Şimdi Ara

8051'den Bilgisayara Veri Gönderme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben 8051 den bilgisayara veri göndereceğim. Bilgisayarda C# kullanacağım ancak bir türlü yapamadım.

if (!Port.IsOpen) Port.Open();
    string i = Port.ReadLine();

textBox1.Text = i;
    Port.Close();

Bu komutları kullanıyorum ama bir türlü alamadım veriyi. Daha önceden yapan veya bilgisi olan varsa yardınlarını bekliyorum.

• bana program garip geldi handle bile almıyorsun. en azından port adresi, baud rate gibi değişkenleri girmen gerek diye düşünüyorum. neye göre haberleşildiği belli değil...
  • Ben acemiyim zaten biraz bu seri port hakkında bilgi verebilir misin. mikroişlemciyle bilgisayarı nasıl konuşturacağım.
  • C dilini fazla bilmiyorum ama seriporttan veri gönderme işlemi " printf " komutu kullanılarak yapılıyor.Örnek bir program aşağıda var, bu program PRINTF ile belirtilen stringi seri porttan yazdırıyor.

#include <89c51rd2.H>	// işlemci başlık dosyası 
    #include <stdio.h> // C dili başlık dosyası

void main (void)
    {
    SCON=0x40; // 8 bit uart modu
    TMOD=0x20; // Z/S 1 için 8 bit otomatik yükleme modu
    TH1=0xF3; // yaklaşık 2400 bit/s(12 Mhz)
    TR1=1; // Z/S'i çalıştır.
    TI=1; // gönderilmeye hazır
    while(1)
    { // Bilginin gönderilmesi
    printf("Seri kanaldan karakter gonderme\n");
    }
    }

• iyi bir kitap tavsiye edeyim papatya yayınları 8051 uygulamaları ....seri haberleşme ve diğer uygulamaları bulabilirsinnn...kitabın sitesi 8051turk.com du galiba....
  • Seri porttan yazdırmıycak
    Seri porttan alıcak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bilgisayarla rs232 üzerinden haberleşen mikroişlemcili devrelerde hep max232 entegresini görüyorum, merak ettiğimden soruyorum bu entegrenin görevi nedir? datasheetine baktığımda giriş Rin ve çıkış Rout arasında örneğin inverter benzeri bir devre elemanı var.
    soruyu soran arkadaş mahzur görür umarım ,sorusuna kaynak yapmış oldum:)
  • rs232 protokolünde "1" ve "0" bilgileri +-12V ile temsil edilir.Mikroişlemcide ise 0 ve 5V..max232 bu her iki seviyeyi çift yönlü birbirine çevirir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknoboy

Seri porttan yazdırmıycak
    Seri porttan alıcak

bu program Bilgisayar için değil Mikrocontroller için yazıldı.Onun için datayı 8051 in seri portundan
    yazdırıyor, bilgisayar portundan alıyor.
  • ya arkadaşlar bu işlemlerle ilgili bilgi lazım çok acil olarak yardım edin lütfen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.