arkadaşlar elimde 30 cm 800 watt iki adet kolon var fakat bunu çaılıştıracak güçlü bir amfi lazım herhalde bendeki amfi 150 watt ve bunları kaldırmıyo tavsiye edebileceğiniz bir ev amfisi varmı 200 ytl arası ve nerden alabilirim yardımcı olacak arkadaşlar varsa şimdidien çok teşekkürler kolonlar linkte bakarsanız herhald bi,raz yardımcı olur herhalde
Bunları besleyecek bir amfi bile bulsan (ki gerçekten çok güçlü olması gerek) crossover falan lazım.yoksa bass sesler birbirine karışır sesi açınca da diğer hoparlörlerin patlar falan.
Bence evde kullanacaksan bunları elinden çıkarıp hepsi bir arada NAVITECH falan gibi sistemlere bakman daha doğru olacaktır. Bütçen daha iyiyse (500-600 ytl üzeri) markalı sistemlere de geçebilirsin (LG-SAMSUNG_SONY vb)
quote:
Orjinalden alıntı: easwood
arkadaşlar elimde 30 cm 800 watt iki adet kolon var fakat bunu çaılıştıracak güçlü bir amfi lazım herhalde bendeki amfi 150 watt ve bunları kaldırmıyo tavsiye edebileceğiniz bir ev amfisi varmı 200 ytl arası ve nerden alabilirim yardımcı olacak arkadaşlar varsa şimdidien çok teşekkürler kolonlar linkte bakarsanız herhald bi,raz yardımcı olur herhalde
arkadaşım oto hoparlörlerini ev sistemleriyle uyumlu olarak kullanamassın. hoparlörde sıkışma seste zorlanma vede anfide aşırı ısınma olur. elinde olan 4 ohm iki hoparlörü 8 ohm a cıkarsan bile bas seslerde eksiklik oluyor .verim alman cok zor . internette anlatılanlara bakma ben de sürekli takip ediyorum.bi ara sony nin taf 740 diye bir modelini elimde olan oto hoparlörleri için almıştım .aldığım anfide 4 ohm du bendeki oto hoparlörleride 4 ohm du . buna rağmen iyi bir sonuc alamadım vede sattım anfiyi.bağlantıyı da şöyle yapmıştım anfinin a kanalına bir hoparlörü b kanalına bir hoparlörü takdım vede sesi actığımda hoparlörde sıkışma oluyordu vede anfi kısa sürede ısındı .birde şöyle denedim hoparlörlerin bir artı ile birinin eksisini birleştirip diğer boşta olan artı vede eksiyi anfinin a kanalına girdim sonra sesi actığımda sanki 100 vatlık sony anfi 5 vatlık anfiye dönüşmüştü. sesi yarıya getiriyordum ses cıkmıyordu .bence uğraş vede masrafa değmez
peki tavsiye edebileceğiniz bu kolonları kaldırabilcek ev veya araba amfisi varmı
anlaşılan kullanmak istiyorsun.ucuz dersen edison, digiline, harward ya da daha ucuz roadson usa 905-yeni serisi jameson- alabilirsin. sansui SW suruculeri fazla problem çıkartmaz 500Watts amfiyle çalıştırırsın.hadi 600-750Watts olsun.
Uğraşma Araba hoporlörlerini evde kullanırsında ne kadar verim alırsın arkadaşın dediğim gibi ısınır. O kadar verim bekleme 1 tane olsa neysene 2 tane sub. Olmaz diye düşünüyorum.
arkadaşlar yorumlar için teşekürrler ama bu kolonlar hediye geldi bana bi yerden atmak istemem bunları kaldıracak amfi yokmu yani 12 volt dönüştürücü var sadece amfi lazım yani ama hangi amfi kaldırır bunları onu bilmiyorum bu konuda yardım ederseniz sevinirim
yardım edecek kimse yokmu arkadaşlar
O kolonların gerçek(RMS) gücü nedir acaba,800wat olduğunu sanmıyorum.En fazla 200-300wat gibi bişey olması lazım.sana 2 tane 2x100(150)wat oto amfisi lazım. Amfilerin çıkışlarını bridge modda bağlarsan 200(300)wat güç elde edersin.Fakat asıl sorun bunları besleyebilecek güç kaynağı. Amfi başına en az 25-30amperlik güç kaynağı lazım sana,ki hem pahalı hem devasa bişey.Bence sen onları sat git hazır bir wooferli sistem al.
cok doğru masraf vede emeğe değmez .
quote:
Orjinalden alıntı: maystor
O kolonların gerçek(RMS) gücü nedir acaba,800wat olduğunu sanmıyorum.En fazla 200-300wat gibi bişey olması lazım.sana 2 tane 2x100(150)wat oto amfisi lazım. Amfilerin çıkışlarını bridge modda bağlarsan 200(300)wat güç elde edersin.Fakat asıl sorun bunları besleyebilecek güç kaynağı. Amfi başına en az 25-30amperlik güç kaynağı lazım sana,ki hem pahalı hem devasa bişey.Bence sen onları sat git hazır bir wooferli sistem al.
quote:
güzel. hediye gelmiş.kullanmamak olmaz.en azından kullanıp ne olduğunu görmek lazım.bir şeyin hiç bir işe yaramaması, kullanılmaması kadar beni deli eden bir şey yoktur. şöyle piyasadan max. 300; 400Watts oto amplisi alınıp; bir tane 400W PC power supply ya da herhangi 12V. SMPS besleme bulunursa SW sürücüleri rahatlıkla çalıştırmak mumkun.yani yapan var eden var, kullanan var niye olmasın.en güzeli hurdalıktan eski Server kasaları vardır onların güçlü PSU rı alınır kullanılır.
quote:
Orjinalden alıntı: the_cantan
quote:
güzel. hediye gelmiş.kullanmamak olmaz.en azından kullanıp ne olduğunu görmek lazım.bir şeyin hiç bir işe yaramaması, kullanılmaması kadar beni deli eden bir şey yoktur. şöyle piyasadan max. 300; 400Watts oto amplisi alınıp; bir tane 400W PC power supply ya da herhangi 12V. SMPS besleme bulunursa SW sürücüleri rahatlıkla çalıştırmak mumkun.yani yapan var eden var, kullanan var niye olmasın.en güzeli hurdalıktan eski Server kasaları vardır onların güçlü PSU rı alınır kullanılır.
pc power supply oluyomu oluyosa hiç sorun değil kolay high power var kullanırız onu yetmezmi
quote:
Orjinalden alıntı: easwood
quote:
Orjinalden alıntı: the_cantan
quote:
pc power supply oluyomu oluyosa hiç sorun değil kolay high power var kullanırız onu yetmezmi
Olmasına olur da tek kanal 12V@25Amper verebilecek br PSU lazım.Dandik sahtelerden ise amfiyi de subları da eline alırsın,dikkat et derim.
O sublar RMS 100W kadar güce dayanırsa kaliteli bile denebilir kendilerine. 800 inanılmaz bir güçdür.Gerçek 100W veren bir anfi 2Kw lık bir hoparlörü bile besleyebilir.Anfinin hoparlörü kaldıramaması gibi bir durum yoktur.Sadece hoparlör anfinin gücünü karşılayamayabilir.
slm easwood arkadaşım 11 senedir profosyonel seslendirmeyle uğraş vermekteyiz senin o subwoferları evde çalıştırman hiçte zor değil 2+2 ohm 100 watt çıkışlı bir mono blok ev anfisi alman kafidir _ oto anfisi ilede çalışır ama adaptör yani 12 volt beslemen en az 30 amper (ki buda devasal boyutlarda ) olmalı _karar senin. firmamız olarak 2 seçenektede yardımcı olabilirim bütçene göre anfilerimiz mevcut
Aynı Sansuı Sub Ben Evde Kullanıyorum Arabamı Sattımgımdan Dolayı ve Ses Gayet Güzel ve Evde kullanmak o kadar da zor degil amfi ye gelince NAVITECH - CMA-2080, 700 W İKİ KANALLI MONO-STERO PoweR AMPLİFİER kullanıyorum ses gayet güzel tavsiye ederim