Şimdi Ara

850 EVO SSD SATA3 PROBLEMİ 100 PUANLIK UZMAN SORUSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • EVET ARKADAŞLAR SİZLERE TAM BİR UZMAN SORUSU 100 PUAN DEĞERİNDE ÇÖZÜMÜ BULANA YEMEK(ANKARADA OLAN ARKADAŞA SORUNUMU ÇÖZERSE GERÇEKTEN YEMEK ISMARLARIM )

KONUYLA BAĞLANTILI BİR BAŞKA KONUNDA LİNKİNİ VERİYİM
    http://forum.donanimhaber.com/m_101450682/tm.htm

Şimdi ben bu konuyla alakalı YUKARIDAKİ LİNKDE ssd test sonuçlarını ve bilgisayarımın özelliklerini paylaştım.
    Burda asıl problemim samsung magician yazılımı ile yaptığım testlerde ve yazılmın bazı özelliklerinde.
    Ben mevcut hdd klonlayarak ssd ye gönderdim. sonra ssd mi bilgisayarıma taktım. Bundan önce bilgisayarımın sata portunun sata3 6g/sn olup olmadığını araştırdım. ve bir sitede işlemcinizin kodu Intel® Core™ i5 İşlemci 3230M sonundaki rakam 4 haneli ise sata3 değilse 420 gibi bir rakam varsa sata2 olduğunu öğrendim. Ve bilgisayarımın sata3 6g/sn desteklediğine kanaat getirdim. SDD mi bilgisayarıma takdım testlere başladım. test değerlerim biraz düşük çıktı. Sonradan farkına vardığım olay. Samsung magician yazılımında sol tarafdaki disk drive tıkladıgımda gelen ekranın altında SATA İnterface yazısının altında sata 6gb/s(Sata3) not available yazdığını gördüm. Ve bunu araştırdığımda forumda bir arkadaşın (fersefi2) başınada aynı şey geldiğini öğrendim ve onun geçici bir çözümünü denedim. Bu çözüm bilgisayar açıldıktan sonra uyku moduna alıp tekrar bilgisayarı uyandırmak. Sonra magician programına girdiğimde; SATA 6Gb/s (Sata3) connected yazdığını yani ssd sata3 6 gb olarak bağlandığını gördüm ve magician programı ile test edip (rapıd mod kapalı) aşağıdaki sonuçları aldım.Nitekim sata 3 olmasa bu sonuçları alamazdım okuma ve yazma 250 lerde kalırdı. Tamam buraya kadar yine bir sıkıntı yok.Sonra ssd geri iade için bilgisayarımdan söküp orjinal hdd sini taktım.Ve biraz zaman geçnce aklıma takıl bende google araştırırken chip sitesinde yayınladığı bir makale okudum. Makale şöyle

Windows'u yeniden yüklemek her zaman uğraştırıcı olmuştur fakat söz konusu SSD olunca, tüm uğraşlar karşılığını veriyor.

SSD'ye geçiş sistemi hızlandırmanın ilk adımı, fakat sisteminizin diğer bileşenleri darboğaz yaratacak kadar eskiyse HDD-SSD değişimi pek de bir fark yaratmayacaktır. Sisteminizin SSD'ye geçişe elverişli olup olmadığını anlamak için ücretsiz SiSoft Sandra Lite programını kullanabilirsiniz. Günümüzde SSD'lerin çoğu SATA-600 arayüzünü kullanıyor. Bu yüzden sisteminizin SATA-600 (SATA III olarak da bilinir) bağlantı noktasını destekleyip desteklemediğini kontrol etmenizde fayda var. Daha eski sürüm bağlantı noktaları hem darboğaz oluşturabilir hem de garip uyumluluk sorunlarına yol açabilir.

SiSoft Sandra Lite aracını açın ve "Hardware" sekmesinin altında "Mainboard" kutusuna tıklayın. Program sistemi tararken fare ve klavyenizin donması normaldir. Açılan pencerede "Disk Controller" bölümünü bulun ve "Maximum SATA Mode" değerini kontrol edin. Eğer burada "G2 / SATA300 yazıyorsa bilgisayarınız SSD için uygun değil demektir. Eğer "G3 / SATA600" yazıyorsa bağlantı noktanız SSD destekliyor demektir. Ayrıca işlemcinizin de çok çekirdekli olmasını tavsiye ediyoruz, bunu da Sanda'da "Processors" kutucuğuna tıklayarak görebilirsiniz, "Cores per Processor" değerinin en az "2 Units" olması gerekiyor.

Eski bilgisayarlarda SSD'ye geçmek fazla fark yaratmayacaktır, hatta uyumluluk sorunlarına yol açabilir.

Bende bu makalede ismi geçen SiSoft Sandra Lite yazılımını indirdim. Ve dediği gibi sata portumun desteklediği ara birimi kontrol ettim veeeeee işde sonuç. Maximum sata mode G2/SATA 300 yazdığını gördüm. Bu durumda makalede yazanana göre benim bilgisayarım ssd desteklemiyor. Peki ssd yi desteklemiyorsa magician programı neden sata3 olarak görüyor(uyku moduna alıp tekrar acdıgımda) Ayrıca neden testlerde 500 civarı okuma yazma alıyorum sata2 bu mümkün değil. Şimdi gelelim can alıcı konumuza BU DURUMDA BİLGİSAYARIMDA MI BİR SIKINTI VAR. VARSA BU SIKINTI YAZILIMSAL MI DONANIMSAL MI? SİSTEMİMDE VİRÜSLER BÜYÜK İHTİMAL MEVCUTTUR.
    EVET ARKADAŞLAR ŞİMDİ SİZLERDEN UZMAN GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUM .

BİRDE YÖNETİCİNİN İZNİ OLURSA BU KONUYU FARKLI BİR BAŞLIK ALTINDA YENİDEN AÇACAĞIMI BİLDİRİRİM. NE KADAR FAZLA KİŞİNİN GÖRÜŞÜNÜ ALIRSAM CÖZÜMÜ OKADAR KOLAY BULURUM.

• Problemine pek bir yorum getiremedim sandy ve ivy bridge olup sata 3 destekleyen laptop sayısı pek fazla değil...

Fakat eski sisteme ssd takmayın olayı külyen yalan core 2 duo laptoptan tut pentium 4 makineye eğer bios AHCI mod destekliyorsa ssd alıyorum aldırıyorum 1 tane şikayet duymadım ve hertürlü hdd'den fazla performans alırsın he ne olur fazla para harcamazsın sandisk standard falan alır geçersin olup biter ama kingston v300 dahi kullansan hdd'den sonra o farkı hissediyorsun tonla makinede kullandım kendi laptopumda kullanıyorum söylediğin şey saçmalıktan başka bişey değil... traş bu işler biosunda AHCI varsa git al olmasa bile al ucuzundan kullan en kötü bikaç sene ömründen yersin ssdnin yine kullanırsın çatır çatır...

Edit:Sata3 olan bilgisayarımda şuan 840 evo kullanıyorum 1 ay önce anakartımı garantiye yolladığım için eski core duo laptopuma taktım günlük kullanımda bikaç saniye dışında farkını hissetmiyorsun geçtim kendi bilgisayarımı webde gezinirken bana aratmadı eski core duo laptop...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 17 Ocak 2015; 3:13:32 >

• semihsahin45 S kullanıcısına yanıt
    Islemcinizin modeli goz onune alinip vermis oldugunuz chipset ozelliklerine baktigimizda anakartin 6 sata portu oldugunu ancak sadece 2 tanesinde sata3 desteginin oldugunu goruyoruz.http://ark.intel.com/m/products/64345/Intel-BD82HM76-PCH
    Eger ssdyi taktiginiz portun sata3 oldugundan eminseniz sorununuz donanimsaldan cok yazilimsal gibi duruyor bios guncellemesi ve eski hm76 chipset driverini silip guncel hm76 chipset driver yukleyin birde boyle deneyin derim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReSpAwN_22

Islemcinizin modeli goz onune alinip vermis oldugunuz chipset ozelliklerine baktigimizda anakartin 6 sata portu oldugunu ancak sadece 2 tanesinde sata3 desteginin oldugunu goruyoruz.http://ark.intel.com/m/products/64345/Intel-BD82HM76-PCH
    Eger ssdyi taktiginiz portun sata3 oldugundan eminseniz sorununuz donanimsaldan cok yazilimsal gibi duruyor bios guncellemesi ve eski hm76 chipset driverini silip guncel hm76 chipset driver yukleyin birde boyle deneyin derim.

Ilginiz ve alakanız için teşekküredrim RespAwN
    Dizüstü bilgisayarımın hdd kapağını açdığımda sata portu yanlızca 1 adet göruluyor. Suanda dediklerini yapıyım. Birde sistemi formatlayip tekrar kiaracam. Suanda ssd de sıkıntı olabileceğini düsünerek geri gonderdim.Aynı model ssd den alacam. Ssd im gelince birdw ona baklmak lazım. Yardımlarınız için teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• semihsahin45 S kullanıcısına yanıt
    konuyu hortlatayım. Sorunu çözebildiniz mi hocam? Bende de aynı sorun var.
  • Nevan N kullanıcısına yanıt
    Bende 100 puani kapmaya geldim fakat konus eski ):

• Technical.assistance kullanıcısına yanıt
    Ben vereyim 100 puanı aynı sorun bende de var.
    Notebookda ne verirse onu alirsiniz masaustu olsa pci x alip anakartta sata2 olsa bile tam verim alinabilir

Aida64 raporu:https://files.fm/f/jccvkkma

aidatadan anakart modelini yazarmısın
    pegatron a15
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nevan

pegatron a15

Aldiginiz hiz nedir kac goruyorsunuz testerde

• 280 - 250 civarı görüyorum. Normalde 500 küsürlerde olması gerekiyor sanırım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.