Şimdi Ara

8K video izleyemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
3.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • https://www.technopat.net/2015/01/22/msi-gtx-960-gaming-2g-incelemesi/
    burada şöyle yazıyor ''Technopat olarak bizi en çok heyecanlandıran özelliklerden biri de GTX 960’ın 8K Ultra HD video oynatabilecek olması. GM206 GPU’su içindeki NVENC video motorunu güncelleyen NVIDIA, sadece H.265 (HEVC) kodlama desteği sunan GTX 980’in aksine GTX 960 ile birlikte H.265 videoları hem kodlama hem de çözümleme desteği sunuyor. Yani GTX 960 sahipleri H.265 ile kodlanmış 8192×4320 çözünürlükteki 8K Ultra HD videoları ekran kartı desteği ile donanımsal hızlandırmadan yararlanarak izleyebilecek''

ben 8k video indirdim ve vlc ile açmaya kalktım kastı.

Oynatıcından kaynaklanan bir sorun mu, ne yapmam lazım izleyebilmek için?

• işlemci kaynaklı olabilir mi sıkıntı? cpu kullanımını takip edin.

edit: kullandıgınız kablo desteklemiyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pweck5 -- 5 Şubat 2018; 2:37:4 >
  • teknopat'ın donanım hızlandırmadan nasıl yararlanılabileceğini anlatan bir videosu vardı bir açıp bakın isterseniz. vlc yerine media player clasic öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurr999

teknopat'ın donanım hızlandırmadan nasıl yararlanılabileceğini anlatan bir videosu vardı bir açıp bakın isterseniz. vlc yerine media player clasic öneririm.

Bu videoyu diyorsan eğer denedim yine aynı kasıyorhttps://www.youtube.com/watch?v=F6Z6J-oAr2Y
  • Güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Güncel

8k görüntü işlemesi çok enteresan bir bilgi, çünkü bunla ilgili net bir veri bulamadım. Hatta bu kart nvidia'da 4k kartları içinde gösteriliyor:https://www.geforce.com/hardware/technology/4k/supported-gpus

Dahası şöyle bir bilgi buldum geforce forumunda:

Bu kart Feature Set F sınıfındadır ve şunlar yazılmış

Introduced dedicated HEVC Main (8-bit) & Main 10 (10-bit) and VP9 hardware decoding video decoding up to 4096 × 2304 pixels resolution.
    GeForce GTX 750 SE, GTX 950, GTX 960

8K görüntü işleme içincse şunlar belirtilmiş;

Feature Set H are capable of hardware-accelerated decoding of 8192x8192 (8k resolution) H.265/HEVC video streams
    GeForce GTX 1070, GTX 1080, GeForce GTX 1060, NVIDIA TITAN XP, GeForce GTX 1050, GTX 1050 Ti

Benimde aklıma şu soru geldi ??? Acaba bahsettiğiniz kart gerçekte 8K olan bir videoyu 4K olarak donanımsal işleyip verebilir mi? (bende konuyu takipteyim)

not: video izleme programında ayarlar bölümünde donanımsal video işleme seçeneği kısmında CUDA'yı seçiyormusunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Nefirayto

quote:

Güncel

8k görüntü işlemesi çok enteresan bir bilgi, çünkü bunla ilgili net bir veri bulamadım. Hatta bu kart nvidia'da 4k kartları içinde gösteriliyor:https://www.geforce.com/hardware/technology/4k/supported-gpus

Dahası şöyle bir bilgi buldum geforce forumunda:

Bu kart Feature Set F sınıfındadır ve şunlar yazılmış

Introduced dedicated HEVC Main (8-bit) & Main 10 (10-bit) and VP9 hardware decoding video decoding up to 4096 × 2304 pixels resolution.
    GeForce GTX 750 SE, GTX 950, GTX 960

8K görüntü işleme içincse şunlar belirtilmiş;

Feature Set H are capable of hardware-accelerated decoding of 8192x8192 (8k resolution) H.265/HEVC video streams
    GeForce GTX 1070, GTX 1080, GeForce GTX 1060, NVIDIA TITAN XP, GeForce GTX 1050, GTX 1050 Ti

Benimde aklıma şu soru geldi ??? Acaba bahsettiğiniz kart gerçekte 8K olan bir videoyu 4K olarak donanımsal işleyip verebilir mi? (bende konuyu takipteyim)

not: video izleme programında ayarlar bölümünde donanımsal video işleme seçeneği kısmında CUDA'yı seçiyormusunuz ?

Hocam bütün gtx 960 incelemelerinde hep 8k video izlenebiliyor diyorlar.

izleme programı vlc ve mpc denedim bulamadım donanımsal video işleme seçeneği.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4k ve 8k Video problemi
    8 yıl önce açıldı
    1080p tv'de 4k izlemek
    8 yıl önce açıldı
    4K Tv test için videolar.
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yayının bit hızı ne kadar? Ondan kasıyordur.
  • 8K diye yırtınmayın. K-Lite yükleyin, MadVR çalıştırın. 'Image luma upscaling' seçeneğiniz super-XBR 75/100(double/quad) olsun. 'Image chroma upscaling' seçeneginiz de bilateral ya da reconsruction olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

8K diye yırtınmayın. K-Lite yükleyin, MadVR çalıştırın. 'Image luma upscaling' seçeneğiniz super-XBR 75/100(double/quad) olsun. 'Image chroma upscaling' seçeneginiz de bilateral ya da reconsruction olsun.

MadVR nereden çalıştıracaz hocam bulamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Yayının bit hızı ne kadar? Ondan kasıyordur.

General 
    Unique ID : 34114465125302566777681362698422002781 (0x19AA34FD7022AD5CFBB399A85CE9245D)
    Complete name : E:\NORWAY 8K.mkv
    Format : Matroska
    Format version : Version 4 / Version 2
    File size : 1.56 GiB
    Duration : 3 min 33 s
    Overall bit rate mode : Variable
    Overall bit rate : 63.0 Mb/s
    Writing application : Lavf56.40.101
    Writing library : Lavf56.40.101

Video
    ID : 1
    Format : VP9
    Codec ID : V_VP9
    Bit rate : 61.6 Mb/s
    Width : 7 680 pixels
    Height : 4 320 pixels
    Display aspect ratio : 16:9
    Frame rate mode : Constant
    Frame rate : 29.970 (30000/1001) FPS
    Bits/(Pixel*Frame) : 0.062
    Stream size : 1.53 GiB (98%)
    Default : Yes
    Forced : No
    DURATION : 00:03:33,179000000

Audio
    ID : 2
    Format : Vorbis
    Format settings, Floor : 1
    Codec ID : A_VORBIS
    Bit rate mode : Variable
    Bit rate : 128 kb/s
    Channel(s) : 2 channels
    Sampling rate : 44.1 kHz
    Compression mode : Lossy
    Stream size : 3.25 MiB (0%)
    Writing application : Google
    Default : Yes
    Forced : No
    DURATION : 00:03:33,187000000

• 8k monitörünüz mü var nedir anlamadım yani açsın veya açmasın bunun vatana millete hayri nedir? 4k bile fazlasıyla lüks zaten onu açıyorsa bence kafaya takacak bir şey yok. Sirf meraktan bakiyorsaniz valla kolay gelsin ne diyeyim? Videoyu işlemciyle işliyor olabilirsiniz belki onu bir kontrol edin öyle bir durum varsa codec yükleyip kurulum sırasında ekran karti seçilmesi gerekir. O nedir yahu 1.5 gb 3 bucuk dk lik video için. Sozde bir de H265 formatinda sıkıştırılmış. Youtube da bir müzik klibi bakmak için 2 gb mi indireceğiz gelecekte cidden? Ben 144p ile mutluyum arkadaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 9 Şubat 2018; 4:48:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaganiskowf42

8k monitörünüz mü var nedir anlamadım yani açsın veya açmasın bunun vatana millete hayri nedir? 4k bile fazlasıyla lüks zaten onu açıyorsa bence kafaya takacak bir şey yok. Sirf meraktan bakiyorsaniz valla kolay gelsin ne diyeyim? Videoyu işlemciyle işliyor olabilirsiniz belki onu bir kontrol edin öyle bir durum varsa codec yükleyip kurulum sırasında ekran karti seçilmesi gerekir. O nedir yahu 1.5 gb 3 bucuk dk lik video için. Youtube da bir müzik klibi bakmak için 2 gb mi indireceğiz gelecekte cidden? Ben 144p ile mutluyum arkadaş

Çok önceden beri merak ediyordum ama araştırma fırsatım olmamıştı, hazır boştayım araştırayım dedim.

Ekleme:İşlemci %100 çalışıyor videoda iken, sanırım dediğiniz gibi. Codec yüklerken öyle bir seçenek görmedim?

@kaganiskowf42

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGHER -- 9 Şubat 2018; 4:58:57 >

• HIGHER kullanıcısına yanıt
    Technopatin bu konuda bir rehberi vardi videolu ona bir bakin.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaganiskowf42

Technopatin bu konuda bir rehberi vardi videolu ona bir bakin.

Bu videoyu diyorsan eğer denedim yine aynı kasıyorhttps://www.youtube.com/watch?v=F6Z6J-oAr2Y
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Onu diyordum orada setup sirasinda gpu secilmiyor muydu bir yerde izleyeli çok oldu. Neyse olmuyorsa olmuyordur boşverin bence. Ilk mesajlarda arkadasin dedigi gibi feature set f sinifinda ise zaten 8k desteklemiyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 9 Şubat 2018; 5:17:28 >
  • Nasıl full hd tv ile 4k yayını 4k olarak izleyemezseniz 8k yayını da 8k tv ya da monitör olmadan izleyemezsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaju waffle

Nasıl full hd tv ile 4k yayını 4k olarak izleyemezseniz 8k yayını da 8k tv ya da monitör olmadan izleyemezsiniz.

Bunun monitör ile alakası yok. 4K izlenebiliyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kaju waffle

Nasıl full hd tv ile 4k yayını 4k olarak izleyemezseniz 8k yayını da 8k tv ya da monitör olmadan izleyemezsiniz.

Bunun monitör ile alakası yok. 4K izlenebiliyor.

2k donanımla 4k görüntü 4k gibi izlenemez. Aynı 4k video çeken ama ekranı 4k olmayan telefonlar gibi. İzlersin ama 4k videoyu gene 2k görürsün. O bakımdan izlenemez. Gördüğün görüntü gene 2k olur.

• Milletin derdine bak ya biz 1080p şükrediyoruz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.