Şimdi Ara

84 bg arabanın 140 bg arabadan fazla yakması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
2.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 218i kullanıyorum 1.5 lt 140 hp motoru var genelde performanslı kullanıyorum aldığımdan beri 13 bin km olmuş ortalaması 7,8. Kız arkadasımda i10 1.2 otomatik var 84 hp çok sakin kullanır 100 ü pek geçmez bugün kurcalarken bi baktım 9.5 lt ortalama son 2700 km nin, yarı depo benzinde 220 km menzil gösteriyor. Bakımı yapalı 2-3 bin km oldu lastikler yeni değişti. Arabada bi sıkıntı mı var yoksa normal mi?

Normal ise o halde çok mantıksız değil mi böyle küçük araçlar düşük tüketim için.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• düşük hacim, atmosferik motor, düşük oranlı tam otomatik şanzıman vs.

max. yakıt tüketimi için bütün şartlar sağlanmış durumda araçta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanılan güzergah, ortalama hız, trafik yoğunluğu, yokuş olup olmadığı gibi pek çok etkeni bilmek lazım. İki araçta atynı yolda, aynı mesafe, aynı trafik yoğunluğu, aynı ortalama hız ile kullanılmışsa bu kıyas anlam kazanır ancak

• Normal değerler araçta herhangi bir sorun yok.

Basitçe mantık şu İ10da ki motor çok güçsüz haliyle gitmek için daha fazla yakıt harcıyor.

• Ya kız arkadaşınızın kullanımında bir sıkıntı var ya da gittiği güzergahta. Kısa mesafe gidiyorsa, sürekli dur-kalk yapıyorsa, güzergah çoğunlukla rampalı ise ancak bu yüksek tüketimlere ulaşır.

16000 km'dir i10 kullanıyorum. Bunun 12000 km'si (belki de daha fazlası) şehir içi İstanbul trafiği ve tüketim 7,5-8 civarında.

Şehir dışında 130 km hızlarda klima açık 6,5 ile gidiyorum.

• ilhdmr kullanıcısına yanıt
    Aynı güzergahta kullanıyoruz tam olarak, evler işler aynı yerde yokuşlu ve trafikli bi yer. HŞehir dışına çıkınca benimkiyle gidiyoruz ama benimki zaten şehir dışında daha çok yakıyor ortalama artıyor otoyolda.

• Mythology kullanıcısına yanıt
    Valla ben de anlamadım hocam hem küçücük araba hem gitmiyor hem bağırıyor ama yakıta gelince içiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bizim türk ustalar eline aldımi daha fazla bile yakar. Ülkede eğitim yokki önüne gelen ustalik belgesinaliyor

• Kadın şoför farkı olabilir. Aynı aracı aynı güzergahta aynı hızlarda maksimum ortalama 7 ile kullanabilirim.

• 1.33 aurisin son 1 yıl tüketimi 5.9, 2.0 4*4 mazda cx5 in son 1.5 yıl tüketimi 7.9.

• atmosferikse normal yakmış arabada bi sıkıntı yok.

motor 1.2 miş dikkat etmedim sanki bi tık fazla gibi .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crow in cornfield -- 8 Ağustos 2023; 18:58:55 >
  • Eski çağ atmosferik motor ve eski çağ otomatik şanzıman. Yakıt tüketimi o araca göre normal. Dikkatli kullanan birisi bile 8 ve üzeri yaktırır o araca zaten. Otomatik olduğu için çok da dikkatli kullanma imkanı olmuyor zaten.

• arabada sıkıntı yok, google 'dan harcama verilerine baksan nOrmal olduğunu görecektin. ayrıca beygire göre yakıt yakmıyor, motor teknolojisine göre değişir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yoğun bir yerde , yokuşta varsa ortalama hız 20 km nin altındaysa benzinli araç 10 litre yakar. 1.2 2020 model corsayla yoğun ve yokuşlu kullanımda şehir içi 10 litreleri görüyorum. Bunlara şaşırmayın, benzinli araç şehir içi yoğun kullanımı sevmez.

• Beygir gücü düzeyi yakıt tüketiminde pek belirleyici bir kriter değildir, eskiden motorlar şanzımanlar daha homojen iken olabilir (düz vites-karbüratör atmosferik) ama şimdi çok varyant var.

En önemli kayıp antika 4 ileri otomatik şanzımanı o aracın.. düşük torkun da etkisiyle aracı yürütmek için sürekli tork konvertörünün sazı eline alması. yani şanzımanın kaçırması. görece eski nesil bir motor, belki fazla trafik kullanımı normal böyle sonuçlar.

ama dediğim gibi asıl konu şanzıman. o araç manuel olsa kafadan 2 litre sil o tüketimden..

o arabanın fiyatını böyle uygun yapan, şehirde kullanımını da böyle akıcı ve rahat yapan da o antika şanzımanın minimal maliyeti.. 7 ileri dct koysalar i20 fiyatına yaklaşır bu sefer de elinde kalır araba.

atmosferik olmasıyla da kesinlikle hiç bir ilgisi yok. şu an kullandığım 95 beygir 301 düz vites dizel 5.1 litre yakıyor. eşimin 125 beygir cvt Yaris'i 5.6-5.8 arası yakıyordu birebir aynı yol.. hatta swift 1.2 araçlar daha bile az diye biliyorum. deli az yakan atmosferik motorlar var. önemli olan kasa-motor uyumu ve teknoloji..

• Yüksek hp tüketimle alakalı değil.

Hacim, şanzıman en büyük etkenler.

Japon araçlarının istisnasız hepsi çevre düşmanı verimsiz motorlar ve kombinasyonlar üretiyor. Şaşırılacak bir durum yok.

Hoş Japon diye genellemek de doğru değil.

0.9 Clio E300d'den fazla yakıyor.

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

Bizim swiftin eşim kullandığı halde ankarada 5.0lt ortalaması var. Düz yolda 1500 devirin altında gidiyor genelde sabit hızda. Sırf bu yüzden aracı değiştiremiyorum, düşük yakıt, düşük mtv, düşük bakım giderleri + sorunsuzluk. 0-100 de 11sn neredeyse tsi polo ile aynı

Eski aracı da 4 ileri i10 du, 2009 modeldi sanırım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 8 Ağustos 2023; 20:59:40 >
  • 1.0 80 hp atmosferik manuel ibizam 4.8L/100km gösteriyor, karma tüketim. Zaten şehir dışında daha fazla yakıyor  

• 93 şahin kullanırken arkadaşın X5 ile yakıt tüketimim aynıydı.

• O arabaya 9lt yaktırmak özel bir yetenek ister,araçta ya sorun var ya da 2-3kmlik çok kısa sürüşlerde kullanılıyor

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.