Şimdi Ara

##8800 GTS Call OF Duty2 Sorunu##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 8800GTS 320MB ekrankartım var ama call of duty ve company of heroes e e girdiğimde 5 dk oynuyorum bilgisayar kendiliğinden kapanıyor.Fakat bu sorunu diğer oyunlarda yapmıyor.Nedeni nedir acaba bir bilginiz var mı?

Sistemim
    *E6600 işlemci
    *Gigabyte P965 DQ6 anakart
    *Ocz Urban elite 1x2 GB ram
    *MSI 8800GTS 320MB
    Ayrıca cpu fanını anakarta tam oturtamadım galiba dişlilerden birini yemişim takarken o yüzden sıcaklık biraz fazla ondanda kaynaklanabilirmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3cagdas3 -- 23 Haziran 2007; 13:25:05 >

• PSU hangi marka ve kaç WATT???

not=sistemin oyunu rahatlıkla oynatır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

PSU hangi marka ve kaç WATT???

not=sistemin oyunu rahatlıkla oynatır...
    bence psu degil psu olsa diger oyunlardada yetmez yine kapanır
    baska hangi oyunlarda denedinde kapanmıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ordinaryCitizen

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: citafettin

Live For Speed,Pes 6 başka oyundada denemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3cagdas3

quote:

Orjinalden alıntı: citafettin

Live For Speed,Pes 6 başka oyundada denemedim.

Alıntıları Göster
    Bende de aynı kart var, ve dediğin oyunlarda takılmıyor.Ancak eğer bilgisayar kapanıyorsa, ram lere biraz voltaj ver.Bende de olmuştu, +0.2V işi çözdü, bir dene bakalım

• quote:

Orijinalden alıntı: ArdaBarisC

Bende de aynı kart var, ve dediğin oyunlarda takılmıyor.Ancak eğer bilgisayar kapanıyorsa, ram lere biraz voltaj ver.Bende de olmuştu, +0.2V işi çözdü, bir dene bakalım

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: DanGWaR

Pekala bir deneyeyim.

• quote:

quote:

Pekala bir deneyeyim.

Alıntıları Göster
    Arkadaşla beraberdik bu gün. Aynı sorunu Call of Duty 2 dışında Company of Heroes oyununda da veriyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tberkk

Arkadaşla beraberdik bu gün. Aynı sorunu Call of Duty 2 dışında Company of Heroes oyununda da veriyor.

Alıntıları Göster
    Dediğim gibi bu sorun bende de vardı ve ramlere voltaj verince çözüldü.Genellikle bu pc resetlenmeleri,ani kapanmalar vs.. ramler yüzünden oluyor
  • quote:

Dediğim gibi bu sorun bende de vardı ve ramlere voltaj verince çözüldü.Genellikle bu pc resetlenmeleri,ani kapanmalar vs.. ramler yüzünden oluyor

Alıntıları Göster
    Isınmadan dolayı oluyor. Parçaların ısılarını kontrol et. Cpu'nun fanı oturmadıysa oturtmaya çalış yada yeni fan al. Büyük ihtimalle cpu ısısından dolayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Resrous

Isınmadan dolayı oluyor. Parçaların ısılarını kontrol et. Cpu'nun fanı oturmadıysa oturtmaya çalış yada yeni fan al. Büyük ihtimalle cpu ısısından dolayı.

Alıntıları Göster
    bence islemciden olabilir voltaj ver bakalım biraz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aresrw

bence islemciden olabilir voltaj ver bakalım biraz

Alıntıları Göster
    DanGWaR

Evet ram lerden olabilir ama tüm oyunlarda yokmuş.

Belki oyunda da bir sorun olabilir. Bir arkadaşın bilgisayarıda NFSUC de sorun çıkartıp restart atıyordu.

Başka bir CD aldık ve onu yükledik sorun çözüldü. Ama CD orjinal ise bir şey diyemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

DanGWaR

Belki oyunda da bir sorun olabilir. Bir arkadaşın bilgisayarıda NFSUC de sorun çıkartıp restart atıyordu.

Başka bir CD aldık ve onu yükledik sorun çözüldü. Ama CD orjinal ise bir şey diyemem.

Alıntıları Göster
    Orthos programını çalıştır ve bu arada işlemci ısısını kontrol et.. Eğer aşırı şekilde ısınıp reset atarsa işlemcidendir

• quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

DanGWaR

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

DanGWaR

Ram bazlı çalışan bir oyunsa(ne demek istedim anlarsın işte, dilim dönmedi) , hele hele ramler birde fazla ısınmaya uygun değilse(bendeki veritechler gibi) normaldir bu olay.Açıkcası ben voltajı verdim işi çözdüm.Gerçi ekran kartı hariç tüm parçalarda voltaj var ya neyse

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

DanGWaR

Ram bazlı çalışan bir oyunsa(ne demek istedim anlarsın işte, dilim dönmedi) , hele hele ramler birde fazla ısınmaya uygun değilse(bendeki veritechler gibi) normaldir bu olay.Açıkcası ben voltajı verdim işi çözdüm.Gerçi ekran kartı hariç tüm parçalarda voltaj var ya neyse

Alıntıları Göster
    Dediğim gibi işlemci üzerine tam oturmuyor fan çünkü takarken ayaklardan birini kırdım bitarafı oturtuyorum öbürtaraf kalkıyor.Birde işlemci ısıları gerçekten çok yüksek 55 te felan dolanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mellun

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: mellun

bu ısıdan da olabilir düşük voltaj yada psu nun kaldıramamasından da olabilir.çalıştırdığın oyunlar vga ram ve işlemciyi son seviyede zorluyolardır diğer oyunlarda pek zorlanmadığından tam kapasite çalışmıyordur o yüzden reset atmıyordur diger oyunlarda.ısıları kontrol et bi ,olmadı kaliteli bir psu bul bir yerden birde öyle dene.

PSU m gayet kaliteli BE quite pro 600 W call of duty ve company of heroes açıkken işlemciye tam yük biniyor birde işlemci ısısı çok yüksek boşta bile bana görede işlemciden ama bilgisayarcıyı aradım ekran kartı driver ını yeniden yükle dedi ama sorun çözülmedi ha birde başlarken markfun mı öle bi hata veriyor ama herzaman yapmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mellun

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Sen bize sıcaklık değerlerini ve psu nun modelini yaz.Bizde ona göre yorum yapalım.Çünkü konuyu ilk açtığında fan eklemesi yoktu, bu yüzden aklıma getirmedim onu

Peki ram e voltaj vermeyi denedinmi?

Edit:Mesajı benden önce yazmışsın, psu kaliteli imiş.Ancak cpu sıcaklığını bilmemiz gerek? Dediğim gibi ram olayını bir dene bakalım, eğer olmassa lga775 bir fan alıcaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArdaBarisC -- 23 Haziran 2007; 11:15:29 >

• quote:

Sen bize sıcaklık değerlerini ve psu nun modelini yaz.Bizde ona göre yorum yapalım.Çünkü konuyu ilk açtığında fan eklemesi yoktu, bu yüzden aklıma getirmedim onu

Edit:Mesajı benden önce yazmışsın, psu kaliteli imiş.Ancak cpu sıcaklığını bilmemiz gerek? Dediğim gibi ram olayını bir dene bakalım, eğer olmassa lga775 bir fan alıcaksın

Alıntıları Göster
    quote:

Denedim ramlere 0.25 voltaj verdim ama olmadı.
    *Sıcaklık değerleri 55-75 arası
    *Psu nun modeli be Quite Pro 600W,

Ekleme:Evet fan alıcam gibi ama stok fan mı alayım yoksa daha iyi birşey almama gerek var mı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3cagdas3 -- 23 Haziran 2007; 11:17:10 >

• quote:

quote:

Denedim ramlere 0.25 voltaj verdim ama olmadı.
    *Sıcaklık değerleri 55-75 arası
    *Psu nun modeli be Quite Pro 600W,

Ekleme:Evet fan alıcam gibi ama stok fan mı alayım yoksa daha iyi birşey almama gerek var mı.

Alıntıları Göster
    Stok fana boşuna para verme. Arctic Cooling Freezer 7 gibi birşey alabilirsin.Sadece örnek verdim, eğer paran varsa yine verdiğim sitede bir çok model var

Sanırım işlemcide sorun var, çünkü 75 derece gerçekten çok yüksek.Benim e4300 idle da 40-50 arası değişiyor ki bu da yüksek.Biraz fazla voltaj verdimde

• quote:

Stok fana boşuna para verme. Arctic Cooling Freezer 7 gibi birşey alabilirsin.Sadece örnek verdim, eğer paran varsa yine verdiğim sitede bir çok model var

Sanırım işlemcide sorun var, çünkü 75 derece gerçekten çok yüksek.Benim e4300 idle da 40-50 arası değişiyor ki bu da yüksek.Biraz fazla voltaj verdimde

Alıntıları Göster
    quote:

Tamam işlemci fan piyasasını takip ediyorum zaten bakıcaz iyi bi işlemci soğutucu yanlız sıcaklıklarım boşta 40-50 arası yükte 55-75 coşuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3cagdas3 -- 23 Haziran 2007; 11:37:19 >

• quote:

quote:

Tamam işlemci fan piyasasını takip ediyorum zaten bakıcaz iyi bi işlemci soğutucu yanlız sıcaklıklarım boşta 40-50 arası yükte 55-75 coşuyor.

Alıntıları Göster
    Boşta ısınmadığından fan yeterli geliyor, ancak yükte fan yetmediğinden sıcaklık coşuyor.Yinede hemen fan alma, bir süre daha araştır sorununu bakalım, örneğin o/c varsa onu bırak, 1 gün falan öyle kullan.

Yani acele karar verirsen yanlış bir şey yapabilirsin, çünkü ben tahminlerime göre konuşuyorum ya da diğer arkadaşlar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.