Şimdi Ara

900TL YE KADAR EKRAN KARTI TAVSIYESI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar, suan bir sistemim var ve ekran karti yenilemesine gitmeyi dusunuyorum. AMD FX6100 6 cekirdekli islemcim ve kingston 8 gb ram ve asus m5a97 anakartim bulunmaktadir. 900 tl ye kadar nasil bir ekran karti tavsiye edersiniz. Bu arada su ekran karti modelini de almayi dusunuyorum: R9 380 NITRO GAMING 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12, onerileriniz nedir?

• Rx 470

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zamanında fx6100'e maksimum 7870-7950 takılıyordu bunun üstü darboğaz yapar ona uygun bu kartların gücünde güncel bir kart alınabilir. Şuanki ekran kartınızı söylerseniz ona göre öneri verilir
  • burcumlop2 B kullanıcısına yanıt
    Suan amd 6850 takili bilgisayarimda fakat islemcimide ilerleyen zamanlarda degistirmeyi dusunuyorum.
  • İşlemciyi kesin olarak değiştirecekseniz rx470 uygun görünüyor ama kısa vadede değiştirmeniz mümkün görünmüyorsa özellikle online oyunlar oynuyorsanız değiştirmeye ne kadar değer tartışılır
  • Islemcini 4.4 ghz civarina cikarip, 60 dereceyi gecmemek kaydi ile kullanabilirsen.

Gtx 1050ti alabilirsin. Ozellikle bf1 gibi dx 12 oyunlarda, dx12 yi aktif ederek darbogazdan kurtulabilirsin.

Dx 11 dede minimum kartin %80-90 performansini alirsin. Tabi oyundan oyuna degisir, %99 bile calisabilir.

Arkadasin dedigi gibi islemcini kisa zamanda degistireceksen sana onerim bu :)

Yok uzun sure degistiremeyeceksen, ikinci el R9 270x tam sana gore.

Madde madde yap:

1-)Ortalama 400 TL olan bu kart i ikinci el minumum fiyatla almaya calis. R9 270x

2-)fx 6100 islemcini, anakartini ve ramlerini sat. 500 TL eder :)

Totelde 1000 TL paran oluyor. Ekran kartinda var oldugu icin yeni anakart-islemci-ram al.

I5 6400lu ddr4 veya ddr3 h110 anakartli 4460 ikilisi. Ramlarle max 1000 TL para gider.

Kafana hangisi yatiyorsa onu yap.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İndirim kollayın, 8GB RX 480 alabilirsiniz o fiyata. Çok acil ise RX 470 de olur.
  • Hocam suanda dedigin seyi yapamayabilirim, cunku anakart degisikligine falan gidersem sayet kucuk sehirde yasiyorum universite okudugum icin. Bu yuzden parcalari bulmam biraz skinti olabilir ve calisiyorum ayni zamanda. Ugrasamam diye dusunuyorum ve bir anda ekran karti icinde para cikartamicam kredi kartiyla almayi dusunuyordum. Peki once AMD FX 8350 islemcisini alsam nasil olur sonrasinda ekran karti alsam? Intel e donusum yapmama cok gerek var mi?
  • Bu arada anakartim ASUS M5A97 olarak yaziyor DVD nin uzerinde.
  • Hocam beni bekleyin ben rx470 aldim monitor geldikten sonra darbogaz olur mu diye bir inceleme yapicam yaklasik 2 gune sorun olmazsa

İslemcim 1055t 3.3 ghzde kullaniyorum.

• Öncelikle Merhaba ;
    900 tlden biraz daha fazla 35-45 tl kadar ama bu ekran kartlarınında dikkatini çekebileceğini düşündüm.

MSI Radeon Rx 470 Gamıng X 4g 4gb 256b Gddr5 Dvı 2xhdmı 2xdp Dx12 Ekran Kartı
    https://www.webdenal.com/msi-rx-470-gaming-x-4gb-gddr5-256bit-2hdmi-2dp_911267.html

Sapphire NITRO+ Radeon RX 470 1260MHz 4GB GDDR5 Ekran Kartı
    https://www.webdenal.com/sapphire-rx-470-nitro_908748.html

ama sen illa 900 tl nin altında bir şeyler istiyorsan biraz daha ucuz bir ekran kartı önerebilirim , MSI GTX 960 Gaming 2G gibi bir ekran kartı , bununla ilgilide Technopat'ın bir inceleme videosunu atayım çünkü kart üzerindeki yazan özelliklerinden fazlasını verebiliyor O.C desteği için bir programla beraber geliyor kart program üzerinden kolaylıkla o.c yapabiliyorsunuz , ayrıca pek ısınma sorunuda yok kartın ,güç tüketimi az ,görüntü olarak da hoş duruyor :)) , ve twin frozr özelliği sayesinde fanlar gereksiz çalışmıyor hoş çalışsada hiç ses yapmıyor desek yeridir.Bence bir incele bu kartı tabiki son karar sana kalmış.

MSI GTX960 GAMING GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-gtx960-gaming-gddr5-2gb-128bit-nvidia-geforce-dx12-ekran-karti.html

Tecnopat İncelemesi :(izlenmesi şiddetle tavsiye edilir :D )

https://www.youtube.com/watch?v=YRPTiMm7nb8

• quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

İndirim kollayın, 8GB RX 480 alabilirsiniz o fiyata. Çok acil ise RX 470 de olur.

Adam fx 6100 kullaniyor, 4.2-4.4 e cikartirsa belki 1050ti besleyebilirim. Bana gore, oyundan oyuna darbogaz yapabilir.

Not: Yapmaya da bilir.

Kisacasi rx 470 hatali bir secim olur.

Islemci sogutucusu+gtx 1050ti arkadasa ilac gibi gelecektir.

• herolay kullanıcısına yanıt
    Işlemciyi ileride değiştirmeyi düşünüyorum yazmış o yüzden öyle bir öneride bulundum. Hoş, darboğaz olmadığında veya az olduğunda daha iyi ekran kartı daha iyi sonuç verir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

Işlemciyi ileride değiştirmeyi düşünüyorum yazmış o yüzden öyle bir öneride bulundum. Hoş, darboğaz olmadığında veya az olduğunda daha iyi ekran kartı daha iyi sonuç verir.

Degistirmeyeceksede bosuna para vermis olur. Bence arkadas secim yapmali.

Konu sahibi: elindeki islemci anakart 500 TL ye sat gitsin.

Yerine i5 4460 al 0 i 600 TL

Anakartida 200-250 ye alirsin. Ramlar ddr3 oldugu icin takar kullanirsin. O zaman git rx 470 al. Oyun keyfi yasa.

Bence en mantiklisi bu dostum. Harcayacagin para ortalama 400 TL daha fazla olur ama degistigine degecektir.

• Tartışmasız Rx 470
  • islemcide oc yoksa 380 960 bile fazla gelir.6300'le 960 darbogaz yapiyor diyen arkadas vardi.islemci degisecek mi degismeyecek mi ve ne zaman?buna gore bir sey soyleyelim simdi karti alirsin islemci kalsin dersin 6100 ile 470 480 kullanilmaz.kullanana bir sey demeyiz de sonra gelip baslik aciyorsunuz sorun var diye.bu kadar kisi vakit harcayip yaziyorsa sorun yasama diye yaziyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.