Şimdi Ara

80+ PSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, ben büyük ihtimal vatandan yada sinerjiden toplayacağım. Kasada Zalman R1 olacak. Bunu 600w güç kaynaklı olanını alıcam. Fakat bu psu da heralde 80+ sertifikası yok. Bunun bana ve sisteme bir zararı olurmu ? bana derken elektriğe ve faturasına .

Not : Türkçe kurallarına uymadığınız için 4987451 dakikalık uyarı cezası aldınız. (Beyler anladınız heralde, ben donanımhabere kurban olayım lan)

• quote:

Orijinalden alıntı: master2434

Arkadaşlar, ben büyük ihtimal vatandan yada sinerjiden toplayacağım. Kasada Zalman R1 olacak. Bunu 600w güç kaynaklı olanını alıcam. Fakat bu psu da heralde 80+ sertifikası yok. Bunun bana ve sisteme bir zararı olurmu ? bana derken elektriğe ve faturasına .

Not : Türkçe kurallarına uymadığınız için 4987451 dakikalık uyarı cezası aldınız. (Beyler anladınız heralde, ben donanımhabere kurban olayım lan)

Doğru yerdesin kardeşim.

O kasada ki PSU , çift +12V kanalından toplamda 540W güç verebiliyor , üzerinde yazan değer böyle.Tavsiyem o psu ile birlikte alacaksan watt / performans oranı yüksek ekran kartı kullanman.

Yinede forumda Zalman Z3 Plus ZM600LE ve Zalman R1 ZM600LE modeli kasa kullanan arkadaşlardan bilgi almanı tavsiye ederim.

• Rx 470 veya 480 alacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • master2434 kullanıcısına yanıt
    yeterli
  • 80PLUS DEDEĞİMİZ SERTİFİKA ÖZEL BİR SERTİFİKA PARAYI VEREN ALIYOR AMA BUNUN DERECELERİ VAR BELİRLİ TESTLERİ GEÇMEK ZORUNDASIN
    BU TESTLERİN VE SERTİFİKALARIN TARAFSIZLIĞINA VE GÜVENİRLİĞİNE İNANCIM TAM.
    DURUMA GÖRE STANDART, BRONZ ,SİLVER, GOLD, PLATİNUM, TİTANUM ALIYORLAR.

80PLUS OLMAYIP BU ÖZEL ŞİRKETE PARA VERMEYİP 80PLUSLU POWERLARDAN DAHA İYİ OLAN POWERLAR VAR.
    AMA 80 PLUS OLUP KÖTÜ OLAN POWERDA YOK. EN ALT SERTİFİKA HARİÇ.
    ÖZELLİKLE STANDART VEYA WHİTE OLARAK GEÇEN BEYAZ RENKLİ LOGOSU OLAN 80 PLUS SERTİFİKASI PARAYI VERDİN BOŞ GİTME SERTİFİKASI :)

80 PLUS U VEREN KURULUŞ ADRESİ.
    http://www.plugloadsolutions.com/80pluspowersupplies.aspx

ZALMAN Z3 VE ZALMAN R1 İÇİN DE ZALMAN ZM 600W LE VE ZM 600W LE 2 VAR BU POWER 80PLUS TESTİNE GİRMEMİŞ AMA KALİTELİ OLAN POWERLARDAN.
    TESTE PARA VERİP GİRSELERDİ MALİYETİ ARTARDI AMA KESİNLİKLE BRONZ SERTİFİKA ALIRDI.

ZALMAN Z3 VE R1 PİYASADA TUTULMUŞ OLAN BİRÇOK KİŞİNİN KULLANDIĞI GÜZEL BİR ÜRÜN 600W SİSTEM İÇİN GEREKSİNİM DUYAN
    DONANIMARI ÇOK RAHAT VE GÜVENLE ÇALIŞTIRIR

• metekmete kullanıcısına yanıt
    Çok güzel anlattınız, teşekkür ederim.
  • 40 tl gibi bir fiyat farkı ile o kasaları boş alıp Coolermaster veya Corsairin çok başarılı Psu ları var. Corsairin 550 si ve Coolermasterin B serisi 500 veya 600 wat ürünlerş gayet yeterli.
    Ben R9 380 ile ki o kartlardan daha fazla güç tüketiyor Cooler Master B serisi 80+ 500w kullanıyorum çok rahat yetiyor. Zaten günümüzde kartlar güç tasarrufuna yönelmiş durumda 600w yerine sertifikalı 550 veya 500 tercih edebilirsiniz.
    CoolerMaster b serisi 500w 12v den 450 w veriyor
    Corsair 550 ise 12v den 500 veriyor.
    80+ ın yukarıda sayılmayan bir artısıda daha az güç çekip daha fazla enerji vermesidir.
    Ben packard bell marka pc sindeki Psu su yanan biri olarak sertifikalı ürünleri almaya dikkat ediyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende o kasadan (R1) alacağım ancak neden bronze sertifika dururken psu lu versiyonu alayım ki. 50lira fazla vererek 600-650w lık bulursunuz kasa zaten 190-200tl.
  • SYSOP kullanıcısına yanıt
    Abi yanlış anlamada, valla o cümleden bişey anlayamadım. Boş olarakmı al diyorsunuz yani ?
  • Z3 plus kullanıyorum kasayı boş alıp 80+ bir güç kaynağı almanız daha mantıklı olur.Arada fark edicek en fazla 50 tl ama daha sağlıklı koruma ve daha iyi bir verim elde ediceksiniz ve kafanızda acaba sorusu kalmayacak güç kaynağına dair.
    Z3 plus yanında 500w coolermaster b serisi veya corsair 550 seçmenizi öneririm. 600w gerek yok o sisteme

• Belki ileride bir donanımı yenileyebilirim. Bu yüzden 600ÜW düşündüm. Mesela 2 sene sonra başka bir ekran kartı alabilirim.
    Bende sana diyorum ki AMD ve Nvidia şuan güç tasarrufunda yarışıyor hiçbir problem olmaz 550 corsair al. GTX 1060 lı sistem yükte 280-290 wat tüketiyor düşün yani. Sen 500w sahip olacaksın. Geçti artık o eskidendi AMD de artık güç tüketimi odaklı kartlar çıkarıyor. Bahsettiğim modellerin 600 ve 650 olanlarıda var ki ama emin ol lazım olmayacak sana SLI veya CF yapmayacaksın zaten.
    Ama sen bilirsin ben diyorum ki korumalı verimli bir güç kaynağı al sen dersen ki onu alacağım ne diyim hayırlısı olsun.
    Aynen R1 boş kasa alıp dışarıdan 80+bronze sertifikalı önerilen markalardan birini alırdım demek istedim.
    Böyle yaparsanız hem elektrik tasarrufu yapmış hem de belli kriterlerde değerlendirilen, sertifika alan bi güç kaynağı almış olursunuz ;)
  • min. 80 plus bronze sertifikalı bir psu alın bu devirde verimliliği olmayan psu alınmaz

bu arada aşırı voltaj,yüksek sıcaklık,kısa devre gibi korumaları olmalı buna dikkat edin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.