Şimdi Ara

89/3 15.PİYADE ER EĞİTİM TUGAYI ÇAVUŞ TALİMGAH TABURU // SAMSUN (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
4
Favori
116.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hoop

quote:

Orijinalden alıntı: emretntnc

quote:

Orijinalden alıntı: gkhn363

emre slm. istanbuldayım. samsuna otobus ya da ucakla geleceğim henüz karar vermedim. 15. piyade birliğim. otogar mı havaalanımı yakın birliğe. ne tavsiye edersin

havaalanı çok uzak..samsun merkeze yaklaşık 30-45 dk..havaalanından inip havaşa binersen 30-45 dk. da meydana gelirsin.yani merkeze...ordanda bidaha dolmuşa binip kışlaya gidersen oda 15 dk falan sürer..tavsiyem otobüsle gelmen yönünde..eğer diyosanki ben gelip direk teslim olucam.. otogardan taksiye bin en fazla 10 - 15 lira civarına birliğe götürür diye tahmin ediyorum..eğer dersenki samsunda gezicem ki tavsiye ederim..otogarda inince her firmanın servisi var zaten ..

selamlar, ben 10.30 gibi çarşamba havaalnına ineceğim. ordan merkeze geçerim.
    hemen teslim olmayı dusunmuyorum, güzel bir yemek yerim. tavsiye edebileceğin bir yer var mı? karadeniz pidesi fln

Esentepe kışlası diye geçiyor değil mi?

havaalanında inip havaşa binersen seni merkeze getirirler..burda hemen hemen pideyi herkes güzel yapar :) bi pideci bulup girebilirsin..tavsiyem var ama oraya gitmen biraz sıkıntı olabilir çünkü uzak..denize karşı bir kaç şey içmek istersiniz ki tavsiyemdir ..atakuma gidebilirsiniz..isteyenlere fiyatları ve nereye gidebilicekleri vs, onlarıda yazabilirim...

atakuma nasıl gidilir : havaalanından yine direk havaş götürebilir...orda biraz vakit geçirirsiniz..dönüş olayıda çok basit..havaştan indiğiniz yerden dolmuşa biner..merkezde inersiniz..merkezdende tekrar bir dolmuşa binip esentepye gidebilirsiniz..böyle anlatınca karışık görülebilir ama gayet basttir

• Sağol mesajın için. etrafı bilmediğimiz için uzak bir yere gitmem snrm merkezde takılır sonra tıpış tıpış kışlaya :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hoop -- 29 Temmuz 2013; 1:39:14 >
  • quote:

Sağol mesajın için. etrafı bilmediğimiz için uzak bir yere gitmem snrm merkezde takılır sonra tıpış tıpış kışlaya :)

vallahi samsunda olsam yardımcı olucamda o sıralarda bende izmirdeyim

• Bakalım hayırlısıyla gidip gelelim, başka derdimiz olmasın
  • 349 kd olarak usta birliğimi çavuş eğitim taburunda tamamladım. her türlü yardımcı olurum. 16 mayısta terhis oldum oradan herşey güncel ve aklımda halen :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sur_

Bizimde katkımız olsun.
    Burada kısadönem acemi-usta askerliği tamamladık.
    Bölükler arası çok fark yok. Orada yapılan askerlik döneme ve seneye göre değişiklik gösterir. Acemilik 3. bölükteydi problem olmadı komutanlar iyiydi. Usta ise 1. Bölük te oldu. Askerliğin rahatı kralı olmaz. Bizim dönemde çok yoğun çalıştık artı nöbetlerde yoğundu. Döneminizdeki usta asker sayısı sizin durumunuzda belirleyici olacaktır.

1.bölük nöbet ağacı olunan bölüktü :) ben emniyet takımındaydım. hangi dönem yaptınız? ben 349 kd idim
  • Dede bilgilerin için çok teşekkürler.

benim durum nasıl? 15'İNCİ P.EĞT.TUG.P.ÇVŞ.EĞT.TB.KH. VE KH.TK./SAMSUN MERKEZ
    sonra ustaya Kars merkeze geçeceğim.

telefon kartı için bu aile kartı almayı düşünüyorum. ev telefonunun tarifesinden konuşuluyor diyor. ama her telefonda çalışır mı bilmiyorum
  • selamlar aynı yerlere düşmüşüz tertip sanırım sen baya bilgi toplamışsındır durum ne
  • Benimde acemilik burası. Kısa döneminki kaç gün sürüyor. 75 gün dediğiniz uzun dönem heralde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yapan arkadaşlar ağustosun son cuması yemin töreni yapılıyor demişlerdi
  • Gentlement39 G kullanıcısına yanıt
    343 kd idim ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gentlement39

quote:

Orijinalden alıntı: 77efsane34Turkay

Evet Arkadaşlar Bugün 30. Günümü Doldurdum. Kısa ve Özce Anlatacağım...
    Gerçekten Çok Rahat Bir Yer, Türkiyedeki en rahat acemi birliğinden biriymiş diyorlar....

Diğer Arkadaşların Yazdığı Gibi İçerisinde ;

Langırt Masaları
    Tenis Masaları
    ve Atari Salonu Var (Snow Bros & Metal Slug Yok. Genelde Street Fighter ve maç oyunları var) :)
    İnternet Cafeside Var Ama Bilgisayarları Yok :)
    Her Koğuşun yada Kantinin Önünde Kahve Makinaları Var 50Kr ve 1TL ile çalışır....
    Sivilden Gelirken pek birşey getirmenize gerek yok zaten gerekli şeyleri veriyorlar gerekli olanları da kantinden parayla tedarik edebiliyorsunuz....

Mesela Gerekli Malzemeler;
    Banyo Çantası
    Traş Seti Çantası
    Askılık
    Temiz Çamaşır Torbası
    Kirli Çamaşır Torbası
    Askerin Bilgi Defteri
    Kalem
    Defter vs. vs. gibi şeyler

Hafta sonları sinema olur.... güzelde filmler olur mesela şimdiye kadar olanların bazıları;

Denizci
    Amerikan Pastası 5
    2012
    Prince of Persia vs. gibi

Ben 2.Bölükteydim... biz rahattık ama tabiki herşey komutanlara bağlı. 1.bölük için kral demişler ama benim dönemimde çok eğitim yapıyorlar şu anda bize göre...

Kısaca Sonuçta Askerlik .... Biraz Makara Biraz Geyik Sohpet muhappet öyle geçecek.....

Birde en bütün paranız 50TL olsun bozdurmak çok sorun olabiliyor.... Birde Askerlik rahat olduğu için çok para harcayabilirsiniz.....

Eğer gidecekler varsa ve merak ettiğiniz birşey varsa yanıtlayabilirim.... Tüm Arkadaşlarıma Hayırlı Teskereler.....

yıl 2013 kahve makinaları var ama bozuk bilginize
    EN ÖNEMLİSİ yanınıza bol kilot atlet ve çorap alın
    kişisel bakım eşyanız varsa onları en önemlisi askı alın. terlik alın gerisini almanıza gerek yok hepsi tuhafiyede satılıyor. bayağıda ucuza hemde

sigara içiyorsanız ve paranızda kısıtlıysa

1karton viceroy red 35tl prestige de 30tl kartonu bilginiz olsun.
    ( tabiki tabur kantininde yok. çarşıda tabura çıkarken solda oyuncakçı adlı bir dükkan var. oradaki abi satıyor sigaraları gürcistan bandrollü viceroy red tam asker sigarası )

bol bol ucuz yollu telefon kartı alın.
    acemi çok olduğu için anında tükeniyor tuhafiyede sonra demedi demeyin.
    ankesörlü telefonlar yenilendi ve çoğaldı kolay kolay sıra beklemezsiniz. biz AMASYAda acemi birliğinde 500 kişilik bölükte 5 adet telefon vardı 2-3 saat sıra beklerdik tel için. ama SAMSUN'da bu sıkıntı yok. yemin töreninden sonra 75likler çarşıya gidecekler bilginize orada kadrolarla çok iyi geçinin ne isterlerse size geçirtirler kapıdan. yoksa AMM acemileri dona kadar arıyor telefon sokmaya çalışanları sim kart sokmaya çalışanları çok yakalardık ordayken :)

yatışı çok olan bölüklerde acemiler için söylüyorum 2.ve3.bölük

inşallah bakalım yapıp geleceğiz hayırlısıyla.
    bu atletlerin rengi tam olarak nedir yeşilin hangi tonu bi arkadaş aldığı bi yığın atleti giyememiş askeriyede tekrar almak zorunda kalmış.sakata gelmeyelim biz de

• merhaba arkadaşlar, aranıza yeni katılıyorum...

eğitim birliği: 15'İNCİ P.EĞT.TUG.P.ÇVŞ.EĞT.TB.KH. VE KH.TK./SAMSUN MERKEZ
    esas birliği: 8'İNCİ KOR. 108'İNCİ TOP.A. 2'NCİ TOP.TB. 1'İNCİ 203/37 MM.LİK K/M.OB.BT./VAN ERCİŞ

Samsun'da eğitim süresinin ne kadar sürdüğü hakkında bilgisi olan var mı?
    Burda yazılanlarda 75 gün yazıyor. 75 gün mü, 30 gün mü?

Bir de birliğe perşembe günü teslim olmayı düşünen arkadaşlar var mı?
  • 75 gün uzun dönemler için snrm
    başlık onların başlığı :D

kısa dönem için 30 gün civarı diyorlar ama değişiyor
  • quote:

acemilik burası yazılanlar olumlu bakalım :)
    sonra Kars'ı göreceğiz

selam kardeş bende 352. kd. acemilik aynı ama ustalık kars/sarıkamış :)
  • arkadaşlar kısa dönemler ne kadar acemilik yapıyo? giderken yanımızda neler götürelim? bir de hangi bankamatik kartı bulunduralım? biz 3-5 arkadaş 2 haftaya kalmaz samsundayız inşAllah. yakın bir zamanda burada askerlik yapan arkadaşlar Bizi bilgilendirirseniz seviniriz. Allaha emanet...
  • sizlerin gene iyi biraz usta birligi benim gibi erzuruma 109 topçu alayına düşenlerden olumlu bir şey yok internetde geçmiş olsun diyorlar:(:(:(
  • Hoop kullanıcısına yanıt
    selam arkadaşlar 15 ağustos da bnde samsunda olacam ben aydın dan gelicem 15'İNCİ P.EĞT.TUG.P.ÇVŞ.EĞT.TB.KH. VE KH.TK./SAMSUN MERKEZ usta birliği 14'ÜNCÜ MKNZ.P.TUG. KOMUTA DESTEK TB. MEBS BL./KARS MERKEZ samsunda görüşmek üzere
  • quote:

Orijinalden alıntı: clemp

Merhaba, benim de acemilik samsun 15. piyade Kısa dönemim. Ustalık 8'İNCİ KOR. 108'İNCİ TOPÇU A.K.LIĞI ERCİŞ/VAN

Ankaralıyım. Ankara da olanlarla görüşebiliriz :)

Acemilik ve ustalığa aynı yere gidiyoruz. Bir arkadaş daha var, @gıdacı. diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canocan_07

quote:

Orijinalden alıntı: clemp

Merhaba, benim de acemilik samsun 15. piyade Kısa dönemim. Ustalık 8'İNCİ KOR. 108'İNCİ TOPÇU A.K.LIĞI ERCİŞ/VAN

Ankaralıyım. Ankara da olanlarla görüşebiliriz :)

Acemilik ve ustalığa aynı yere gidiyoruz. Bir arkadaş daha var, @gıdacı. diye.

merhaba arkadaşlar,

Öncelikle iyi bayramlar dilerim...

Samsun'da ne zaman olmayı ve birliğe ne zaman teslim olmayı düşünüyorsunuz?

Ben, ayın 14'inde balıkesir'den yola çıkacağım, 15'inde yani perşembe günü sabah erken saatte orda olacağım, öğleden sonra da teslim olmayı düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.