Şimdi Ara

8000 TL lik Sistem Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar maksimum 8000 tl lik bir sistem toplamak istiyorum. Sadece kasa bileşenleri olacak şekilde bir sistem tavsiyesi yapar mısınız? Bilgisayarı oyun oynamak için kullanacağım dolayısıyla aşağıda yazdıklarımdan marka önerisi yaparsanız sevinirim.

Anakart
    İşlemci i7
    Ram
    Hdd
    Ssd
    Ekran Kartı Gtx1080Ti
    Kasa
    Sıvı Soğutma
    İşlemci Soğutucusu

• saydıklarını 8000 tl ye sığdırmak zor. ryzen ile toplarsan belki 1080 ti olabilir. tabii ekran da önemli. en azından 144 hz 1080p bir mönitorün yoksa boşa para harcamış olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memişs -- 15 Ağustos 2017; 12:47:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: memişs

saydıklarını 8000 tl ye sığdırmak zor. ryzen ile toplarsan belki 1080 ti olabilir. tabii ekran da önemli. en azından 144 hz 1080p bir mönitorün yoksa boşa para harcamış olursun.

Yani aslına bakarsan sağlam bir anakart olsun işlemci düşük olursa da olur i7 nin düşük işlemcilerinden. Yani yeni çıkacak işlemcileri destekleyecek sokete sahip bir anakart ile i7 olmak kaydı ile uygun işlemci fiyatı düşürebilir. Monitor sıkıntım yok. O zaman şu şekilde yapalım ordan ssd yi de çıkartıyorum Aşağıda yazdıklarım için 8000 tl bütçeli bir sistem öneri istiyim...

Anakart
    İşlemci i7
    Ram
    Ekran Kartı Gtx1080Ti
    Kasa
    Sıvı Soğutma
    İşlemci Soğutucusu
  • büyük ihtimalle yeni çıkan i7 işlemciler eski anakartlarla uyumlu olmayacak. illa intel sistem kuracağım diyorsanız 8. nesili beklemenizde fayda var. yada r7 1700 ile önü açık bir sistem toplayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: memişs

büyük ihtimalle yeni çıkan i7 işlemciler eski anakartlarla uyumlu olmayacak. illa intel sistem kuracağım diyorsanız 8. nesili beklemenizde fayda var. yada r7 1700 ile önü açık bir sistem toplayabilirsiniz.

Açıkçası daha önce Amd kullandım ilk aldığımda tamam iyi ama biraz süre geçtikten sonra çeşitli programlara update geldikten sonra beni çok zorladı amd açıkçası biraz ön yargılı mıyım bilmiyorum ama amd konusunda tereddütlerim var tabi fiyat olarak bakıcam şimdi i7 li bir sistem topluyorum birde r7 li bir sistem toplıcam sonra kıyaslama yapmanızı isterim burdan...
  • Yeni çıkacak vega+ryzen combosu yapın.
  • mönitör dahil

• 8. nesili bekleyin. Şimdi alacaksan:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FDA1336A -- 15 Ağustos 2017; 22:22:32 >
  • Reklamlara aldanıp AMD Ryzen sakın ama sakın alma. AMD reklam işine iyi para yatırdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TulparHAN

Reklamlara aldanıp AMD Ryzen sakın ama sakın alma. AMD reklam işine iyi para yatırdı.

Ryzenler kötü olmamakla beraber kesinlikle çok güçlü PR çalışması var.
    Realiteye baktığımızda Ryzen de donma takılma tekleme konularından geçilmiyor forum. Renderle hiç işi olmayıp 1700 almış ve geleceğe dönük en mantıklı oyun işlemcisi tercihini yaptığını zannedenler de çok.
    Direkt olarak kötülemek istemem ancak çok yeni bir platform ve bence oturmasını beklemek de fayda var.
  • INTEL Core i7-7700K -- 1475tl
    http://www.eksenbilgisayar.com/intel-core-i7-7700k-up-to-4.50-ghz-lga1151-islemci-7.nesil

MSI Z270 PC MATE - LGA1151 DDR4 Anakart -- 545tl
    http://www.eksenbilgisayar.com/msi-z270-pc-mate----lga1151-ddr4-anakart

Adata DDR4 16GB(2x8GB) 3200MHz XPG GOLD Ram -- 635tl
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/adata-ddr4-16gb-2x8gb-3200mhz-xpg-gold-ram-ax4u320038g16-dgz.html

SEAGATE Barracuda ST1000DM010, 3.5", 1 TB, 64 MB -- 215tl
    http://www.eksenbilgisayar.com/seagate-barracuda-st1000dm010-3.5-1-tb-64-mb-7200rpm-sata-hard-disk-drive-

GIGABYTE GeForce GTX 1080 WINDFORCE OC 8G -- 2750tl
    http://www.eksenbilgisayar.com/gigabyte-gtx-1080-windforce-oc-8g-8gb-gddr5x-ekran-karti

Thermaltake Versa N26 650W USB 3.0 Pencereli Kasa -- 435tl

COOLER MASTER Seidon 240V (Su soğutma) CPU Soğutucusu 240mm radyatör -- 390tl
    http://www.eksenbilgisayar.com/cooler-master-seidon-240v-su-sogutma-cpu-sogutucusu-240mm-radyator

SAMSUNG MZ-N5E250BW 850 EVO 250GB SSD M.2 540-500MB/s SSD sabitdisk -- 420tl
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=7468

• imzamda yazan sistemi alabilirsiniz. Fakat 9-10 binlere çıkabilir. (Monitör hariç)

Sıvı soğutma alınacaksa corsair h100i yada 110i alınabilir. (imzamda yazmıyormuş İşlemci soğutucu olarak Noctua NHu14s var bnde. Oldukça sessiz ve Sıvı soğutmalar kadar performanslı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shinra- -- 16 Ağustos 2017; 12:13:28 >
  • Chillout C kullanıcısına yanıt
    Ryzen kesinlikle alınmaz çok büyük bir reklam çalişması var hiç bir yerde kötü bir inceleme yok.İntel den şaşmayın. Ben de 10 bin tl lik sistem toplayacağım.AMD Sponsorum olsaydı tabiki bende Ryzen toplardım.Ryzen toplayan youtuberlerin %80'ine AMD Sponsor oluyor.Kendi cebimden şahsen AMD bir işlemciye para vermem.
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Ben öyle o kadarına sponsor olduğunu sanmıyorum. Bazıları etrafta ve sağda-solda yazılanlara bakıp almıştır. Sonuçta fiyat olarak uygun işlemciler. Ve f/p sistemi toplanıyor. Yalnız bugün bile neredeyse bütün yabancı inceleme siteleri tüm Ryzen işlemcileri övmüş ve yere göğe sığdıramamıştır. Ayrıca ellerinde Ryzen 3,5,7 serisi işlemciler ve de Ryzen Threadripper işlemciler ve sistemler olmasına rağmen yaptıkları her ekran kartı vs. incelemelerinde kullanılan hep Intel işlemciler oldu. Bu siteler Amd Rx Vega 56 ve 64 ekran kartlarını test eder iken bile hep Intel işlemci kullandılar. İncelemelerde X99, X299, Skylake(i7-6700K) ve Kabylake(i7-7700K) kullanılmış. Hatta bazıları Ryzen 1950X incelemelerinde i9-7900X'i gömdü ve 1950X'i epey yücelttiler. "Oyunsa oyun, işlemse işlem" diyen siteler vardı. Fakat i9-7900X ile test eden siteler de var. i7-7820X ile test eden siteler de. Ne kadar ironik değil mi? Belki Amd'nin kendisi bile kendi Vega ekran kartlarını test ederken Intel işlemci kullanmış olabilir. Zira ekran kartı tanıtımı yapıyor ve insanlara ekran kartlarının oyunlarda alabileceği maksimum değerleri göstermek isteyecekti. Bu gayet doğal bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 16 Ağustos 2017; 13:08:20 >

• Evet ryzen inteli tek çekirdekte yakalayamadı ama diğer islemci serilerine baktığımızda intele en yakın performansı gösterdi. Aynı zamanda fiyat/çekirdek performansi inteli ikiye katladı.

Ve bence her segmentte ryzen tam bir f/p işlemcisidir. Tabii diyorsanız bana 2 yıl oyunlarda maksimum fps veren bir işlemci lazım, tartışmasız 7700k dır. Ama soket güvencesi ile, çekirdek sayısı ile ryzen parasını iyi degerlendirmek isteyenlerin işlemcisidir.
  • Her zamanki gibi amd nin yükselişini yediremeyenler tunemis buraya . Aynısını rx serisi ilk çıktığında da yapmışlardı. Ryzen serisinin hiçbir sorunu yoktur kardeşim istediğin gibi alabilirsin. Kısa bir süre sonra sana bir sistem kurup atacağım
  • 8000 TL lik Sistem Tavsiyesi
  • Hocam artan parayla sıvı soğutma olarak coolermaster seidon 240v alabilirsiniz. Ve eğer isterseniz ryzen 7 1700x yapabilirsiniz işlemciyi(yapmanızı şiddetle tavsiye ederim ben bütçeyi gecmiyim diye 1600x koymuştum ama geçmeyi bırakın para arttı :))
  • dostum sistemini begendim bende bu şekilde yaptım daha uyguna geldi şimdi atıcam ss inin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.