Sorun: Merhaba arkadaşlar 2019 gibi üniden mezun oldum ozamandan beridirde düzgün iş aramadım 2020 de 7000 lira gibi bir param vardı crypto ile filan ilgilendim 2 yıl sonunda da şuan ki bu meblağya ulaştım ($7-8k bi masrafım oldu reel hayatta normal param $58k idi) İşim gücüm yok programlama bilgim az yeni yeni kendimi geliştiriyorum Java'da. Hiçbir baltaya sap olmadığım için anksiyetem-depresyonum üst düzeyde her gün hayattan nefret ederek kalkıyorum ileride hayatta nasıl geçineceğim kaygım var.Bilmiyorum gelişebileceğim ,basit bir işim olsa mutlu olurum diyeceğim ancak istanbul gibi bir yerde tek başına yaşıyorsanız bile aylık net 10bin lira kazanmak lazım (mesleğe başladıktan en azından 2 yıl sonrasında $500 olacak şekilde aylık kazanç). Hee diyebilirsiniz paran var zaten kazanırsın o parayı , haklısınız ancak anksiyete vb gibi sorunlarınız artmışsa en basit para kazanma yöntemi bile başarısızlıkla sonuçlanabilir daha öncede anksiyetem vardı gelecekle ilgili ancak bu kadar çok değildi( belki de yaşım ilerliyor diye) Bist desek aşırı tepede düzeltme yapmadan atlarsam kendime küfür ederim (Evet biliyorum BİST 4000'e de gidebilir buradan ama her zaman düzeltme beklemek benim için iyi bir strateji oldu) İşin özeti :Hayatta çoğu şey için geç kalmış hissediyorum(yetenek olarak).Ancak borsayı da seviyorum o konuda ne yapsam kafam karışık. Amaç: Reel hayatta bir yeteneğimin olması ve bundan para kazanabilmem (aklıma yazılım geldi ilk olarak ve cidden maaşı çok umrumda değil yeter ki 5-10 yıl daha hayatta kalmamı sağlayabilecek bir yetenek olarak bulunsun ~ ) İleride öyle lüks şatafatlı yok bilmem ne araba yok bilmem ne semtte ev gibi hayallerim de yok ,kafamın rahat olduğu bir yerde aşırı şatafata kaçmadan rahatça yaşayabilmek istiyorum zaten Twitter(global haber takibi için) dışında sosyal medya kullanmıyorum. |
900 bin lira param var ( $50k usd) yaşım 25 ne yapmalıyım hayatta kafam karışık
-
-
Yatırım tavsiyesi var mı -
knk valla crypto maalesef sp500 ile korele bile olamadı tam , sp500 relief rally yapıp nisan-mayıs seviyelerine gelebilirken btc 26k'yı bile göremedi
normalde ben ana paramın büyük kısmı ile ETH alıp spot %20 ~ getiri olunca satıyordum.
şuan ise yapabileceğim tek şey BTC ve ETH'de düşük kaldıraç long - short ~
-
:(((
-
Opsiyon yapıyormusun -
opsiyon hiç denemedim onla ilgili aslında öğrenebileceğim kaynak çok elimde ama hiç merak edip almadım (volatility - gamma squeeze filan iyi anlamak gerekiyor)
-
konuyu okudum da sanırım bu parayı kısa vadede kazanmışsın
biraz tecrübesizsin gibi duruyor hocam dikkat et
-
Hocam aslında kısa süre olmadı hatta olabildiğince düşük risk ile kazandım diyebilirim.Ancak benim korkum küresel piyasalar ve kripto eğer uzun süre ayı yaşarsa ne yapacağım ~ yatay seyir ederse sp500 (2000-2008) gibi.
Böyle bir durumda futures trading tek şans ~ ona adepte bir stratejim henüz yok bir süre vakit harcarsam belki olur ama anksiyete sıkıntı motivasyonum çoğu şeye yok hayatta.
Böyle bir süre zarfında iş bulmam gerekecektir diye düşünüyorum.
-
Evet hocam , benim futures hesap ana paranın %10'u ve maksimum 1.5x kaldıraçta oluyo şuan ki stratejim büyük düzeltme olunca market long %2.2 stop loss ~ ancak daha da ilerletirsem aylık düzenli bir kazancım olur gibi.
-
Dedikleriniz dogru hocam
-
evlen ve gösterişli bir düğün yap
-
Yalnız olmasam kafamın uyuştuğu bir kadın olsa cidden evlenirim de oldukça yalnız biriyim hocam
-
Bende elimde 150k para ile ankarada arsa alma derdindeyim 150 200m2 :(
-
2017 boğasında senin yaşlardayken 40k usd para yapmıştım sonra elimde tutamadım o parayı market çöktü. ondan sonra daha düşük meblağları yakaladım ve geri kaybettim ama her seferinde daha düşük hedefleri anca tutturabildim.
demem o ki ilk amacın bu parayı korumak olsun. şimdi olmasa bile bir zaman gelir çok iyi bir fırsat yakalarsın yapıştırırsın parayı.
şöyle düşün her sene %20 arttırsan bile 17 senede dolar milyoneri olursun 42 yaşında emekli olursun. benim sana tavsiyem bu sürede hiç parayla falan oynama hayatını yaşa nasıl olsa bir gün erken yaşta emekli olacağını düşün ve başka şeylerden zevk al. %20 yi aşmak için kasıp riske etme paranı. herkes gibi maaşlı çalış kredi çek ev araba al ama o yatırım paran kendi kendine büyüsün.
benim bunca senede sana verebileceğim tavsiye budur dostum. hem kolay hem kafa rahat hem daha risksiz.
-
Değerli tavsiyen için teşekkür ederim hocam.
-
Benim de 100 bin $ yakın birikimim var ama babam vermişti doların 1.7 lira olduğu zamanlar üniversiteden mezun oldum diye. Araba almamı bekliyordu ama almadım. Dolarda kaldı o para uzunca. Faizini de hep üstüne kattım. Maaşımla geçindim. Şimdi ucuza İstanbul dışında villa tipi bir ev arıyorum. Remote olarak çalışıyorum. Sakin sahilinde koşuya çıkabileceğim bahçesinde kitap okuyabileceğim yer arıyorum. Yalova Altınova dikkatimi çekti. Oradan ev alabilirim ama insan korkuyor. Birden çulsuz olacağım.
-
bu ülkede kafa rahatlığı için rahat bi 500bin dolar lazım hocam
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X