Şimdi Ara

850W ya da 750W Güç kaynağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar güçlü bir sistem düşünün yüzde yüz çalışan bir sistem ki bu sistemde maksimum 700 Watt'lık bir sistem olsun. Sistem gücünden çok yüksek güçte bir PSU takarsak sistem zarar görme, performans düşüklüğü ve ya herhangi negatiflik bir durum olur mu?

Hepsiburadadan 850W ve 750W 10-20 Lira farkı olan iki adet güç kaynağı görüyorum 850 Watt PSU almak daha cazip geliyor.

2. sorum:
    www.hepsiburada.com
    FSP Hydro G 750 Serisi 80Plus Gold 750W Full Modüler Power Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/fsp-hydro-g-750-serisi-80plus-gold-750w-full-moduler-power-supply-pm-HB000002M0HV

www.hepsiburada.com
    FSP Hydro G 850 Serisi 80Plus Gold 850W Full Modüler Power Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/fsp-hydro-g-850-serisi-80plus-gold-850w-full-moduler-power-supply-p-HBV000002M0HU

bunlar 2. el PSU değildir umarım(Hepsiburada farklı tipte mağazalardan malları tedarik ettiği için 2. el gelmez değil mi?)

• Güçlü ve kaliteli bir psu her zaman iyidir.
    Binlerce verilen sistemleri kalitesiz ve güçsüz psu lara teslim etmek yapılan en büyük yanlışlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mukarnas

Bu mesaj silindi.
    psu fiyatları iyice uçmuş yine..
  • 100 watt çeken cihazı 1000 Watt verebilen adaptöre takarsan hiçbir şey olmaz. Bkz: duvardaki priz, 3000-4000w besleyebilir, 40 wattlık ampul takıyoruz direkt.

Tam tersi 300 Watt isteyen sisteme 250 Watt güç kaynağı takarsan ısınır, bozulur.

Ama güncel günlük kullanıcı tipi bilgisayarlarda 750 Watt psu gereksiz fazla tek anakart kullanıyorsan. Orta üst düzey kartlar için bile(ki bunlar 4-5 kağıt) 600-650 Watt öneriyor ve 150-200 watt çekiyor. Oc yapınca bu rakam 300w civarı oluyor. Vega 64 gibi hayvani tdp'li kartlar için ideal 750 Watt. Rtx 2060, 1660ti falan takacak kişiler için 500-550 bile yeter.

Edit: tek anakart değil ekran kartı olacaktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 6 Mayıs 2019; 23:29:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mukarnas

Bu mesaj silindi.
    yanda kuzu kuzu 750 den tut 1600 e kadar ax lar g2 ler duruyor..altın ve dolar yerine satışlarını yavaşlatayım..

3 5 aya 2 katına..hele btc yürürse 3 kata kadar yolu var..

elektronik alacak arkadaşlar dolar 5.5 e kadar çekilebilir..

çekildiği an alıp kenara koymalı..
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Sistemime alacağım psu ikinci el eski bir Evga veya ucuz seri sıfır Corsair Vangance 650 olacak(indirimde diye, yoksa marka takıntım yok). Çok ucuz bir sistem değil. 2070, 2600x, 500gb m2 falan var.
    Bozulursa, parçaları bozarsa falan birgün sana mesaj atıp haklıymışsın diyeceğim.
    Mining yapanlar düşünsün verimini, miljövänligt falan. Capon kapasitör falan fişman, bunlar beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren, bunun psu olduğu. Psu adaptörden hallice bir hede. Akım gider, doğrultma devresinden dc çıkarır, dirençler ve kondansatörler veya bobin yardımıyla şehir ceyranını istediğin voltaj ve ampere sokar. İçinde ampul sigortası vardır, dalgalanma olursa patlatır, devreyi iptal eder. Öyle nanoteknolojik bir hede değil yani. Baskı şemasını getir devresini 2 saatte toplar elektronik meslek liseliler.

Bilgisayar tutkunları da odyofiller gibiler. Parazit yapmasın diye bilmem ne kauçuğundan örülmüş kabloya servet dökenler falan var ya hani o aklına peynir ekmek bandıklarım. 40 Watt fazla elektrik yakacak diye, gözünüzü sevim millet(ben) elektrikli ocak kullanıyor, bi makarna kaynatayım sana bilgisayarın 1 haftalık elektriğini tüketir.

Çok karmaşık hale getirmeyin şu psu muhabbetini rica ediyorum. En basit ses kartı bile daha fazla devre elemanı içeriyor. Bir haller olursa yolda bin tane sigorta var sisteminizi koruyacak. Bana marka psu dan sistemini bozan adam getirin.

Şehir elektriği voltaj düşürür falan, o zaman belki, onda da akım korumalı priz kullan tamamsın zaten.

Yok elektronik bilmesek, açmasak, sökmesek tamam haklısınız alın diyeceğim. Kendi ağzınla söylüyorsun pahalandı diye. Ne gerek var. 2080ti alacak parayı pc ye gömecek adam zaten gitsin o paranın %20'sine 1600 wattlık Evga g3 alsın, dokunmaz ona.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• güç kaynağı ekran kartına göre seçilir
    hangi ekran kanrtına ne kadar güç kaynağı gerektiği üreticinin sitesinde yazar
    gereken güç kaynağına 50-100W eklersin fazlasıyla yeterlidir veya eklemezsin

80+ ve 12v kanalı güçlü bir psu seçersin o kadar

boşa para verirsin çöpe atarsın
    fazla para ile diğer donanımların daha iyisini alırsın işlemci ekran kartı SSD gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.