1 hafta önce 2009 Focus 1.6 TDCi Titanium aracımı satın aldım. Yüksek sesle ve düzgün kaliteli sesle müzik dinlemeyi çok severim. Bu durumdan dolayı da aracımın orjinal ses sistemi beni pek tatmin etmiyor. Biraz fazla borçlandığım için şuan amfi ve sub almak istemiyorum.Daha sonra ekonomiyi biraz düzeltince çok daha kaliteli sub(Kicker L7 almayı düşünüyorum) ve amfi almak istiyorum. Şuan için aracımın sadece Tweeter ve kapı içlerindeki hoparlörlerini kaliteli yüksek ses de bozmayacak ürünler ile değiştirmek istiyorum. Ancak aracın kapı içlerindeki hoparlör ve Tweeter'larının boyutları hakkında hiç bir fikrim yok. Sormak istediklerim aslında şunlar;
1 - Kalite ses verebilecek düzgün bir hoparlör ve tweeter almış olsam mecburi amfi takdırmam gerekiyor mu ? 2 - Aracın tweeter ve kapı içlerindeki hoparlör boyutlarını bilenler bilgi verebilir mi ? 3 - Aracın orjinal CD/Mp3 çalarının çıkışlarını bilmiyorum bu almak istediğim hoparlör ve tweeterlardan dolayı CD/Mp3 çaları mı da değiştirmek zorunda kalırmıyım ? 4 - Sizce hangi ürünleri almalıyım. Bana bu konuda ne önerebilirsiniz.
Bütçeme gelince aslında kafamda belirlediğim bir bütçem yok ancak 4 tweeter 4 hoparlör toplamda en fazla 500 TL felan verebilirim. Bu bütçe yeterli gelir mi kaliteli ürünler için yoksa biraz daha arttırmam gerekir mi ? Ayrıca şunu da belirtmek isterim bu benim ilk aracım olduğu için ses sistemleri ile ilgili gram bilgim yok. Forumda bu işlerden çok iyi anlayan bir kaç arkadaş gördüm. Bu arkadaşların engin bilgilerinden bende yararlanmak isterim. Yardımcı olan, olmayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
1 ay olmuş ama fikir vermesi açısından yaptırmadıysanız yada başka yapacaklar için.