Şimdi Ara

9 aydır tebliğ edilmemiş trafik (hız) cezası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 9 ay önce hız sınırı aşımından ceza aldığımı e-devletten öğrendim ancak hala bir tebliğ yapılmadı. Tebliğ yapılmadan ödenebiliyor mu ve ödenmeli mi yoksa beklemeli miyim? Sizce şimdi af olduğundan ödemek için uygun zaman mıdır? Gerçi af diyorlar ama e-devletten baktığımda gecikme cezasının silinmediğini görüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 5 Haziran 2021; 15:40:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• E devlet sayfasından gib uygulamasına yönlendirme var vergi dairesi sitesi orada gözüküyor ise 1 haftaya af yasasi sayfası açılır peşin ödeme veya taksitli ödeme başvurusu yapıp onaylanınca yine ayni ekrandan ödeyebilirsiniz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben tebligatı bekledim, tebliğ sisteme işlenmiş fakat gib sitesine işlenmemiş diye cezalı duruma düştüm. Aradan yıllar geçti, daha hala ne muhtara ne bana gelmedi ceza.

Beyanlı ödeme kısmından ödeyin bir an önce, tebliğ tarihine de ödediğiniz tarihi yazın.

• Alıntı

metni:
    e-devletten öğrendim ancak hala bir tebliğ yapılmadı. Tebliğ yapılmadan ödenebiliyor mu ve ödenmeli mi yoksa beklemeli miyim?

Resmi işlemlerde gönderilen tebligatlar, tebligat kanununda yazılı usule göre yapılır. Tebligat kanununa göre, şahsın adres kayıt sistemindeki adresine gönderilir. Adreste olmadığında veya evde bulunanlarca tebligatı almaktan imtina edilirse muhtara bırakılır ve tebliğ edilmiş sayılır. Yani sizin evde olmadığınız bir zaman gelmiş olabilir.

• kadobay kullanıcısına yanıt

Tebliğ edilemeyen tebligatın muhtara verilmesi gerekmez mi ?

• Antor kullanıcısına yanıt

muhtara verilir, kapıya da etiket yapıştırılır bilgi için ama bilgi etiketi çıkarılıp çöpe atılmış olabilir. Muhtarlığa gidip sorun adınıza tebligat bırakılıp bırakılmadığını. Haberiniz olmasa dahi muhtarlığa bırakılmışsa tebliğ edilmiş demektir. 15 gün içinde indirimli ödemeden yararlanabilirsiniz. Tebliğ tarihinden 15 günü geçmişse faydalanamadığınız gibi ekstra yasal faiziyle ödersiniz

• Benim gördüğüm kadarıyla PTT memuru adrese bile uğramadan muhtara bırakıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.