Şimdi Ara

Megane 1.3 tce, Corolla 1.5,1.6, 1.8, Focus 1.5 tdci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yaşadığım talihsiz kaza sonucu babamın aracı perte çıktı ve kaskodan parayı almak üzereyiz. Önceki kullanığımız araç Joy paket 2016 model 1.6 16v Megane 4'tü ve biraz fazla yaksa da memnunduk.

Bütçe 1.100.000

Şu an baktığım araçlar şunlar:

Ford Focus sedan 2019 model üstü 1.5 dizel otomatik 8 vitesli versiyonlar

Megane 4 2021 üstü makyajlı kasa 1.3 TCe otomatikler

Toyota Corolla 2019 model üstü 1.8 hibrit, 1.6 ve 1.5 atmosferik motorlar

Şu an aklıma takılanlar şunlar:

Megane güvenli tercih, bildiğimiz motor bildiğimiz araba (amcamda 1.3 TCe manuel var onu da kullanıyoruz ve memnunuz). Düşük km alacağımız için çift kavrama şanzımanın arıza ve kavrama bitirme olasılığını çok düşünmüyorum.

Focusların dizel olmasından dolayı kuşkularımız var. 5-10 sene sonra Avrupa'da yaptıkları gibi dizel arabaları şehre sokmuyoruz falan derler mi acaba? Bildiğini üzere birçok üretici artık dizel motor çıkartmıyor. Dizelin geleceği hakkında kuşkularım var. Gördüğüm kadarıyla bu araba eski Ford'lara göre pek sevilmemiş, sebebi nedir acaba?

Corolla'larda 1.5 mi yoksa 1.6 motor mu tercih etmek daha iyi olur? 1.5'ler 3 silindirliymiş, bir dezavantajı olur mu? Otomatikleri nasıldır? Ve son olarak hibrit olanların batarya ömrü ne kadar? Batarya biterse bize çok masraf açar mı? İç tasarımları (özellikle kokpoit kısmı) bana çok çirkin ve düşük kaliteli gelse de piyasasının çok olmasından ve sorunsuzluğuyla bilinmesinden doalyı cazip bir araç olarak bize hitap ediyor.

Şimdilik daha çok meganelere odaklandık, diğerlerini tercih etmemiz için geçerli bir sebep varsa onu da belirtireseniz sevinirim.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• atmosferikten geçmiyor olsaydınız megane derdim, ancak bu durumda en mantıklı seçenek 1.6 corolla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seçeneklerde hybrid araç da var, dizel de var, tamamen farklı kullanım taleplerine karşılık geliyor bunlar şu anda. Bu tip çoklu tercih konularında otomobilden beklentinizin ne olduğunu, aracın yılda kaç km kullanılacağını, şehir içi mi dışı mı, günlük kısa mesafe mi uzun mesafe mi kullanılacak en azından bunları belirtmeniz gerekiyor. yoksa kimsenin verdiği cevap hiç bir şey ifade etmez.

• Lpg takılmayacaksa toyotaya bulaşmazdım. Ancak lpg takılacaksa 1.6 132 lik Corolla 1 numara. Yoğun şehir içi kullanım varsa 1.8 hibrit de düşünülebilir. Yok benzinde binilecekse tartışmasız megane 1.3 tce.

• Geçmiş olsun,

Şahsi düşüncelerim,

1.1m fiyata,

Dizel aracı yalnızca ticari olarak kullanacağım araçta tercih ederim.

MTV nedeniyle 1.8 hybrid tercih etmezdim.

Model yılı, motor-şanzıman uyumu, turbo olması ve ikinci elde daha çok talep görmesi sebebiyle Megane tercih ederdim.

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

Yılda 10.000-15.000 km civarı, kışın şehiriçi odaklı ara sıra şehirdışı (küçük ilçe, trafiksiz) yazın şehiriçi ve şehirlerarası karışık kullanımımız oluyor. yılda 1-2 kere 1000 km uzun yol yapıyoruz. Sık sık ilçeden il merkezine (65 km) gidiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulobey10 -- 11 Şubat 2025; 11:32:26 >
  • crssover C kullanıcısına yanıt

LPG ile işimiz olamz hocam. Arabanın orjinalinde fabrika çıkışı olarak yoksa LPG ye karşıyız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.3 TCE vs 1.5 TSI
    4 yıl önce açıldı
    Clio 1.2
    8 yıl önce açıldı
    1.3 tcE / 1.5 dCi megane4
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ticari amaçlı kullanılmayacaksa dizel gereksiz,

reno : elektronik arızası çok, içi çabuk yıpranıyor, virajda güven vermiyor,

ford : psadan sonra motor problemleri çok çıktı, otomatiği ayrı masraf kapısı,

bende corolla 1.5 var, cvt şanzıman,kolay bakım, masrafsız,

1.6 ya göre daha az yakar,şehir içi 1-2 km gidersen 9-10 litre/100km ,sehir içi ışıksız ilerlersen 5-6 litre/100km sehirdışı hız sabitleyici ile 5-6 litre/100km.

benzer cvt hondada var ,

şanzıma koduna bakmadım,ama kuvvetli motor cvtyi dağıtıyor,

corolla 1.5 125ps +cvt sorunsuz,

corolla candır.

yılda 10bin km için yakıt pek önemli olmamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanimforumuser -- 11 Şubat 2025; 14:0:5 >
  • Corolla 1.5

• Megane 4 1.3 TCE kullanıyorum genel olarak memnun kalırsınız.

• donanimforumuser D kullanıcısına yanıt

Hocam renonun ne gibi elektronik sorunları var, ben kendimi bildim bileli reno kullanıyoruz, araçlarımız hep yetkili serviste bakıldı ve maşallah bir defa bile elektronik arıza yaşamadık. Megane 2 1.6, kangoo 1.5 dci, megane 4 1.6, megane 4 1.3 ve megane 1 2.0 kullandık şimdiye kadar. Çevremde de cliolar vs. Hep taş gibi maşallah.

• sulobey10 kullanıcısına yanıt
    10-15 bin km için dizele bulaşmaya değmez. Ki bunları 1.5 dizel Focus 4 kullanıcısı olarak yazıyorum. Yoğun trafiğe girmediğiniz için hibrit motora da ihtiyacınız olmayacak.

Her kapı 1.3 tce ye çıkıyor. Lpg takılmayacaksa atmosferiğin yavaşlığı çekilmez. 1.3 tce lpg hariç her türlü 1.5-1.6 corolladan çok daha az yakacaktır.

Tasarruf potansiyeli de oldukça yüksek bir motor. 1.3 tce ile Ankara şehir içi sakin kullanımda 6-6,5 litre ile rahatlıkla gezmiştim. O tüketimi görünce atmosferiklerin yaktığı yakıt haram gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crssover -- 11 Şubat 2025; 15:14:2 >
  • Megane en iyi tercih bunlar arasında fazla km yapacak olsanız focus olurdu.. Corollaya Fred Çakmaktaş biniyordu en son

• quote:

Orijinalden alıntı: sulobey10

Hocam renonun ne gibi elektronik sorunları var, ben kendimi bildim bileli reno kullanıyoruz, araçlarımız hep yetkili serviste bakıldı ve maşallah bir defa bile elektronik arıza yaşamadık. Megane 2 1.6, kangoo 1.5 dci, megane 4 1.6, megane 4 1.3 ve megane 1 2.0 kullandık şimdiye kadar. Çevremde de cliolar vs. Hep taş gibi maşallah.

kiraladığım megane ,clio öyleydi maalesef.

sıralama :

megane HB > megane sedan > clio HB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanimforumuser -- 11 Şubat 2025; 16:37:12 >
  • sulobey10 kullanıcısına yanıt

tercih meselesi, renkler ,zevkler tartışılmaz.

kendinizi mutlu hissettiğiniz aracı tercih edin.

Megane 1.3 tce, Corolla 1.5,1.6, 1.8, Focus 1.5 tdci
  • Birkaç yıl eski de olsa suv da bakılabilir düşük km bu bütçe ile düşünürseniz,

https://www.sahibinden.com/s/V19LxnHm

• Dizel bu saatten sonra alınmaz, megane 1.3tce fiyat/performans çok başarılı, oyum megane dan yana.

• Corolla 1.5 bulaşma ama hybrid veya 1.6 tercih edebilirsiniz hybrid sürüşü güzel yakıtı da epey düşük

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • blueSKYLINE kullanıcısına yanıt

Çok şık ve hoşuma giden bir araba ancak benzinli çok yakacağından binilmez, tüplü zaten babam almaz.

• 2022 model 1.3 tce joy megane alındı arkadaşlar. Fikirleriniz için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulobey10 -- 13 Şubat 2025; 7:21:22 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.