Size göre arkadaş kavramı nedir
Harbiden merak ettiğim soru bu özellike son 2 yılda bayağı insan ve arkadaş ile görüşmeyi kestiğimden beridir kendimi de sorguladığım durumdur.
Lisedeyken-Üniversitedeyken iyi kötü güvenebildiğim beraber güldüğüm dertleştiğim adamların üniversite sonrası ani değişimine şahit oldum diyebilirim (maaş almaya başlayınca tabi kalkan g*t) .
Ancak bu tek sebep değil maaş almayan - hayatta pek ilerleyememiş arkadaşta da aşırı kıskançlık ve çekememezlik oluyo herif suratına gülüyo ama arkandan "şanslı" diye atıp tutuyo.
İşin özü kadınlardan daha sinsi ve dedikoducu durumda eskiden kankam dediğim arkadaşlarım ve kıskançlıkları zirvede , ben instagram filan kullanmadığım için 2 yıl soyut ve rahat biçimde yaşıyorum ancak onlarda ki değişimi gördüğüm üzere instagram harbiden insanları daha da salaklaştırıyor.
Siz arkadaşlarınızda ki böyle sinsilikleri görmezlikten mi geliyorsunuz (arkamdan atıp tutsa bana ne vb) yoksa hiçbir şekilde benim yaptığım gibi görüşmemeye özen mi gösteriyorsunuz?
Psikolojik algı ve stratejilerde de iyi olduğumu düşünüyorum o yüzden borsa,kripto ile ilgili benden çok fazla bilgi almalarına izin vermedim çünkü özellikle rutin olarak instagram kullanan bir insan için özlemek = merak olduğu apaçık ortada kişiler sizden bilgi-veri alamayınca özledim derler ama asıl özleme sebebi "hayatınız nasıl gidiyo-nelere sahipsiniz-parasal durumunuz)
Paramın yarısını KKM'ye koysam asgari ücretten çok kazanıyo oluşum
Valla ya yapayım mı diye içimi yiyen şey giderim ufak bir şehirde hiç bir şey yapmadan ömür boyu yaşarım öbür yarısıda durur BİST'te filan temettü-büyüme hisselerinde ne uğraşıyorum 25 yaşımda bir baltaya sap olmakla?
Zaten 40 yaşıma kadar yaşasam anca yaşarım ne bir aile kurma derdim var ne karı-kız oyun bilgisayarı alırım toefl 102 puanlık ingilizcemle anime cosplay'i yapan abdli hatunların discord modluğunu yaparım mis gibi yaşanılır...
Masama diplomatik bayrak aldım SS'li
totalde 300 liradan daha ucuza halletim kalitesi oldukça iyi bayrakların yeni Türkiye için çalışma masamda planlar yapabilirim.
Bist'e yeni gireceklere verilecek tavsiyeler
Selamlar , 2 yıldır aktif olarak kriptopara tradelemekteyim BİST düzeltme yaptığında girmeyi düşünüyorum.
Her şeyden önce trade platformu olarak tavsiyelerinize açığım(ya da bankanın uygulamasını kullansam eksileri çok oluyor mu?) ikinci sorum ise faydalı bulduğunuz toollar neler? (matriks vb)
Mac Osx kullandığım için matriks bildiğim kadarıyla yüklenmiyordu (macbook'a windows kurmak istemiyorum).
Amaç :
Her çeyrek yeniden düzenleyeceğim bir portfolyo.
Spora gidiş rotası ve sokak köpeği çıkmazı
Sorun: Bunu bir algoritma sorusu gibi düşünebiliriz benim içinde çıkmazda olduğum bir sorun.
Son 3 haftadır zorunlu sebeplerden dolayı spora gidiyorum ( hem sağlık hem de yaşım hala gençken en azından düzgün bir fiziğim olsun istiyorum.)
Boyum 1.85 , kilom 110 (ancak yağ)
Spora yürüyerek 7 dakikada gidebiliyorum ,ancak gittiğim rotada aşırı derecede fazla sokak köpeği var ve malum bu köpekler hem büyük hem de miktar olarak az değil spora giderken rotam yokuş inerek spordan gelirkende yokuş çıkarak diyebiliriz yani spordan dönüş rotası hem yavaş hemde kondisyon olarak zorlayıcı oluyo çünkü eğimi yüksek bir yokuş çıkmam gerekiyo ve bu rotada random npcler gibi spawnlanmış bir sürü sokak köpeği var (tam metin2 de ki aç yabani köpekler gibi)
Bu yüzden gidiş dönüşü taksi ile yaptığımda günlük 60 liraya tekabül ediyo hafta 300 liradan ayda 1200 lira ~ (macfit gold'a zaten 490 veriyorum spor ücretinin neredeyse 2.5 katı)
Gidişi otobüs ile yapabilirim ancak dönüşte yine taksiye binmem gerekecek.
Amaç: minimal zarar ile spor işlevini yerine getirebilmek
(Köpeklere karşı kendimi koruma şansım var mı hiç bilmiyorum)
Diyebilirsiniz , eee zaten paran var aylık 1200 ulaşıma vermek mi koyuyo? Haklısınız ancak cidden böyle saçma bir sebepten dolayı para harcamak insana koyuyor.
Sizin tavsiyeleriniz neler
Amaç: minimal zarar ile spor işlevini yerine getirebilmek
Sorun:
Merhaba arkadaşlar 2019 gibi üniden mezun oldum ozamandan beridirde düzgün iş aramadım 2020 de 7000 lira gibi bir param vardı crypto ile filan ilgilendim 2 yıl sonunda da şuan ki bu meblağya ulaştım ($7-8k bi masrafım oldu reel hayatta normal param $58k idi)
İşim gücüm yok programlama bilgim az yeni yeni kendimi geliştiriyorum Java'da.
Hiçbir baltaya sap olmadığım için anksiyetem-depresyonum üst düzeyde her gün hayattan nefret ederek kalkıyorum ileride hayatta nasıl geçineceğim kaygım var.Bilmiyorum gelişebileceğim ,basit bir işim olsa mutlu olurum diyeceğim ancak istanbul gibi bir yerde tek başına yaşıyorsanız bile aylık net 10bin lira kazanmak lazım (mesleğe başladıktan en azından 2 yıl sonrasında $500 olacak şekilde aylık kazanç).
Hee diyebilirsiniz paran var zaten kazanırsın o parayı , haklısınız ancak anksiyete vb gibi sorunlarınız artmışsa en basit para kazanma yöntemi bile başarısızlıkla sonuçlanabilir daha öncede anksiyetem vardı gelecekle ilgili ancak bu kadar çok değildi( belki de yaşım ilerliyor diye)
Bist desek aşırı tepede düzeltme yapmadan atlarsam kendime küfür ederim (Evet biliyorum BİST 4000'e de gidebilir buradan ama her zaman düzeltme beklemek benim için iyi bir strateji oldu)
İşin özeti :Hayatta çoğu şey için geç kalmış hissediyorum(yetenek olarak).Ancak borsayı da seviyorum o konuda ne yapsam kafam karışık.
Amaç:
Reel hayatta bir yeteneğimin olması ve bundan para kazanabilmem (aklıma yazılım geldi ilk olarak ve cidden maaşı çok umrumda değil yeter ki 5-10 yıl daha hayatta kalmamı sağlayabilecek bir yetenek olarak bulunsun ~ )
İleride öyle lüks şatafatlı yok bilmem ne araba yok bilmem ne semtte ev gibi hayallerim de yok ,kafamın rahat olduğu bir yerde aşırı şatafata kaçmadan rahatça yaşayabilmek istiyorum zaten Twitter(global haber takibi için) dışında sosyal medya kullanmıyorum.
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 87
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.113 (Bu ay: 28)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 14 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı