Şimdi Ara

8600 gt ile SLI yapmak ya da yapamamak, fikir verir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    geçen gün
    Core2 Duo E8400 3.0 Ghz 64Bit 6MB L2 Cache 1333FSB 45Nm Penry
    P45 Platinum DDR2 1200MHZ 1600(O/C)FSB
    2 x NX8600GT 512MB GDDR3 128BIT
    2 x 2 GB (2x1) 800Mhz DDR2 PLATINUM PC2 6400 CL4 RAM

aldım. bu ekran kartlarını SLI olarak bağlamak istiyorum. (vista 32bit ile denedim) beraberinde gelen dalga ile bu iki kartı birbirine bağladığım zaman bilgisayar açılmıyor. ancak bu bridge'i çıkarırsam sorunsuz çalışıyor. hatta vista 2 kartı da görüyor. ati kartların birisinin nasıl takıldığına baktım. kartın üstünde power girişi var ama benim kartlarda böyle bir giriş yok. benim bu iki kartı sli olarak çalıştırmam mümkün müdür? mümkünse nasıl yapmalıyım? mümkün değilse bu kartlardan zannedersem istenilen verimi alamam. sizce ne yapmalıyım? bağlandığı zaman nvidia konsolundan ayarlama ile yapılıyormuş ama benim konsolda böyle bir ayarlama yeri yok. hatta sli ile ilgili herhangi bir ibare yok.

bir sorun da şu: 4 gb ram'ı biosta görebilirken vista'da 3gb olarak görmekteyim. vista'nın 32bitlik versiyonunda böyle bir sınırlama varmış ama 64bitte 4gb olarak görebilirmişim. bu görünmeyen 1gblik ramı görebilmenin bir yolu var mıdır, yoksa illa 64bit versiyona mı geçmem lazım?
    soğutma için sulu sistem, güç olarak da 400W tagan kullanıyorum, herhangi bir güç ya da soğutma sorunum yok.

şimdiden teşekkürler.

• p45 anakrtla sli yapamassın

istersen 2 sini sat 2600xt al ole cf yap illa cift kart istiosan

yada anakartını satıp 650i sli fln nvidia chipli anakart alman lazım

ama bence o 2 kartı 80 den fln sat 160 a 8800gt fln al
  • P45 çipli anakartla SLI yapamazsın. nVidia kuzey köprüsü lazım sana. Anakart seçimin yanlış olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***CoNDoR***

P45 çipli anakartla SLI yapamazsın. nVidia kuzey köprüsü lazım sana. Anakart seçimin yanlış olmuş
    cevaplarınız için teşekkür ederim. bu konuda çok fazla bilgim yok, biraz karambole gelmiş, havadan geldi gibi bir şey oldu, zaten netten almıştım.
    çift kartlı olmasını istiyorum, o halde ben nvidia çipsetli bir kart alayım.
    peki anakartı ne önerirsiniz? bu dediğiniz 650i sli iyi midir? yoksa daha iyisi var mıdır? bu kartı 200küsür dolara almıştım.aynı aralıkta bir şey alabilirim. yardımlarınız için saolun. öğrenmiş oldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FireFox

cevaplarınız için teşekkür ederim. bu konuda çok fazla bilgim yok, biraz karambole gelmiş, havadan geldi gibi bir şey oldu, zaten netten almıştım.
    çift kartlı olmasını istiyorum, o halde ben nvidia çipsetli bir kart alayım.
    peki anakartı ne önerirsiniz? bu dediğiniz 650i sli iyi midir? yoksa daha iyisi var mıdır? bu kartı 200küsür dolara almıştım.aynı aralıkta bir şey alabilirim. yardımlarınız için saolun. öğrenmiş oldum.

Alıntıları Göster
    sli ve crossfire üst seri kartlarla işe yarar. 8600 serisi ile sli yapmak yerine üst seri tek kart almak daha mantıklı olur, hem daha ucuza geliyor hemde daha fazla performans veriyorlar. anakarta o kadar para vermektense 200 dolara 4850 alırım, elimdeki kartı da satarım ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter87 -- 24 Ağustos 2008; 1:07:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hunter87

sli ve crossfire üst seri kartlarla işe yarar. 8600 serisi ile sli yapmak yerine üst seri tek kart almak daha mantıklı olur, hem daha ucuza geliyor hemde daha fazla performans veriyorlar. anakarta o kadar para vermektense 200 dolara 4850 alırım, elimdeki kartı da satarım ;)

Alıntıları Göster
    paran varsa ve 2kart kullanmak istiyosan hd4850cf yap yada tek hd4850al tel hd4850bile sli 8600gtye fark atar
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: hunter87

Arkadaşa katılıyorum bu yol çok daha performanslı ve mantıklı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deathbringer

quote:

Orjinalden alıntı: hunter87

Arkadaşa katılıyorum bu yol çok daha performanslı ve mantıklı

Alıntıları Göster
    çok kötü tercihler olmuş bunlar inşallah elinden çıkarabilirsin 8600gt sli yapacağına bi tane 4870 alsan daha iyi olur ilerde istersen onu cf yaparsın anakartında durabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

çok kötü tercihler olmuş bunlar inşallah elinden çıkarabilirsin 8600gt sli yapacağına bi tane 4870 alsan daha iyi olur ilerde istersen onu cf yaparsın anakartında durabilir

Alıntıları Göster
    elden çıkarırız, sorun yok o konuda :)
    yardımlarınız için teşekkürler, artık bir ayar çekeceğiz.
  • quote:

elden çıkarırız, sorun yok o konuda :)
    yardımlarınız için teşekkürler, artık bir ayar çekeceğiz.

Alıntıları Göster
    elindeki kart 8600 değil 9600 olsaydı bir 750 sli anakart (200$ fiyat aralıgında) alıp slı yapmanıza çok hayır diyen olmazdı ama 8600gt ile alabilceğin verim pek fazla olmazki zaten p45 çipsetli anakartlarda slı desteği yok.bana kalırsa tek kart aalabilirsin yada göz zevkin için vs slı yapabilirsin tabiki anakart değiştirerek ama bence o 8600 leri elden çıkar :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vadocz

elindeki kart 8600 değil 9600 olsaydı bir 750 sli anakart (200$ fiyat aralıgında) alıp slı yapmanıza çok hayır diyen olmazdı ama 8600gt ile alabilceğin verim pek fazla olmazki zaten p45 çipsetli anakartlarda slı desteği yok.bana kalırsa tek kart aalabilirsin yada göz zevkin için vs slı yapabilirsin tabiki anakart değiştirerek ama bence o 8600 leri elden çıkar :D

Alıntıları Göster
    iki kartı da verdim, yerine 4850 almayı düşünüyorum. ama verdiğim yerdeki eleman nvidia olsa ii olur dedi. nasıl yapsam, nvidia mı alsam yoksa ati mi alsam? performans değişimi çok olur mu acaba?

• quote:

iki kartı da verdim, yerine 4850 almayı düşünüyorum. ama verdiğim yerdeki eleman nvidia olsa ii olur dedi. nasıl yapsam, nvidia mı alsam yoksa ati mi alsam? performans değişimi çok olur mu acaba?

Alıntıları Göster
    8600gt slı yapmak kadar şaçma bi düşünce duymadımm

kardeşş 9600gt performansı bile alamassın ..

sen tanesini 80den = 2x80=160 ytl

bitane sıfır 9600gt veya 2ci el 8800gt al
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark-Power

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: BlackCalamity

hoca verdim kartları, anakat duruyor, yerine hangi ekran kartını alayım dedim:)

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: BlackCalamity

hoca verdim kartları, anakat duruyor, yerine hangi ekran kartını alayım dedim:)

Alıntıları Göster
    4850 nin özel soğutmalı modellerine bak bence. eğer para sorun olmazsa 4870 in özel soğutmalı modellerini de tercih edebilirsin.

• quote:

4850 nin özel soğutmalı modellerine bak bence. eğer para sorun olmazsa 4870 in özel soğutmalı modellerini de tercih edebilirsin.

Alıntıları Göster
    git direk Sapphire 4850 toxic ya da Palit 4850 sonic al adam nvidia derse hala adamı bi güzel döv

• quote:

Orijinalden alıntı: XandP

git direk Sapphire 4850 toxic ya da Palit 4850 sonic al adam nvidia derse hala adamı bi güzel döv

Alıntıları Göster
    adam haklıymış 150-200ytl vericeksen nvidia 9600gt en iyisi ama 300ytl civarına çıkabilirsende gelecek için cf dusunurseun 4850 al bu daha da iyi olur ama parana bağlı yani bu arada sakın sakın askın saphire alma kartla yumurta pişirirsin yoksa ozel sogutmalı bısıler al stocklarla kasayı yakarsın ki kanıtlanmış birşey yoksa ah dersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: yekoo

adam haklıymış 150-200ytl vericeksen nvidia 9600gt en iyisi ama 300ytl civarına çıkabilirsende gelecek için cf dusunurseun 4850 al bu daha da iyi olur ama parana bağlı yani bu arada sakın sakın askın saphire alma kartla yumurta pişirirsin yoksa ozel sogutmalı bısıler al stocklarla kasayı yakarsın ki kanıtlanmış birşey yoksa ah dersin.

Alıntıları Göster
    o halde 4850 alayım ben, 2-3 ay sonra da fiyatı düşünce bi tane daha alırım.

yardımlarınız için teşekkürler

@XandP: :))))
  • quote:

o halde 4850 alayım ben, 2-3 ay sonra da fiyatı düşünce bi tane daha alırım.

yardımlarınız için teşekkürler

@XandP: :))))

Alıntıları Göster
    güzel fikir, afiyet olsun
  • quote:

güzel fikir, afiyet olsun

Alıntıları Göster
    4850 guzel seçim
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgacem

4850 guzel seçim

Alıntıları Göster
    ikisini sat 4850 al braz daha sonrada bi tane daha 4850 al sana cros fireeeeeeeeee
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.