referans oldu ondan direkt kabul ettiler fakat hem maaş azdı hem istenilenler o kadar fazlaydı ki 1 sene sonunda istifa ettim tabi ki kadın bir yönetici olması başımda ve mobbingler de etken oldu.

yani oturmak hazır para yemek benlik değil. yani evet hastane olsaydı mesela çalışır mıydım bilemem ama belki kendi iş yerimi kurardım yine bir şeyler yapardım boş oturup para yemek benlik değil bir şeyler meşgale olmalı hayatımda.

evet istanbula eğlenceye gitmiyorum bunun da farkındayım insanı mahveden yutan bir şehir ama şu an alanımla ilgili çalışabileceğim güzel fırsatların olacağı çok nadir buluncak ve güzel yerlerden biri.

bulunduğum durumdaki paradokslar o kadar arada bıraktırıcı ki nasıl bir şey yapcağım konusunda akıl dahi yürütemiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konuda aylık sözde 200k maaş alan ergenleri salla hocam. 80k ile gayet güzel yaşanır. Gidip de 35-40k lık dairede oturmazsan gül gibi de geçinirsin. Bunlara kalsa 200 den aşağısı kurtarmıyor.

• bir tane insan evladı çıkıp da bu adam ne iş yapıyor, hangi meslek bu diye sormayı aqıl edememiş...

• gelmeyin abicim sığmıyoruz istanbula ztn

• Kariyerin icin iyi olacaksa gitmek zorundasin antalyada ekonomi yok beyaz yaka için isinden olursan bir daha is bulamazsin istanbulda kovuldugunun aksamina is bulursun

Meslek ne bu arada?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 80k maaş teklif etmişler de bilmem ne. burası da iyice twitter gibi kolpacı yuvasına döndü

• LastStand L kullanıcısına yanıt

2500 küsür dolar yabancı menşeli bir firma için asgari ücret. Bizim gibi geri kalmış ülkelerdeki vizyonsuzlar için işte inanılmaz oluyor ki onu geçtim hadi ben tekim benim gibi biri için tamam iyi bir para.

Peki çocuklu aileli biri için iyi para diyebilir misin neyin kolpası gören de sanki 5-10 bin dolar arası yazdım sanar. Yani şu an bir maaşa iyi diyebilmek için 100k demek lazım 3 kişilik bir aile için.

• İstanbulda yaşıyorum ben de, Basaksehir kiraları uçuk olmayan bir yer.
    15-25k bandına güzel bir daire kiralarsınız sanırım, duruma göre Antalya'dan iyi bile olabilir finansal gücünüz. (Antalya'yı çok bilmiyorum.)

• Sehoka kullanıcısına yanıt

Antalya'da kira yok hocam valla 20 ye kiralık eşyalı buldum da 1+1 hala napsam bilemiyorum. Sadece kirayla bitse amenna da.

Tek başıma yeni yaşam, aile burda yaşlılar, gözüm arkamda kalacak. Hadi her şeyi geçtim konfor alanı dışındaki yaşamım işe olan performansımı da etkileyebilir. Konfor alanı derken yemek:) Çünkü yemek memek bile etken yani ben bırak yemek yapmayı, yumurta kıramam açken kafam da hiç basmıyor.

ki ayrıca antalya'da ev kiraları istanbul'u aratmıyor çok pahalı burda da. Bilemedim gitti valla allah kahretmesin ki tam böyle düşünürken bizim çok eskiden kalma kooperatifin sonuçlanması için yönetim kuruluna geçmem istendi o da değerli bir yer.

Her şey resmen oyun oynuyor abi bana ya.

• unraveling kullanıcısına yanıt

Benim maalesef iş tecrübem yok, o yüzden iş kısmına yorum yapmam doğru değil.

Diğer saydığınız faktörler tamamen kişiyle alakalı, düşünüp son kararı sizin vermeniz gerek çünkü sonuçlarıyla yüzleşecek olan da sizsiniz.

• Aradaki 30k maaş farkı zaten kiraya gidecek. Ailende ve sevdiklerinden uzak olmak. İstanbul'un stresi, trafiği de cabası.

• unraveling kullanıcısına yanıt
    2500$ herkes disarda kazanamiyor. Asgari ucret 1500$ dir. Iyi para dogrusu, Istanbukda hareketli sehir yeni maceralarda cikabilir karsisina. Antalya cok sicak orda yasamak istemezdim. 2 Hafta tatilde zor kaliyor insan. Klimalar olmasa hic cekilmez.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.