Şimdi Ara

8MBit'e Kadar Tarifede Hız Sorunu ve Yüksek Ping

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben 1 yıldır "8MBit'e kadar" tarifesini kullanıyorum. Eskişehir Yenibağlar bölgesinde 8MBit desteklemediği için zamanında 2MBit'e sabitlemişlerdi. Memnun sayılırdım. Download hızı 250KB/sn 'yi geçmesede en azından sabitti. Şimdi bölgede TTNET çalışma yaptı ve bana sormadan hızımı yükselttiler. 8Mbit'e bağlantımda kopmalar oluyodu. TTNET'i aradım hızımı 5Mbit'e çektiler gene aynı sorunlar oldu. Şimdi 4MBit'e çektiler. Ama 2Mbit'de aldığım 250KB/sn 'lik indirme hızını 4MBit'te ucundan bile göremiyorum. Sürekli 20-50KB/sn 'lerde sürünüyo bu değerler. Ayrıca online oyunlarda yüksek pinglerden gına geldi. Lütfen bu konuda yardım edin. Eve gelen telefon kablolalarını değiştiricem büyük ihtimal bu konuda biraz bilgi verirseniz ayrıca kablo önerirseniz sevinirim. (Fiyat,performans vs...) Modemim AirTies 5050. ADSL 2+ teknolojisini desteklemektedir. (Ama beni ADSL2 portuna almışlar :S)

Speedtest.net 'den bi test yaptırıyım dedim düşük çıktı ama genelde 1.50-2.30 arası oluyor. Ama sadece testlerde normalde bu hızı göremiyosunuz bile...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NgSharpz -- 20 Mart 2011; 22:44:30 >

• Bende İzmir'de oturuyorum, indirme hızım sorunsuz ama ping olayından bende bıktım.

İzmir içi ping değerim (şaka gibi)

Eskişehir ping değerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BraveHeart -- 21 Mart 2011; 1:10:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kerem092
    Bende İzmir'de oturuyorum, indirme hızım sorunsuz ama ping olayından bende bıktım.

Eskişehir ping değerim.

izmirin neresinde bu sorunu yaşıyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: NgSharpz

Arkadaşlar ben 1 yıldır "8MBit'e kadar" tarifesini kullanıyorum. Eskişehir Yenibağlar bölgesinde 8MBit desteklemediği için zamanında 2MBit'e sabitlemişlerdi. Memnun sayılırdım. Download hızı 250KB/sn 'yi geçmesede en azından sabitti. Şimdi bölgede TTNET çalışma yaptı ve bana sormadan hızımı yükselttiler. 8Mbit'e bağlantımda kopmalar oluyodu. TTNET'i aradım hızımı 5Mbit'e çektiler gene aynı sorunlar oldu. Şimdi 4MBit'e çektiler. Ama 2Mbit'de aldığım 250KB/sn 'lik indirme hızını 4MBit'te ucundan bile göremiyorum. Sürekli 20-50KB/sn 'lerde sürünüyo bu değerler. Ayrıca online oyunlarda yüksek pinglerden gına geldi. Lütfen bu konuda yardım edin. Eve gelen telefon kablolalarını değiştiricem büyük ihtimal bu konuda biraz bilgi verirseniz ayrıca kablo önerirseniz sevinirim. (Fiyat,performans vs...) Modemim AirTies 5050. ADSL 2+ teknolojisini desteklemektedir. (Ama beni ADSL2 portuna almışlar :S)

Speedtest.net 'den bi test yaptırıyım dedim düşük çıktı ama genelde 1.50-2.30 arası oluyor. Ama sadece testlerde normalde bu hızı göremiyosunuz bile...

Dostum sende ADSL2+ modu yerine standart bi mod seç.(T ile başlayan vardı bitane) ben ondayım ve rahatım.ADSL+2 destekliyor Modemim ama sorun çıkar felan ugrasmıyorum hiç

• quote:

Bende İzmir'de oturuyorum, indirme hızım sorunsuz ama ping olayından bende bıktım.

Eskişehir ping değerim.

Hehehe.Bende İzmirdeyim(Hatay).İki görüntüde benden. Ve nedense senle aynı sorunu yaşıyorum.

Bu izmir'di.Ping Yüksek.

Buyrun buda Bursa.Ping Gayet Normal...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overtakes -- 21 Mart 2011; 13:52:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: indem

İzmir Karşıyaka'da oturuyorum.
  • quote:

quote:

birde belediye reklam panolarına yazar "yeraltına 300km fiber kablo döşedik bunları biliyor musunuz?" .. açıp sorman lazım Kocaoğlu`na neden sürünüyoruz o halde diye

ben narlıdere de oturuyorum bu sorunu yıllarca belirli dönemlerde yaşadım santral yenilendikten sonra düzeldi şimdilik şeytan kulağına kurşun hiç bir sorun yok 20ms civarlarında istanbul 65ms civarlarında almanya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bir Sevdadır Türkiye -- 21 Mart 2011; 17:17:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bir Sevdadır Türkiye

quote:

quote:

birde belediye reklam panolarına yazar "yeraltına 300km fiber kablo döşedik bunları biliyor musunuz?" .. açıp sorman lazım Kocaoğlu`na neden sürünüyoruz o halde diye

ben narlıdere de oturuyorum bu sorunu yıllarca belirli dönemlerde yaşadım santral yenilendikten sonra düzeldi şimdilik şeytan kulağına kurşun hiç bir sorun yok 20ms civarlarında istanbul 65ms civarlarında almanya

Alıntıları Göster
    TTNET'i bi daha aradım. Hızımı en azından yükselttiler 3.50MBit felan çıkıyo sonuçlarda ama ping hala düzelmedi. Dedim ping bizden değil diyolar ....

• quote:

1 ay önce yurtdışından 57 ping aldığımı hatırlıyorum. İstanbul falanda seninkiyle aynıydı. Nolduysa şu 2-3 hafta içinde oldu, anlayamıyorum yani ne değişti ?

Şöyle birşey var yalnız, modemi ne kadar resetlersem resetleyeyim 88.246.xxx.xxx gibi IP lere takılıyorum. Bu IP'de konum olarak İstanbul'da gözüküyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: BraveHeart

quote:

1 ay önce yurtdışından 57 ping aldığımı hatırlıyorum. İstanbul falanda seninkiyle aynıydı. Nolduysa şu 2-3 hafta içinde oldu, anlayamıyorum yani ne değişti ?

Şöyle birşey var yalnız, modemi ne kadar resetlersem resetleyeyim 88.246.xxx.xxx gibi IP lere takılıyorum. Bu IP'de konum olarak İstanbul'da gözüküyor.

Alıntıları Göster
    Yanlışıkla "AnnexM" moduna geçtim yeniden ADSL2 'ye geçemiyorum. Bu mod iyi midir?

• quote:

quote:

quote:

Karsıyaka'da Superonline fiber yok mu yav İzmir hatayda varken Karsıyakada yoksa oha diyorum yani...

• quote:

Orijinalden alıntı: Overtakes

quote:

quote:

quote:

Karsıyaka'da Superonline fiber yok mu yav İzmir hatayda varken Karsıyakada yoksa oha diyorum yani...

Alıntıları Göster

Arkadaşlar sikayetvar.com 'a sikayet ettim ve hızımı 4MBit'e sabitlediler. Son durum bu şekilde ama ping oyunlarda çok yüksek her ne kadar burda belli olmasada önerileriniz var mı ? Pingi nasıl halledebilirim. TTNET'e diyorum ping çok yüksek bizle alakalı değil diyo...

• belki de internetin en aktif kullanıldığı il izmir fakat türk telekom batı-1 bölge müdürlüğünün çalışmaları çok yetersiz diğer semt santral müdürlükleri zaten allaha emanet..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bir Sevdadır Türkiye

belki de internetin en aktif kullanıldığı il izmir fakat türk telekom batı-1 bölge müdürlüğünün çalışmaları çok yetersiz diğer semt santral müdürlükleri zaten allaha emanet..
    cok ilginc ff tarayıcımla test ediyorum 50 nin altına inmiyor
    ie9 la test ediyorum en fazla 30 genelde 22 25 civarı geziyor
    yaklasık 10 kere denedim 2 tarayıcıylada sonuc aynı
  • quote:

Orijinalden alıntı: akibeel

cok ilginc ff tarayıcımla test ediyorum 50 nin altına inmiyor
    ie9 la test ediyorum en fazla 30 genelde 22 25 civarı geziyor
    yaklasık 10 kere denedim 2 tarayıcıylada sonuc aynı

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar benin konum biraz benle ilgilenseniz. Ben Eskişehir 'de oturuyorum ne İzmiri...
  • quote:

Arkadaşlar benin konum biraz benle ilgilenseniz. Ben Eskişehir 'de oturuyorum ne İzmiri...

Alıntıları Göster
    arkadaşım bende eskişehir bahçelievlerde oturuyorum ve aynı sorunu yaşıyorum normalde şu saatte istanbula 19-18 ping atmam gerekirken 50 civarı ping atıyorum. yalnız garip olan şuan net hızım 6.85 mbps yani hızım çok iyi fakat ping uçuk. geçenlerde bizim apartmanın ankstre dolabıyla oynamıştı yönetici o günden beri böle durum bugün yöneticiyle konuşup bi elektrikçi getirtçem bina hattını kontrol etsin diye eğer düzelme olursa sende apartman hatlarını kontrol ettirirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: oğuz15

arkadaşım bende eskişehir bahçelievlerde oturuyorum ve aynı sorunu yaşıyorum normalde şu saatte istanbula 19-18 ping atmam gerekirken 50 civarı ping atıyorum. yalnız garip olan şuan net hızım 6.85 mbps yani hızım çok iyi fakat ping uçuk. geçenlerde bizim apartmanın ankstre dolabıyla oynamıştı yönetici o günden beri böle durum bugün yöneticiyle konuşup bi elektrikçi getirtçem bina hattını kontrol etsin diye eğer düzelme olursa sende apartman hatlarını kontrol ettirirsin.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler sonunda ilgilenen biri çıktı. :D Benimde hızımı 4MBit'e çektiler ama şuan modem arayüzünde 16MBit'e kadar desteklediğini gösteriyo bakıyım bende 8MBit'e çektiricem hızı... Ama akşam saatlerinde hız çok düşüyo ve de ping artıyo şuan bi sorun yok gibi duruyo...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NgSharpz -- 22 Mart 2011; 14:09:57 >

• quote:

Teşekkürler sonunda ilgilenen biri çıktı. :D Benimde hızımı 4MBit'e çektiler ama şuan modem arayüzünde 16MBit'e kadar desteklediğini gösteriyo bakıyım bende 8MBit'e çektiricem hızı... Ama akşam saatlerinde hız çok düşüyo ve de ping artıyo şuan bi sorun yok gibi duruyo...

Alıntıları Göster
    modem arayüzünde yazanlara hiç bakma eskişehirde adsl2 destekleyebilecek alt yapı çok ama çok az yerde var ve emin ol yenibağlar o yerlerden biri değil 8 mbps yi bile çok zor destekler. modem arayüzüde ki snr margin değerlerini kontrol et her 2 mbps hız artışında 6 db düşecektir o değerin 10 un altına inmeyecek şekilde hızını yükselttir 4-6-8 mbps. hangi hızda 10.3 10.5 vs snr değeri alıyorsan oraya sabitlet hızını çünkü 10 un altına düşerse kopma problemleri yaşarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: oğuz15

modem arayüzünde yazanlara hiç bakma eskişehirde adsl2 destekleyebilecek alt yapı çok ama çok az yerde var ve emin ol yenibağlar o yerlerden biri değil 8 mbps yi bile çok zor destekler. modem arayüzüde ki snr margin değerlerini kontrol et her 2 mbps hız artışında 6 db düşecektir o değerin 10 un altına inmeyecek şekilde hızını yükselttir 4-6-8 mbps. hangi hızda 10.3 10.5 vs snr değeri alıyorsan oraya sabitlet hızını çünkü 10 un altına düşerse kopma problemleri yaşarsın.

Alıntıları Göster

En son TTNET'le konuşmamdan sonra son durumlar bunlar 4MBit'i çok rahat kaldırıyorum. Ping değerleride akşam saatleri hariç çok iyi. 8'e yükselttirsem mi ? Bu arada TTNET'le son görüşmemden önce SNR değeri 12 idi neden bu kadar arttı. :D Ne değişti ki?

• quote:

TTNET'i bi daha aradım. Hızımı en azından yükselttiler 3.50MBit felan çıkıyo sonuçlarda ama ping hala düzelmedi. Dedim ping bizden değil diyolar ....

Alıntıları Göster
    izmir alsancakta durum yemin ederim berbat ya sürünüyo internet gece ping 800 leri buluyo hız 0,8 falan
    arıyoruz kablolar eski diyorlar yokmu bir çözümü ya

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.