Şimdi Ara

8800 ULTRA ACIL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yaklasik 1-2 hafta once su sogutmali makineme yeni anakart ve ram ler aldim.
    daha once evga 680i ultra anakart kullaniyordum.

su anda intel x48bt2 anakart ve 2gb ddr3 ram kullaniyorum.

problem soyle gelisti.
    makineyi dagitip yeniden toparlamadan once arkadasimdan odunc aldigim hava sogutmali ati radeon x1950gt yi anakarta kasa disinda takip sistemi calistirdim. bu sekilde birkac gun kullandiktan sonra kasa icine yerlestirip su sogutmali POV 8800 ultra mi bagladim. baglamadan once uzerinde olan aluminyum aquagraphx su blogunu alphacool un bakir su sogutma blogu ile degistirdim. makine gayet duzugun bir bicimde acildi. (tabi uzerinde ati driverlari kurulu vaziyette) nvidia suruculeri yuklu olmadigi icin ekran karti standart vga olarak algilandi. sonra her zaman kullandigim 169.25 versiyonlu nvidia suruculerini yuklemek istedim. iste ne olduysa bundan sonra oldu. suruculeri kurarken ekran siyaha burundu ve bir daha hic geri gelmedi (gelmemesinden kastim anakartin boot/bios ekrani bile gelmiyor) karti sokup baska slota takmama ragmen hicbir duzelme olmadi. karti yaktigimdan korkuyorum fakat driverlari yukleyene kadar calisan kartim driverlardan sonra bir daha goruntu vermedi. (kartta herhangi bir voltmod vs. bulunmamaktadir. tamamen standart frekans ve ayarlardaydi.)

bunun uzerine tanidik bir abimiz bana anakartin volt ayarlarinin ilk once taktigim ati karta gore ayarli olabilecegini, ekran kartlarini tamamen sokup bilgisayari ekran kartsiz baslatmami ve anakartin volt ayarlarini sifirlamasini saglayip tekrar kartini takip denemelisin dedi.

henuz bu dedigini yapamadim cunku 8800 ultram su anda bulundugum yerde degil fakat ekran karti degisimleri esnasinda bu tip garip bir durumla karsilasan hic oldu mu? yada baska bir olasilik cozum onerisi verebilir misiniz?

not: POV un turkiye distributoru degistigi icin kartimi tamire yollayamadim, yeni distributor de kendi satmadiklari kartlara mudahale edemiyorlarmis.
    kartimin garanti disi oldugunu fakat tamiri mumkun ise tamir masrafini karsilayacagimi soylememe ragmen hicbir sekilde kabul ettiremedim.

boyle musteri anlayisi icin kendilerine binlerce kez

bundan sonra turkiyede sabit distributoru ve garanti kapsami veren firmalarin (asus, gigabyte vs.) urunlerini kullanacagim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sigma3d -- 25 Temmuz 2008; 13:52:36 >

• kardes ilk olarak yapacagin sogutma blogunu sok orjinali tak daha sonrada bir ekran karti tak daha sonra da biosu resetle o nu da yapamaz isen anakartini modeli ne ? anakart yuksekbir sey ise anakart uzerinde bios resetleme jumperi olmasi lazim jumperi yerinden cikar bir yanina tak o sekilde makinayi acma dusmesine basarak baslat daha sonra da kendi acilmadan kapanir ve arkasindan tekrar karti da tak ve o sekilde baslat daha sonra da biosa gir ve butun ayarlari sifirla ondan sonra da pc yi guvenli kipte baslat ve ATI suruculerini kaldir ancak sunu soyleyim format en iyi cozum...daha sonra da islem bittikten sonra normal olarak baslatve suruculerini kur

eger ki bu sekilde olmaz ise yapacagin diger sey baska bir kart bulup denemendir ancak ATI kart olursa senin icin daha iyi olabilir ki nvidi olmasinin pek farkli olacagini zannetmiyorum

benim bildigim bu ekilde yani ikinci bir ekran karti ve onunla da olmaz ise bios jumperi ile sorunu duzeltebilmen

vesselam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark_town -- 25 Temmuz 2008; 14:07:14 >

• dostum guc kaynagin ne kadar ? ultra asiri guc ceken bir kart
  • quote:

Orjinalden alıntı: dark_town

dostum guc kaynagin ne kadar ? ultra asiri guc ceken bir kart

1200w lik sirtec high power kullaniyorum. PSU ile oldugunu pek sanmiyorum. sistemde baska bir ekran karti bulunmuyor sli yok.
  • kardes benim dedigim gib bir dene olmaz ise artik servis bulman lazim eger ki kartta sorun var ise ancak karti baska bir anakarttada denersen senin icin daha iyi olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.