İ10'da 2020 yılından itibaren 1200 cc otomatikleri 5 ileri amt şanzıman olarak satılıyor. |
84 bg arabanın 140 bg arabadan fazla yakması (2. sayfa)
-
-
Evet küçük araç fakat gitmiyor diye bir durum yok. Atmosferik motor 1200 cc amt şanzıman kombinasyonu ile yine iyi gidiyor. Şehir içi kullanımı rahat. Avm otoparklarında her yere sığıyor.
Atmosferiklerin alt devirleri cansız. 50-55 km hızda 5. vitese atmışken turbo motorlu araç gibi birden hızlanmasını beklemek doğru olmaz. Keza 1.0 turbo motor atikliği de olmaz. Ara hızlanmalar 3000 devir ve sonrasında oluyor. Yüksek vites düşük devirde kaldığımda manuele çekip seri şekilde hızlanabiliyorum. Tabi tüketim de artıyor. Rampa çıkarken de alt vitesin yetersiz, üst vitesin de gereksiz olduğu durumlarda amt şanzıman sebebiyle alt viteste kalmak gerektiğinden devir yükselir ve yine tüketim artar. Top speed olarak 170-175 civarını gördüm, üzerini denemedim. Zaten o yüksek hızlar için yapılmış bir araç değil.
Aynı kasanın 1.0 T-gdi 3 silindirli N line donanımı da var. Çok da güzel kaçıyor. Ama bu araç sadece ihracata gidiyor. İç piyasada satışı yok.
-
Biliyorum o zaman ibiza ve swift de bakmıştık, swift'de özellikle temsilci arkadaşın dediği araç dizel sadece depoya benzin pompası takıyorsun gibi düşün demişti :) çok hafif bir araç zaten..
-
Picanto ile aynı kombinasyon mu? Picanto amt kesinlikle az yakan bir araç.
Eğer bahsedilen araç amt ise yokuş in çık güzergah veya çok kötü kullanılıyordur.. 218i Bmwden aynı koşullarda daha fazla yakması olası değil. o arabada normal yollarda 9-10 litre yakacak potansiyel bile yok.
-
Normal hocam. Atmosferik + tam otomatik yakıyor malesef. Bizde de Corsa D var. Aynı durum.
-
araç atmosferik, ve istanbul gibi bol yokuşlu yolu düzeni olmayan bir yerde hareket ediyorsanız aracın 7.5 - 11.5LT gibi tamamen aracın tam gaz- tam fren kullanımı ile 10LT 'ler yakması çok normal
marka veya araç ile ilgili farketmez...
bu araçlar atmosferik olup istanbul içinde hengamede trafikli yokuşlu dur kalk zamanında tecrübe ettiklerim, çok dikkat edilirse çoğu 5.5-6.5LT'lere kadar düşerdi uzun yolda
99 Clio RTE 4 ileri otomatik 10-11LT
01 Punto 1.8 HGT 6 ileri 11-14LT
01 BMW E46 320i AT 19Jant 13LT
05 Mazda 3 4 ileri otomatik 11.5-12LT
05 Corolla 1.8 TS 6 ileri 9.5-13LT
08 Suzuki Swift 1.5 AT 11-13LT
09 Colt 1.3 6 ileri AMT 9.5LT
16 Hyundai i10 1.2 MPI AT 7.8-11LT (1 ay kadar kullandım havuz aracı ve uzun yolda 5.4 lere kadar düşer ama şehir içi dur kalk trafik 9-10LT'ler)
-
Bazı kadınlar tüketim odaklı kullanmıyor. Yola çıkacak mesela, 500 metre ileride araba var, onun geçmesini bekliyor. Ya da dur kalk vs aşırı derecede gaz fren yapıyor. Dik bir iniş var mesela, fren yaparak yavaş iniyor çıkarken gaza basıyor.
Bu tarz sürüş tüketimi çok arttırır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mevcut Picanto ile mevcut i10 aynı motor ve şanzımana sahip. Konu sahibi arkadaş model yılından bahsetmemiş fakat 84 beygir dediği için 2020 ve üstü olur. 2019 ve öncesi olan ikinci nesil versiyonu 1,2 motorlusu 4 ileri ve 87 beygir olarak geçiyor.
-
Arabanın ağırlığı ve motorun Torku gücü büyük etken ve otomatik şanzıman cinside
Uzun yolda 3500 CC v6 araba ile 1.6 motor aynı yakıtı yakıyor şimdi biri 250 HP biri 100 HP sizin hesaba göre
Hyundai i20 1.4 otomatiklerine hasta bizim millet ama oda çok yakar 4 ileri eski tip şanzıman ve 1.4 atmosferik 1990 teknolojisi ile
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8D107F370 -- 9 Ağustos 2023; 12:32:50 >
Kimse hasta değil aslında, fiyatı hem sıfırda çok uygundu, hem de ikinci elde uygun kalıyor o şanzıman sayesinde.. adam bakıyor hanımı çok yol da yapmıyorsa alıp geçiyor aracı. lpg'ye de uyuyor, robotizeler gibi hoplatmıyor da akıp gidiyor.. ama teknolojiler antika. tamamen ödünleşme meselesi.
Zibil gibi ortalıkta gezen beyaz 1.4 90hp tam otomatik Corsalarda öyle.. hiç biri 1.0 Tsı Dsg'li Vag aracı gibi değil, çok geride teknoloji olarak ama fiyat da mukayese edilemeceyek kadar aşağıda kalıyordu. cazip geliyor insanlara.
-
1.2 84beygir
800km dir kullanıyorum ve ortalama 6.5litre
Araç dur-kalk sevmiyor, yokuşlarda fazla yakıyor
9-10litrelere ulaşmak çok kolay bu araç için 5nci vitese geçene kadar anlık tüketimi çok fazla gösteriyor
i20 den önce aynı araçtan vardı. Çok kısa mesafelerde kullanılmasına rağmen 6.8 - 7.8 arasında yakıyordu. Hava sıcaklığı ve yakıtın alındığı istasyona göre bu arada oynuyordu genelde ama hiç 9 lu rakamları görmemiştik. Şu anda hanımın kullandığı i20 de bile hiç o rakamı görmedik doğrusu.
-
Cok rahat gorebilir bence. i10 ile kia ayni mpi motoru kullanir, bende 2020 ekim cikisli 1.0amt picanto 6000km de toplam ortalama yakit tuketimi 6.1 lt/100km. gunde 5km gidis 5km gelis yapiyor. e5 yanyolda biraz dur kalkli kullaniliyor. Arac kesinlikle dur kalk ve yokus sevmez cok rahat trafikte 9lt gorebilirsiniz. Ayaginizi gazdan hep cekerek cok sakin kullanmaniz gerekir. Eger besiktas gibi trafikli yokus yerlerde 8-9 lt cok rahat gorulur. Zaten arac kalista 7.5-8 lt ile kalkiyor. du yolda trafiksiz mesela e5de 30km kadar yol giderseniz 3.5lt ortalama gorebilirsiniz ama trafik ve yokus dur kalkta cok yuksek deger gorurusnuz. aracin tuketim araligi cok genis ve aninda degisiyor. 2. bakimda yagi 5w30dan 0w20 ye degistirdim yinede fark etmedi. gerci ben ilk aldigimda tatli motor hiriltisi ilk servis bakiminda yagi kalinlastirdiklarina inandigim icin degistirdim ama eski sesi yok malesef . tuketimde pozitif etki etmedi. yada benim aracimda bir sıkınti var.
@DoğanGörünümlüToros
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joje -- 10 Eylül 2023; 13:0:37 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Araçta çok net şekilde sorun var gidin baktırın. 1.2 84hp i10 nasıl oluyor da 9.5 litre yakıyor ? Normal diyenler ömründe araba kullanmamış herhalde.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sakin ol bakıyim yarbayy elindeki klavyeyi yavaşca yere bırakk!!
Hayatında kaç defa elinde farklı araç geçti merak ettim😂
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Moov ve tiktak sağolsun sayısız farklı araç kullandım. Hepsini de kullanmadan önce tripmetreyi sıfırlardım ki ne kadar yakıyor diye . O yüzden ya arkadaşın kız arkadaşı sakin falan kullanmıyor yada arabada sorun var :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
1.33 Atmosferik Manuel 2015 Toyota Corolla Life
1.0 Tce Otomatik 2021 Clio'dan 1lt daha az yakıyor. Küçücük clio dersin. Ne kadar dikkat edersen et fazla yakıyordu.
Turbolu küçük hacimli araç da alınmaz. İn çıklı yollar için her türlü yüksek hacim, hatta mümkünse dizel.
1.0 mpi kia picanto 67bg var kardesimde 2021 model yari otomatik sehir ici 6.5 ltlerde geziyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_aTRa_X -- 10 Eylül 2023; 19:45:29 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Benzinli atmosferik hyundai i20 4 ileri otomatik kiralamıştım. Düşman başına
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X