Şimdi Ara

9.6 Tweeter

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde tweeter'ları yanmış halde bir çift Diamond 9.6 mevcut. Orjinal tweeter'larını bulabilir miyim yoksa uygun özelliklerle başka bir tweeter (belki de biraz daha iyi) takabilir miyim yardımınıza ihtiyacım var.
    Tweeter'ın modeli "0326H". Sanıyorum ki tweeter da hoparlör gibi 6 Ohm'dur. Ön panelin arkadan görünüşü aşağıdaki linkteki şekilde. Çok kısıtlı bi alanı var tweeter'ın. O yüzden internetten muadil bi tweeter sipariş verirken oraya oturacağından emin olmam lazım.
    Bu konuda tavsiyelerinize ihtiyacım var.

http://www.hifishock.org/galleries/speakers/wharfedale/diamond-9.6-3-wharfedale.jpg

Teşekkürler şimdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrontLiner -- 27 Ekim 2015; 22:41:34 >

• Quad - Castle - Mission ürünlerinin çoğunun tweeter üniteleri uyumlu olur diye biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Quad - Castle - Mission ürünlerinin çoğunun tweeter üniteleri uyumlu olur diye biliyorum

Teşekkürler cevabınız için. Temin edebileceğim, bildiğiniz biryer var mi acaba?

• teknik özelliklerine ve ölçülerine uygun birçok ürünü sisteme dahil edebilirsiniz diye düşünüyorum. ebay sitesinde tecrübeli bir satıcıdan ürünü alıp uygun koşullar ile getirtebilirsiniz. tecrübeli bir satıcıyı tercih ederseniz kargo vs konusunda sorun yaşamazsınız ve ücrette yüksek olmazsa vergide ödemezsiniz.

Bir önerim daha istanbul karaköy'de nec elektronik var hem hoparlör tamiri hemde alman,ingiliz ve amerikan kabinlerin sürücülerin yedeklerini satıyorlar uygun rakama. nec elektronikte 2 arkadaş var hem mütevazi hemde çok tecrübeliler iki defa işim oldu saolsunlar hiç üzmediler ve çok memnun kaldım.

NeC ELEKTRONİK

Karaköy : Bereketzade mh. Yüksek kaldırım caddesi. Keçeci İşhanı Kat:1 Daire:12 Karaköy/İstanbul

Tel: Karaköy : 0212 243 65 92
  • quote:

Orijinalden alıntı: temmuz06

teknik özelliklerine ve ölçülerine uygun birçok ürünü sisteme dahil edebilirsiniz diye düşünüyorum. ebay sitesinde tecrübeli bir satıcıdan ürünü alıp uygun koşullar ile getirtebilirsiniz. tecrübeli bir satıcıyı tercih ederseniz kargo vs konusunda sorun yaşamazsınız ve ücrette yüksek olmazsa vergide ödemezsiniz.

Bir önerim daha istanbul karaköy'de nec elektronik var hem hoparlör tamiri hemde alman,ingiliz ve amerikan kabinlerin sürücülerin yedeklerini satıyorlar uygun rakama. nec elektronikte 2 arkadaş var hem mütevazi hemde çok tecrübeliler iki defa işim oldu saolsunlar hiç üzmediler ve çok memnun kaldım.

NeC ELEKTRONİK

Karaköy : Bereketzade mh. Yüksek kaldırım caddesi. Keçeci İşhanı Kat:1 Daire:12 Karaköy/İstanbul

Teşekkürler. Kendiler ile iletişime geçeceğim.

İngiltereden bir firmadan fiyat aldım fakat dudak uçuklatıcı cinsten. Çiftine 400 lira gibi bir fiyat verdiler. Diamond 8,9 serilerinde hep aynı tweeter kullanılıyor. İkinci el , tweeter'ı çalışır halde fakat bozuk bile olabili, bi diamond bookshelf alıp değiştirsem daha mantıklı neredeyse.

Yurtdışı forumlarda okuduğum kadarıyla orjinal tweeter haricinde başka bir tweeter bağlamam hoparlörün ses karakterinde %90 olumsuz etki yaratır deniyor. Crossover'larının tasarımları hoparlöre dahil edilen sürücülere göre ayarlandığı için çok da mantıksız değil gibi.

• FrontLiner F kullanıcısına yanıt
    Daha önce sizin yazınızı okuduktan sonra yaptığım bir araştırmada bir yerde 0326H model tweeter'ı 40 İngiliz Pound'una görmüştüm.

Belirttiğiniz gibi, başka marka/model tweeter kullandığınız takdirde netice şansa kalmış. Crossover'da bir tadilat gerekebilir. En azından varsa "attenuator" dirençlerinin değişmesi gerekebilir.

Diğer taraftan, yurtdışı forumlara göre Diamond tweeter'larının yanması sıklıkla karşılaşılan bir durum galiba...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

Daha önce sizin yazınızı okuduktan sonra yaptığım bir araştırmada bir yerde 0326H model tweeter'ı 40 İngiliz Pound'una görmüştüm.

Belirttiğiniz gibi, başka marka/model tweeter kullandığınız takdirde netice şansa kalmış. Crossover'da bir tadilat gerekebilir. En azından varsa "attenuator" dirençlerinin değişmesi gerekebilir.

Diğer taraftan, yurtdışı forumlara göre Diamond tweeter'larının yanması sıklıkla karşılaşılan bir durum galiba...

Siz söyledikten sonra google'da 3. 4. sayfalara kadar gittim. Yunaninstanda bi firmada 40 Euro'ya buldum ve aldım. :) Uyardığınız için teşekkür ederim. Bu arada, bu tarz ürünler çift satılır gibi bir kaide yok değil mi? Ben iki tane sipariş verdim çünkü (40x2) Çift alıcaz diye dört tane tweeter almadım inşallah :)

Diamond tweeter'ların yanması evet sıklıkla karşılaşılan bi durummuş malesef. İki çift aldıysam da, 3-4 yıl sonra değiştirmek üzere saklarım artık..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hdmi 1.4 vs 2.1 earch atmos?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrontLiner

quote:

Orijinalden alıntı: temmuz06

teknik özelliklerine ve ölçülerine uygun birçok ürünü sisteme dahil edebilirsiniz diye düşünüyorum. ebay sitesinde tecrübeli bir satıcıdan ürünü alıp uygun koşullar ile getirtebilirsiniz. tecrübeli bir satıcıyı tercih ederseniz kargo vs konusunda sorun yaşamazsınız ve ücrette yüksek olmazsa vergide ödemezsiniz.

NeC ELEKTRONİK

Teşekkürler. Kendiler ile iletişime geçeceğim.

İngiltereden bir firmadan fiyat aldım fakat dudak uçuklatıcı cinsten. Çiftine 400 lira gibi bir fiyat verdiler. Diamond 8,9 serilerinde hep aynı tweeter kullanılıyor. İkinci el , tweeter'ı çalışır halde fakat bozuk bile olabili, bi diamond bookshelf alıp değiştirsem daha mantıklı neredeyse.

Yurtdışı forumlarda okuduğum kadarıyla orjinal tweeter haricinde başka bir tweeter bağlamam hoparlörün ses karakterinde %90 olumsuz etki yaratır deniyor. Crossover'larının tasarımları hoparlöre dahil edilen sürücülere göre ayarlandığı için çok da mantıksız değil gibi.

Tweeter ' lari Bursa Cd Bank 'a sorabilirsiniz. Wharfedale yedek parçası onlarda bulunur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Elimde 3 adet sıfır wharfedale 0326h twitter mevcut almayı düşünürseniz pmden ulaşabilirsiniz
     9.6 Tweeter 9.6 Tweeter

• Benim hoparlör de bu tweeter dan var. Ve şu an yandı galiba. Üstüne basınca ses geliyor sonra tekrar gidiyor. Bunu temin edebildiniz mi acaba? Elinizde fazla var mı? Bu tizle ilgili yapabileceğimiz ne var acaba?

Bende Wharfedale Vardus serisi var. Aynı tizi kullanıyor.
  • MavericKFive M kullanıcısına yanıt
    Ben ingiltereden bi elektronik shop'tan sipariş vererek temin etmiştim. Modeli yukarda bi yerlerde var. Biraz zor oldu bulmam (daha doğrusu tr'ye gönderen bir yer bulmam). Temin edip değiştirmekten başka çareniz yok malesef..
  • quote:

Orijinalden alıntı: MavericKFive

Benim hoparlör de bu tweeter dan var. Ve şu an yandı galiba. Üstüne basınca ses geliyor sonra tekrar gidiyor. Bunu temin edebildiniz mi acaba? Elinizde fazla var mı? Bu tizle ilgili yapabileceğimiz ne var acaba?

Bende Wharfedale Vardus serisi var. Aynı tizi kullanıyor.

Tweeter ' lari Bursa Cd Bank 'a sorabilirsiniz. Wharfedale yedek parçası onlarda bulunur.
  • yukarıda arkadaş yazmış. nec elektronik tamir eder. sıfırdan farksız olur. daha önce defalarca tamir ettirdim. hatta subwoofer ımın meteryalini değiştirdim daha iyi çalıyor. piyasada bu işi yapan çok ama en eskisi nec elektroniktir. eskiden karaköy balıklı handaydı sonra taşınmış.
  • Arkadaslar bendede wharfedale xarus 4000 var 10 yildir kullaniyorum gecen calistirdim fakat tweterlardan hic ses gelmiyor yandi gibime geliyor nerede tamir ettirebilirim nec elektronikin yeni yerini bilen varmi veya kendimde degistirebilirim fakat parcayi nereden temin edebilirim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.