< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HawrecT -- 31 Ekim 2024; 0:34:14 > |
9.6 volt 2700 mAh Nİ-MH pili 12v 0.5 A DC ile şarj etmek.
-
-
Merhaba 8 seri bağlı pil grubu şarjında kesinlikle balans devresi olmalı. Orjinalinde balans devreli varsa seri şarj edin, yoksa kesinlikle 8x paralel bağlyıp max. 1,5 volt ile şarj etmenizi öneririm. Yok eğer balans devreli bir seri bağ ise evet 12V adaptör ile (ama o adaptör ile değil çünkü amperi çok düşük) biraz daha güçlü adaptör ile şarj edin ama 12V artı üzerine bir seri diyot bağlayın voltaj ideal olur. Bu arada belki piller de eski olduğundan elinizde ki 0,5A adaptör şarj edebilir. Denemek gerekir ama 3-4 amper kapasiteli bir diyot araya bağlamayı unutmayın, 8x1,4V= 11,2V eder Yani 11,2-11,5 volt aralıkları uygun olur. Diyot voltaj düşümü sonrası 11,3-11,4 volta düşer uygun hale gelir. Kolay gelsin.
-
Teşekkür ederim, bu tarz bir devre yapmaya çalışacağım ama şimdilik şarj etsem pil zarar görür mü? Piller puntolanmış, RC kumandalı araç pili 9.6 v üzerinden gitmem lazım. Bu arada yeni aldım pili bir kere bitirdim şarj edemedim. Şarj aletine gelince aynısının 1A ve 2A olanları da var ama pil 2700 mAh olduğu için 270 -300 mA şarj akımı tavsiye ediliyordu. O yüzden düşük amper olsun dedim ama net bilgi sahibi değilim. Devre yapmadan şarja bağlamayın diyorsunuz yani ?
Pilin balans devreli olduğunu sanmıyorum bu arada. Pil aşağıdaki gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HawrecT -- 31 Ekim 2024; 17:8:1 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben teşekkür ederim.
Bu pillerde balans devresine gerek yok. 0,5 amper akımlı bir adaptör de uygun olur. Öyle 10/1 şarj akımına fazla takılmayın bu pil gruplarında problem olmaz. Önceden dediğim gibi 12V çıkışın artı ucuna 1 adet 2-3 amperlik diyot bağlayın 11,2-11,4 V çıkış voltajı bu pil için gayet uygun olur. Tabi devre yapacaksanız da ayrıca devre konusunda yardmıcı olabilirim. Kolay gelsin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X