MS Windows 7 Ultimate 32-bit Intel Core 2 @ 1.86GHz İşlemci 1.5GB DDR2 @ 265MHz Ram Micro-Star MS-7255 Anakart 128MB GeForce 7100 GS Ekran Kartı Casper Stock Güç kaynağı 400W ( 400 Watt performans vermiyor tabi ki)
Selam arkadaşlar aranızda yeniyim hoşbulduk diyorum öncelikle Sistemim yukarıda görüldüğü gibi 2006 yılında aldığım Casper'lardan birisi. Pek de parlak değil fakat işimi görüyor diyebilirim
Geçenlerde kardeşimden elime stock fanlı Palit Nvidia 8800 GT geçti Kartta çok fazla ısınma sorunu olduğundan ben de fanını temizleyerek termal macunu yeniden sürdüm ve benim pc 'ye takıp denedim. Tahmin ettiğiniz gibi sorun burada çıktı, pc açılmadı bios ekranı bile gelmedi.
Aklımdaki ilk sorun güç kaynağının ekran kartının gücünü kaldırmayacağı idi. İkincisi ise, 8800 gt'de bir problem olabileceği. Görüşlerinizi bekliyorum ?
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
ikiside olabilir. ekran kartida arizali olabilir. ama buyuk ihtimal sizin psu nun yetmeyecegi.
Öncelikle sizde ''Hoş Geldiniz'' forumumuza. Peki eski kartınızı yeniden taktığınızda sorun devam ediyor mu?
Ayrıca kartı taktığınız esnada RAM'lerden birini oynatmış olabilirsiniz, bu da sistemin açılması ancak görüntünün gelmemesi anlamınada gelebilir.
Her ne kadar sahte bir PSU'de osa 400 Watt'lık bir güç kaynağının yeteceğini umuyorum. ( Tabi bu bir ihtimal. )
Siz öncelikle tüm bağlantıları özellikle RAM'lerinizi ve ekran kartınızın bağlantılarını yeniden kontrol edip, tekrardan montajlayın. Ve sorun devam ettiği takdirde kartı farklı bir PC'de deneyin, sorun tüm bunlara rağmen devam ederse işe PSU'i değiştirmek ile devam edersiniz...
quote:
Orijinalden alıntı: exeter
ikiside olabilir. ekran kartida arizali olabilir. ama buyuk ihtimal sizin psu nun yetmeyecegi.
+1 ayrıca bahse konu ekran kartı ek güç istemekte.Sendeki psunun 6pin ek güç girişi barındırmadığını düşünüyorum ve ekran kartına ek güç girişi bağlamaman da sorunlardan biri olabilir.
@ Exeter Ekran kartında arıza olduğunu sanmıyorum, sadece ısınmada yükselme sorunu vardı kardeşimdeyken, yükte değilken sorun olmuyordu fakat yükteyken kilitleniyordu pc'si daha önce. Bana da psu yetmiyor gibi geldi
@ makedonn Hoşbulduk tekrar sağolasın Eski kartı taktığımda hiçbir sorun yok sadece 8800 gt yi taktığımda sorun oluyor, pc de genel olarak Ram'den ya da başka bir kısımdan dolayı sorun olmuyor. Dediğin gibi, yarın kartı daha güçlü bir psu'da denemeye çalışacağım, sonuçları yazarım
@ gforce2mx Ek güç için ekran kartının yanında verilen 3pin güç çıkışından 6pin çıkışına dönüştürücüyü kullandım. Fakat sanıyorum ki sorun Psu gücünden kaynaklanıyor. Çünkü pc yi açınca ekran kartının fanı yüzde 100 ile çalışıyor fakat ekrana görüntü verecek kadar güç sağlayamıyor kanımca
Tamamen PSU kalitesizliğinden kaynaklanan yetersizlik.Kart sizde daimi olarak kalacaksa yeni bir PSU almanız şart.
o ek güç kablosunu çıkar gene %100 fan hızıyla çalışacaktır.Yani demek oluyorki senin karta bir güç gitmiyor o kablodan.
yeni bir psu al sorunun çözülür
Yeni bir Psu alacağım, düşünceleriniz için teşekkürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme